Zoeken

Glazen sierschalen

Puurheid en natuurlijkheid: glazen schalen

Is puurheid belangrijk in je leven? Met glazen schalen geef je je interieur de ultieme afwerking voor een pure en natuurlijke uitstraling. Het glas is ambachtelijk gemaakt, zodat elke glazen schaal uniek is. Deze glazen schaal verdient het om een permanente plaats in je woonkamer of keuken te veroveren.

Vul de schalen van glas met seizoensgebonden, natuurlijke attributen. Bij voorkeur in aardse tinten, noten in de herfst, gedroogde bloemen in de lente, fruit het hele jaar rond. Mooie accessoires of lampjes kunnen ook een bijzonder effect hebben.

Variatie in schalen van glas

Je kunt verschillende schalen van glasplaatsen in je huis.

 • Waarom geen glazen schaal met potpourri in de toiletruimte? Oogt in ieder geval veel mooier dan de doorsnee luchtverfrisser. Een glazen schaal met heerlijk geurende zeepjes en badparels in de badkamer creëert meteen een gevoel van luxe en verwennerij.
 • Of misschien wat extra sfeer rond kerst met kerstballen erin? Kies bij voorkeur voor wit of donkere tinten.
 • Of een subtiele lichtslinger sierlijk gedrapeerd in de glazen schaal. Je zult zien, door de weerspiegeling in het glas lijken het net allemaal sterretjes. Ook na kerst zal je ze willen laten staan!
 • Wat dacht je van een glazen fruitschaal? Hierin zie je het gekleurde verse fruit mooi liggen. Ook mooi om een fruitsalade in te serveren tijdens een zonnige zomerdag.
 • Ben je eerder iemand die houdt van felle kleuren, dan biedt deze glazen schaal ook heel wat mogelijkheden. Denk maar aan kleurige glazen knikkers. Verdere creatieve invullingen laten we uiteraard aan jou over. Jij bent immers dé expert van je eigen interieur.

  De glazen schaal voor jouw fruittentoonstelling

  Als stijlvolle gastvrouw of -heer kan je de glazen schaal ook perfect inzetten tijdens het eten. Een kleurige salade oogt fantastisch in deze glazen schaal en zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Kies je voor een tafel met accenten in het rood, serveer dan rode vruchten of een rode bietensalade in je glazen schaal.

  Creëer sfeer met de glazen schaal

 • Ga je voor een feeërieke sfeer? Met deze glazen schaal als vijver voor vele drijfkaarsjes waan je je meteen in een sprookje uit ‘1001 Nachten’. Je creëert een zee van licht en warmte op of rond je tafel waardoor je gasten zich meteen warm welkom voelen.
 • Zet je niet graag de pannen op tafel, maar kies je wel voor een familiaal eenpansgerecht? Gebruik dan de glazen schaal om dit gerecht te serveren. De schaal is goed hittebestendig en geeft meteen een extra gezellige toets aan het gezamenlijke diner aan tafel.
 • Bekijk zeker ook eens de ruimere collectie van woonaccessoires - bijvoorbeeld een vaas of kandelaar - in glas. Ze combineren heel natuurlijk met een wit servies of met serviezen in eerder aardse kleuren.

  Glazen schalen om in te bewaren

  Naast dat glazen schalen vaak een decoratieve functie hebben in je interieur, kunnen schalen of schaaltjes ook heel mooi allerlei etenswaren of andere items uit huis opbergen. Glazen schaaltjes met een deksel erop staan tegenwoordig heel leuk in een keuken waarin je bijvoorbeeld je kruiden of ontbijtgranen in opbergt. Door een combinatie te maken in glazen potjes en schaaltjes in verschillende formaten, creëer je een leuk en speels effect.

  Schalen van glas in ieder interieur

  Glazen schalen lijken in eerste instantie heel klassiek en strak, maar het kan ook een trendy toevoeging zijn aan de rest van je interieur.

  Welke schalen van glas ga jij inzetten in je interieur?