Zoeken

Eetkamerbanken & bankjes

Sorteren
39 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Verrijk je interieur met een eetkamerbank of eettafel bank

Een eetkamerbank is niet alleen een bankje voor de eetkamer. Integendeel, het is een verrijking voor elke leefruimte, zelfs in de tuin of op het balkon. Je kunt erop zitten tijdens het eten of wanneer je je schoenen aantrekt. Dit maakt ze natuurlijk allereerst nuttige metgezellen. Maar bankjes kunnen ook als eyecatchers dienen!

Leuk bankje voor elke kamer

Een eetkamerbank is net anders dan een grote bank of sofa en voegt zich eenvoudig in smalle hoekjes of gangen. Ze worden vaak in de eetkamer gebruikt omdat ze eenvoudig aan eettafels geschoven kunnen worden en plek bieden voor veel mensen. Ze worden dan ook vaak als eetkamermeubilair beschouwd. Ze zijn geschikt voor het opvullen van van een ongebruikte ruimte, bieden ruimte voor veel gasten en zorgen voor gezelligheid.

Tip: Combineer je eetkamerbank met eetkamerstoelen om optimaal gebruik te maken van je ruimte.

Maar ook in de hal of gang kan een bankje zeer goed van pas komen. Deze zogenaamde doorloopkamer verdient comfort en een mooi interieur. Functioneel meubilair is hier vaak de beste oplossing omdat de ruimte klein en vaak smal is én toch diverse taken vervult. Daarom is een bankje in de gang zeker een goed idee. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en biedt mogelijk ook extra bergruimte dankzij praktische manden en laden onder de zitting of opslagruimte onder de bank om spulletjes, schoenen of dozen netjes weg te werken.

Bankje in de slaapkamer? Jazeker, aan de voet van het bed kunnen dit soort bankjes ook staan. Hun doel varieert. Op het bankje aan het voeteneind wordt vaak kleding neergelegd of er worden handdoeken of plaids op bewaard.

Eettafel bank in elke stijl

Eetkamerbanken, eettafel banken of banken in de hal zijn verkrijgbaar in alle mogelijke variaties, vormen en kleuren. Op een bank met kussens kun je comfortabel en ontspannen zitten om een boek te lezen of televisie te kijken. Misschien kies je voor een exemplaar met rug- of armleuning, dan is het comfort helemaal compleet. Of zoek je juist een ruimtebesparende variant voor in de keuken? Kies je een rotan bankje, een houten bankje of een fluwelen bankje? Tot slot kies je natuurlijk voor een bankje in jouw favoriete stijl. Wordt het een landelijk bankje, een bankje met een vintage look, een opvallend bankje in groen of rood of juist een subtieler, zwart bankje?

De eetbank

Kies je voor een bankje dan is de keuze nog niet gemaakt, want er bestaan heel veel varianten! Ga voor een leren bankje bijvoorbeeld, of een bankje met een bekleding van fluweel. Denk ook na waar je het bankje neer zou willen zetten. Hierbij speelt de maat een belangrijke rol. Past er op de plek die jij voor ogen had een bankje van 120 cm breed of een bankje van 200 cm breed? Zoek je een bankje voor binnen – een bankje voor bij de eettafel bijvoorbeeld? Kijk ook eens naar buiten. Ook in je tuin of op je terras kun je een bankje neerzetten. Hierop kun je tijdens de warme zomermaanden zorgeloos hangen. Kies in dit geval wel voor een exemplaar dat kan omgaan met weersomstandigheden. Je kunt natuurlijk ook een houten bankje voor binnen, in de zomer naar buiten verplaatsen.

Het bankje als opslagwonder

Banken met opbergruimte zijn met ideaal in kleinere appartementen of kamers. Hier is meestal geen ruimte voor grote kasten, dus een bankje met opbergruimte kan een goede oplossing zijn. Er bestaan bankjes met laden of manden waarin je van alles kunt opbergen, terwijl je bovenop kunt zitten. Handig!

Bij Westwing vind je heel veel bankjes! Van eetbank van hout tot luxe varianten van fluweel. Hier vind je vast en zeker jouw nieuwe bankje!