Zoeken

Kledingkasten

Sorteren
166 Producten
Sorteren

Kies het materiaal voor een kledingkast die bij jou past

De perfecte kledingkast ziet er mooi uit van buiten en heeft een handige indeling vanbinnen. Dit meubelstuk is natuurlijk ook onmisbaar tussen je slaapkamer meubels. Het is fijn als de kleding overzichtelijk hangt of ligt en een pre is natuurlijk dat je genoeg ruimte hebt om je kleding op te bergen. Want in zo’n klerenkast bewaar je altijd meer items dan je denkt. Het materiaal waarvan de kast gemaakt is, bepaalt voor een groot deel de uitstraling.

 • Houtsoorten: Veruit de meeste kledingkasten worden gemaakt van hout. Houten kledingkasten hebben een tijdloos karakter en passen bij alle interieurstijlen. Van mooi en zacht eikenhout tot stoer steigerhout.
 • Met glazen deuren: Dankzij klerenkasten met glazen deuren zie je meteen wat er in je kast ligt terwijl je het stof buiten houdt. Voor jou een extra stok achter de deur om je kleding netjes op te ruimen. Hierdoor houd je het overzichtelijk en rustig.
 • Met spiegeldeuren: Kledingkasten met spiegeldeuren maken je slaap- of kledingkamer extra ruimtelijk. Tip: plak op kastdeuren verschillende vormen spiegels voor een speels effect.
 • Met webbingdeuren: Webbing is een trend. En dat snappen wij! Kledingkasten met webbingdeuren geven de ruimte een warm en sfeervol karakter. Ze komen perfect tot hun recht bij een werelds, bohemian interieur.
 • Steigerbuizen: Zo’n constructie van steigerbuizen is handig naast een dichte kledingkast. Je kunt de steigerbuizen gebruiken om een hanggedeelte van te maken; ideaal voor je favoriete kledingitems of jassen.
 • Een kledingkast kopen, gebeurt steeds vaker online. Online kun je namelijk heel makkelijk met speciale tools een kledingkast indeling maken en specifiek zoeken op materialen, maten en stijl.

  Hoe deel je het beste jouw kledingkast in?

  Ga bij jezelf na hoeveel kleding je wilt ophangen en hoeveel ruimte je nodig hebt om je jeans, shirts en truien neer te leggen. Op basis van deze informatie kies je een kledingkast die helemaal bij jouw wensen en behoeften past.

 • Grootte bepalen: Meestal is de diepte van een kledingkast tussen de 59 en 69 centimeter. Op die manier kun je er een roede met kledinghangers in kwijt. Een smalle kledingkast heeft meestal een diepte van 49 centimeter. Zo’n ondiepe kast is handig voor beddengoed, handdoeken en schoenen.
 • Deur of schuifdeur? Een klerenkast met schuifdeur kan praktisch zijn als de ruimte verder niet heel groot is. Echter verlies je wel wat overzicht omdat de deuren langs elkaar heen schuiven en je dus telkens een deel van inhoud van de kast niet kunt zien. Met een 4-deurs kledingkast heb je dit bijvoorbeeld niet.
 • Kledingkast opruimen: Werk op kleur: leg of hang je kledingitems van licht naar donker, met prints op het einde. Zo creëer je overzicht. Leg alles wat je veel pakt op ooghoogte. Als je kledingstukken ophangt, zoals bloesjes, jurken en pakken, zie je ze makkelijker dan dat het opgestapeld ligt. Hierdoor pak je het sneller. Hoodies, truien en jeans blijven mooier in model als je ze gestapeld of opgerold neerlegt.
 • Lekker ruiken: Wil je dat je kleding altijd fris ruikt als je het uit de kast haalt? Leg dan wat geurzakjes in je kast. Dan ruikt al je kleding alsof het net uit de was komt.
 • Richt jouw slaapkamer in: verschillende soorten kledingkasten

  Een kledingkast is niet zomaar een meubelstuk. Het brengt meer sfeer en charme naar je slaap- of kledingkamer!

 • (1) Lockerkast — Lockerkasten zijn enorm populair. Ze passen perfect bij een industrieel en stoer interieur. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht metaal waardoor je ze in elke ruimte kwijt kunt.
 • (2) Open kledingkast — Helemaal van nu: een open klerenkast. Zo zie je meteen wat je allemaal in je kast hebt hangen. En door zo’n open constructie dwing je jezelf om het altijd mooi en opgeruimd te houden. De voordelen? Het geeft meer overzicht, is ruimtelijker en goedkoper.
 • (3) Inbouw kledingkast — Een inbouw klerenkast kun je helemaal naar wens op maat (laten) maken. Dit kun je doen om bijvoorbeeld alle ruimte van een schuin dak te benutten. Een inbouwkast staat enorm strak en netjes. Je kunt hem helemaal ‘eigen’ maken door te kiezen voor bijzondere kastdeuren, zoals webbingdeuren, louvredeuren of deuren gemaakt van steigerhout. Zo heb je snel en makkelijk een kledingkast op maat.

  Welk kledingkast je ook kiest, bij Westwing zit je altijd goed. Wij hebben voor alle ruimtes, interieurstijlen en voorkeuren de mooiste en fijnste kledingkasten geselecteerd.