Zoeken

Schoenenkasten & schoenenrekken

Sorteren
65 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Waar moet je op letten bij het kopen van een schoenenkast?

Schoenen, we kunnen er niet genoeg van krijgen! Maar al die stevige stappers, snelle sneakers en hoge hakken, waar laat je ze? Wij helpen je de juiste schoenenkast te vinden dat past bij jouw interieur. Dit zijn je mogelijkheden:

Een schoenenbank in de hal is ideaal voor wie niet van schoenen in huis houdt. Je doet ze al zittend aan en uit in de gang op een krukje en laat ze vervolgens onder je zitplaats. Dit in combinatie met de juiste kapstok of naast een sidetable is een ‘match made in heaven’.

Een schoenenrek geeft meer ruimte en kan je neerzetten of ophangen waar je maar wil. De mogelijkheden zijn eindeloos, qua materiaal, lengte, hoogte en diepte. Aan de wand of op de grond, alles kan! Zeker voor de sneakerliefhebber of laarsfanaat die graag schoenen ‘on display’ heeft is dit een gave optie.

Voor wie rust en sereniteit heel belangrijk zijn, is een schoenenkast met deuren of lades dé oplossing. Zo heb je ze altijd bij de hand, maar tegelijkertijd goed weggeborgen. Deze kasten kunnen met een spiegel de beleving compleet maken wanneer je checkt of je schoenen bij je outfit staan. Ga je voor een smalle schoenenkast? Deze zal zonder twijfel goed in je gang passen!

Deze leuke materialen zullen jouw interieur optimaliseren:

Het materiaal van je meubels maken of breken je interieur. Ze bepalen ook of je een landelijke, robuuste, industriële of natuurlijke stijl hebt (om er maar een paar te noemen). Waar kan je aan denken bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw ideale schoenenkast?

 • Hout: De warmte die hout uitstraalt geeft een natuurlijke en huiselijke sfeer. Ook heeft het een grenzeloze potentie. Hout is het goud van de natuur en geeft je een duurzame schoenenkast of -rek. Met een houten schoenenkast of schoenenrek, wit of zwart, zit je nooit verkeerd.
 • Metaal: Zoals het woord het zegt is het ijzersterk en daarmee zeer geschikt voor alle toepassingen. Metaal geeft een strakke, moderne feel over je interieur. Zwart metaal past in elk interieur en geeft de optie om van je schoenenrek een eye-catcher te maken door het leuk te stylen met andere componenten in dezelfde stijl en kleur.
 • Hout/metaal-mix: De bovenstaande materialen zijn ook goed te combineren. Dit zorgt voor een robuuste, maar toch huiselijke ambiance waarin iedereen zich thuis voelt. Als je een industriële schoenenkast of schoenenrek wil is dit de juiste keuze. Het bundelt de beste eigenschappen van beide stoffen tot een solide basis voor je interieur.
 • De juiste keuze is niet zo eenvoudig als het lijkt maar zeker niet onmogelijk. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je een houten vloer hebt, dat een naturel houten schoenenrek kan vloeken. Wat dat betreft is ‘contrast’ een mooi concept om aan te houden. Probeer een consistent beeld te vormen door de juiste materialen, kleuren en vormen te combineren voor een harmonieus effect.

  Schoenen opbergen: Tips & tricks

  We willen onze ruimte natuurlijk zo efficiënt mogelijk benutten. Dat geeft ook gelijk weer ruimte voor meer schoenen, toch? Daarom geven we je hierbij wat extra handvaten om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen zodat jij optimaal kan genieten van jouw schoenenkast:

 • Stapelen: Hakken kan je stapelen als je ze in elkaar steekt. Zo gebruik je dus maar 1 schoenbreedte in je schoenenkast voor een compleet paar. Let hierbij er wel op dat je dit ‘mannetje-vrouwtje’ doet, met de bovenkant van de ene hiel in de bovenkant van de voetzool van de andere hak, zo voorkom je schade.
 • Sorteren: Wellicht spreekt dit voor zich, maar wanneer je je schoeisel ordent op type, seizoen, kleur of materiaal geeft dit je snel inzicht in wat je hebt en wat past bij je ensemble. Dit kan je compleet naar hartenlust invullen.
 • Schoenenbank, schoenenrek, schoenenkast; de keuze is reuze. Daarom is het belangrijk te filteren waar je echt gelukkig van wordt. Selecteer op je behoefte, je persoonlijke stijl en woonwensen. Dan kom je tot een weloverwogen beslissing en zal jouw nieuwe schoenenkast jarenlang plezier geven. Jouw schoeisel-paradijs is slechts een klik van je verwijderd!