Zoeken

Spiegels

Sorteren
210 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De mooiste spiegels uitkiezen: 3 designtips

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand (of op de grond, op je nachtkastje, in je toilettas)… Spiegels zijn werkelijk altijd handig en zijn onmisbaar in je huis. Je kunt spiegels vinden in allerlei stijlen, van landelijk tot industrieel, van klassiek tot retro. Welke kies jij? Zie hieronder onze 3 designtips! Vergeet niet om goed je spiegel schoon te maken zodat je er helemaal van kan genieten!

Spiegels in alle vormen en maten

Spiegels zijn er niet alleen om jezelf te kunnen bekijken terwijl je je haar doet. Ze hebben ook een functie in je interieur: ze laten ruimtes bijvoorbeeld groter lijken! Door de weerspiegeling ogen kamers extra ruim, en daarom zijn grote spiegels dan ook juist heel geschikt voor kleinere ruimtes. Er zijn ontzettend veel soorten en maten om uit te kiezen. Dus, ga je een spiegel kopen? Lees dan hier eerst onze tips:

 • 1. Plaats van de spiegel

  Voordat je een spiegel koopt, is het handig om te bekijken waar je ‘m wil hebben. Boven het dressoir, in de gang, op je bureau of in de badkamer? Meet goed hoeveel ruimte je nodig hebt om de spiegel op te hangen. Een grote spiegel is mooi en maakt de ruimte optisch groter, maar als daardoor het dressoir bijvoorbeeld ieniemienie lijkt, kun je misschien beter voor een kleiner exemplaar gaan. Plaats de spiegel ook niet op een plek waar te veel accessoires staan: door de reflectie van deze voorwerpen oogt het dan al snel nog drukker.

  Zeker als je een wandspiegel wilt ophangen, moet je goed bedenken of dat wel mogelijk is op de gewenste plek. Als je geen gaten wil boren in de muur, kijk dan of de spiegel licht genoeg is om op een andere manier op te hangen, bijvoorbeeld met plakspijkers. Wil je ‘m (heel trendy!) op de grond zetten zodat je jezelf van top tot teen kan bekijken? Kies dan een staande spiegel met standaard óf een rechthoekige spiegel die je tegen de muur kan zetten.

 • 2. Functie van de spiegel

  Bedenk welke functie je nieuwe spiegel moet hebben. Zoek je een make-upspiegel of badkamerspiegel? Dan kan het handig zijn om een spiegel met verlichting te kiezen! Daardoor kun je goed zien of je je eyeliner goed hebt aangebracht of je baard netjes hebt geschoren. Ook zijn er spiegels waar een soort vergrootglas in zit: ideaal om je gezicht van dichtbij te bekijken!

 • 3. Stijl van de spiegel

  Natuurlijk niet onbelangrijk: de spiegel moet goed binnen je interieur passen! Dus mag-ie zeker ook mooi zijn. Heb je veel hoekige meubels en accessoires in je huis? Kies dan voor contrast met een grote ronde spiegel! Heb je veel hout en antiek in je huis, dan staat een barokspiegel wellicht erg mooi. Voor een Ibiza-achtige vibe kies je voor een bamboespiegel of een houten spiegel.

  Vooral spiegels met een gouden rand of ronde spiegels in het zwart of wit zijn altijd in trek. Ze maken de ruimte waarin ze hangen of staan extra sfeervol. En jezelf bekijken met een gouden rand om je hoofd is natuurlijk ook geen straf! Maar ook andere vormen zijn populair: bijvoorbeeld de trapeziumvormige spiegel met afgeronde hoeken.

 • Spiegels met iets extra's

  Wie dacht dat spiegels saaie statische objecten zijn, heeft het mis! Spiegels kunnen worden voorzien van allerlei snufjes om jouw leven wat makkelijker te maken. Zo kiezen veel mensen voor een verwarmde badkamerspiegel, zodat deze niet beslaat als je heet hebt gedoucht. Of een spiegel met LED-lampen eromheen, zodat je even innerlijke Hollywoordster kunt uithangen.

  Ook kun je kiezen voor spiegels in allerlei vormen en maten. De designspiegel wint terrein van de standaard spiegel met nette zwarte lijst of helemaal geen lijst. Want hoe leuk is het om een sierspiegel te kopen in de vorm van een zon? Of eentje met stoere metalen designlijst? Of een spiegel die bestaat uit tientallen kleine spiegeltjes? Misschien niet zo handig als lange spiegels om je outfit in te checken, maar wel echte eyecatchers.

  Ben jij er al uit welke spiegel je wil? Word het een gouden spiegel of eentje met een organische vorm? Speel met de ruimte in de huis, met prachtige kleuren en designs en je zult zien: in de spiegel kijken is nog nooit zo leuk geweest!