Zoeken

Kapstokken

Sorteren
160 Producten
Sorteren

Kapstokken: Zo kies je er een

Je denkt er misschien niet zo over na, maar een kapstok maakt meer indruk dan je denkt! Hij staat in de ruimte waar je bezoek binnenkomt en is dus vaak het eerste meubel dat ze zien. Wil je echt een leuke binnenkomer hebben, dan is je keuze voor een perfecte kapstok dus een hele belangrijke! Wil je een kapstok die lekker opvalt? Of moet de kapstok juist minimalistisch zijn weggewerkt?

 • Stap 1: Kies de juiste kleur.

  Een belangrijke keuze als je naar kapstokken zoekt, is de kleur. Denk je aan een felgekleurde wandkapstok om een statement te maken dat jouw huis vol kleur en vrolijkheid zit? Of ga je voor een grijszwarte steigerbuis kapstok die past bij een industriële look? Hoe meer kleur, hoe aanweziger de kapstok is in je interieur, dus kies verstandig!

 • Stap 2: Kies de juiste maat!

  Ook de juiste maat kiezen is belangrijk bij het uitzoeken van jouw perfecte kapstok. Misschien wil je een lekker grote kapstok aan de wand. Of denk jij juist aan slechts een paar haken in een hoekje van de gang?

  Het is ook goed om rekening te houden met de ruimte waar de kapstok staat. Of je ‘m nu in je hal, gang of in de slaapkamer zet: kijk goed welke ruimte je hebt voor het meubelstuk. Je wilt precies de juiste maat, zodat je kapstok niet ondersneeuwt en tegelijkertijd je inrichting niet overheerst.

 • Stap 3: Kies de juiste vorm en soort.

  Als we het over de maat van de kapstok hebben, kunnen we het ook meteen over de vorm hebben. Want ook die keuze is afhankelijk van de plek waar je de kapstok neerzet. Is je gang breed genoeg voor een paar mooie, grote haken?. Of past juist een slank, staand model beter? Gelukkig zijn er genoeg soorten kapstokken om uit te kiezen en is er voor ieder wat wils.

 • Soorten kapstokken

  Kapstokken kun je in grote lijnen opdelen in drie categorieën: je hebt de klassieke staande kapstok, de wandkapstok en kapstokhaken.

 • De staande kapstok

  Misschien wel de bekendste versie van de drie is de staande kapstok. Hierbij kun je denken aan de ouderwetse kapstok uit het café, ook bekend als de bistro kapstok: zwart of donkerbruin van kleur en gemaakt van hout. De bistro kapstok is een klassieker, maar er zijn natuurlijk veel meer modellen staande kapstokken.

  Wat te denken van een kapstok in de vorm van een (garderobe)rek, een houten kapstok die eruitziet als een boom of juist een dressboy? En vergeet niet de opkomst van de metalen kapstok: deze is lekker industrieel en een echte eyecatcher voor je stoere interieur.

 • De wandkapstok

  De wandkapstok is een goede keuze voor jou als je een ruime gang hebt en veel spullen kwijt wilt. Bevestig de wandkapstok aan de muur, zet er een schoenenkast onder en de hele familie kan alle jassen, tassen, mutsen, wanten, sjaals, schoenen en hoedjes op één plek kwijt. Wel zo handig.

 • Kapstokhaken

  Als je de haken van de wandkapstok afhaalt en die los aan de muur hangt, dan krijg je een beeld van deze soort kapstok. De wandkapstok en de kapstokhaken lijken sterk op elkaar, maar bij kapstokhaken is er geen sprake van een frame waar de haken aan vastzitten.

  Kapstokhaken om je jassen aan te hangen nemen minder ruimte in je gang in (wel zo fijn), en geven je ook nog eens de vrijheid om creatief te worden in je gang. Je kunt ze in een rechte lijn hangen, maar natuurlijk ook op verschillende hoogtes (ook handig voor kinderen!).

 • Originele kapstokken voor jouw interieur

  Hou je niet zo van klassieke modellen en ben je op zoek naar iets nieuws, iets unieks? Maak dan een statement door een echte originele kapstok te kopen die helemaal past bij jouw unieke stijl!

  Stap uit je comfortzone en begin niet aan een kapstok met haken, maar aan een kapstok met mandjes. Of vind je het idee van jassen uit het zicht wel aantrekkelijk, maar spreekt een kapstok met mandjes je niet zo aan? Kies dan voor een kapstokkast om alle spullen in op te bergen. Wees creatief en kies niet alleen voor een jassenhanger, maar ook voor een echte blikvanger!