Zoeken

Schalen - Hout

1 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit

Mooi en duurzaam: houten schalen

Om je huis sfeervol en gezellig te houden, ben je natuurlijk continu op zoek naar vernieuwende accessoires en aanvullingen op je interieur. Accessoires kunnen je interieur kleur geven. Door oude en nieuwe woonaccessoires van verschillende materialen te mixen krijgt je interieur karakter. Zeker als je creatief bent, is een houten schaal een super leuk accessoire waar je al je creativiteit in kwijt kunt. Een schaal van hout staat niet alleen mooi, het is een duurzaam materiaal en lekker stevig.

Variatie in de houten schaal

Als je een houten schaal wilt zijn er verschillende keuzes. Zo kun je een schaal nemen van oud hout of een nieuwere, moderne uitziende schaal. Het ligt er maar net aan hoe je interieur er uitziet en wat jouw eigen smaak is. En natuurlijk ook waarvoor je jouw schaal gebruikt:

 • Wil je de schaal als houten fruitschaal gebruiken? Zorg dan dat de schaal goed is afgewerkt en tegen vocht kan.
 • Had je meer een decoratieve schaal van hout in gedachten? Een grillige schaal van onbewerkt hout geeft de objecten die je er in wilt leggen nog meer karakter.
 • Komen er heerlijke gerechtjes te liggen op je houten serveerschaal? Kies dan voor een schaal met een vlak oppervlak en een kleine opstaande rand, zodat je meesterstukjes er niet af kunnen vallen.

 • Houten schaal decoreren

  Als creatief persoon kan je helemaal op gaan in het versieren en decoreren van houten schalen. Combineer verschillende accessoires om een uniek stukje te maken wat dan bijvoorbeeld goed op de salontafel past. Ga mee met de seizoenen en creëer elke drie maanden een ander accessoire die bij die tijd van het jaar past.

 • In de wintermaanden kan je iets met een kerstthema doen en je houten schaal versieren met kerstballen en kerstverlichting.
 • In de herfst kan je er dan een leuk natuurlijk schaaltje van maken met bladeren en andere dingen die je tijdens een boswandeling kunt meenemen.
 • Schelpen en mooie steentjes kunnen goed in de zomer.
 • Vrolijke paaseitjes luiden het begin van de lente in.

 • Natuurlijke fruitschaal

  Een houten schaal straalt iets natuurlijks uit en is daarom ook uitermate geschikt om fruit in te leggen. Zo kan je jouw houten schaal op de keukentafel leggen, en hebben de kinderen altijd iets gezonds te eten als ze thuis komen.

  Een houten schaal met planten

  Houd je van de natuur en wil je die ook zoveel mogelijk in huis halen? Maak dan van je houten schaal een klein plantsoentje. Zet er een paar leuke plantjes in met wat mos en je haalt de natuur naar binnen. Ook kan je dit per seizoen afwisselen met plantjes en bloemetjes die in dat seizoen bloeien.

  Houten schaal in jouw slaapkamer

  Wist je dat je een houten schaal ook kunt gebruiken in de slaapkamer of badkamer? Een ronde schaal van hout is een prima oplossing om bijvoorbeeld je sieraden bij elkaar te leggen. Zo heb je een uniek accessoire dat er eens anders uitziet dan een standaard juwelendoosje!

  Laat vooral je creativiteit de vrije loop en beperk je niet tot maar een paar objecten om je schaal aan te kleden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt een houten schaal er voor gebruiken!