Zoeken

Rode wijnglazen

Sorteren
23 Producten
Sorteren

Trendy rode wijnglazen voor een mooie gedekte tafel

Organiseer jij binnenkort een verjaardagsfeestje bij je thuis? Of staat er een wine tasting met vrienden op het programma? Of misschien ontvang je gasten om gewoon gezellig een avondje mee te borrelen? Eén ding is zeker: een mooie set rode wijnglazen mag niet ontbreken op jouw sfeervol gedekte tafel!

Rode wijn drink je niet zomaar uit ieder glas. Fijnproevers weten maar al te goed dat een goede rode wijn beter smaakt als je hem uit een mooi, passend rode wijnglas drinkt. Daarin komt de smaak van de wijn pas écht tot zijn recht, toch? Maar welk rode wijnglas past nu het best bij jouw favoriete rode wijn?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat rode wijnglazen vaak wat groter zijn dan witte wijnglazen. Dat heeft te maken met het feit dat rode wijn zuurstof nodig heeft om zich te ontwikkelen in het wijnglas. In een groter glas heeft je wijntje alle ruimte om extra zuurstof in zich op te nemen. Witte wijn heeft die extra ruimte niet nodig en wordt daarom geschonken in kleinere glazen.

Daarnaast zijn witte wijnglazen vaak wat smaller dan rode wijnglazen. Dat smalle glas werkt als een wijnkoeler en zorgt dat je wijntje lekker koel blijft. Maar rode wijn wordt op kamertemperatuur gedronken. Een rode wijnglas hoeft dus niet verkoelend te zijn en heeft daarom vaak een bredere bolling. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je de wijn lekker goed kunt walsen voor het drinken!

Ieder rode wijnglas net zo uniek als de wijn

Iedere rode wijn is anders en datzelfde geldt voor rode wijnglazen. De mogelijkheden voor glazen zijn dan ook eindeloos. Vind je het moeilijk om de juiste glazenset te kiezen? Heel begrijpelijk! Gelukkig kunnen we de keuze wat gemakkelijker voor je maken.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste en mooiste glazen. Zo weet je zeker dat je plank niet misslaat. Het mooi dekken van de tafel was nog nooit zo eenvoudig!

Wij houden van wijnglazen die passen bij de wijn die erin wordt geschonken. Houd dus ook rekening met het karakter van je wijn als je een wijnglas gaat kiezen. Drink je een zware, kruidige rode wijn? Dan wil je een statig glas, dat aanzien en elegantie uitstraalt. Haal je juist een frisse, fruitige fles rode wijn uit je wijnrek? Dan pas het beter als het glas diezelfde frisheid ook uitstraalt.

Niet alleen de wijn bepaalt hoe jouw wijnglazen er uitzien, ook je interieur speelt een rol. Je wilt dat je wijnglazen dé eyecatchers op tafel zijn. Bij een vrolijke en drukke tafelschikking kies je misschien eerder voor een wat neutraler rode wijnglas. Glazen met veel sierelementen en details komen daarentegen vaak prachtig tot hun recht in een wat strakkere tafelschikking.

Ten slotte is de gelegenheid waarin je de rode wijnglazen gebruikt natuurlijk ook van belang. Of je nu een chic diner organiseert, of gezellig een avondje gaat borrelen zonder al te veel poespas, je wilt dat je wijnglazen de juiste sfeer uitstralen. Van stijlvolle, gracieuze wijnglazen voor tijdens dat chique etentje tot neutralere, maar toch trendy glazen voor tijdens een sfeervol borrelavondje.

Rode wijnglazen online kopen bij Westwing

Ben jij klaar om een keuze te maken uit ons ruime assortiment rode wijnglazen? We hebben glazen in alle soorten, maten, kleuren en stijlen. Daarnaast hebben we sets van verschillende aantallen, van sets van twee en vier tot sets van zelfs wel zes glazen. Ben je met een nóg groter gezelschap? Dan koop je toch gewoon meerdere dezelfde sets?

Komen er zowel witte wijndrinkers als rode wijndrinkers op jouw feestje, dinertje of borrelavond? En wil je toch zorgen voor eenheid op je tafel? Ook dat is geen probleem bij Westwing. Van veel van onze wijnglazen hebben we namelijk zowel een witte als een rode wijnvariant. Zo staan er altijd mooie, bij elkaar passende wijnglazen op tafel.

Wijnglazen zijn natuurlijk behoorlijk breekbaar. Daar houden we bij de verzending uiteraard rekening mee. We verzenden onze rode wijnglazen en andere breekbare producten in een stevige, veilige verpakking, opgevuld met een dikke laag opvulmateriaal. Koop vandaag nog jouw favoriete rode wijnglazen!