Spiegels

Spiegels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSpiegels

Na het douchen, voor we het huis verlaten, in de weerspiegeling van een etalage... Als we de kans krijgen om even in de spiegel te kijken, nemen we die. Spiegels zijn een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven. We willen goed voor de dag komen, een goede (eerste) indruk maken.

In jouw huis zul je ook wel meerdere spiegels hebben hangen om toch altijd even te dubbelchecken of je er vanuit alle perspectieven even goed uitziet. Ook zijn spiegels stijlvolle accessoires in huis.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

Spiegels zijn niet weg te denken in menig huis. Groot of klein, breed of smal; in elk vertrek kun je wel een spiegel plaatsen. Voor iedere interieurstijl kun je makkelijk een passende spiegel vinden. Denk aan:

 • Antieke spiegels
 • Brocante spiegels
 • Moderne spiegels

Daarnaast heb je ook de keuze uit onder andere staande spiegels, bureauspiegels, wandspiegels en zelfs plafondspiegels.

Spiegels voor elke kamer

Elk huishouden heeft wel ergens in huis een spiegel hangen.

 • In de badkamer
  In vrijwel elke badkamer is een spiegel in de vorm van een spiegelkast, wandspiegel of make-upspiegel te vinden. Hier maak je je ‘s ochtends klaar om te gaan of ‘s avonds om te gaan slapen. Voor mannen is een spiegel in de badkamer erg handig bij het scheren.
 • In slaapkamers
  Spiegels in de vorm van een elegante wandspiegel, een mooie staande spiegel op het dressoir of als een grote spiegel aan de voorkant van een kast. Een grote passpiegel is eveneens handig, omdat we dan onze outfit van top tot teen kunnen bekijken om te zien of alles wel goed bij elkaar past. Bovendien, brengt een grote spiegel tegelijkertijd een optische lengte en helderheid in de kamer, wat zeker in kleine ruimtes van pas kan komen.
 • In het toilet
  Een kleine spiegel boven de wastafel is erg handig. Ook voor je bezoek prettig om na het toiletteren even snel te kunnen checken hoe je er uitziet.
 • In de hal
  Voordat  je het huis of appartement verlaat nog even snel een laatste blik in de spiegel werpen. Een spiegel in de gang of hal is een echte aanrader. Bij de aankoop van meubels voor in de hal zijn bijpassende spiegels vaak inbegrepen in de prijs. Dit geldt eveneens voor de halmeubels waar de spiegels in de kast zijn ingebouwd. Met name op de gang vindt men er vaak een spiegel met een plank eronder. Dit is best functioneel aangezien dat het naast een mooie decoratie ook een opbergplek voor kleine voorwerpen zoals sleutels is.Daarnaast, is een spiegel met licht in de hal evenzeer populair, omdat deze hierdoor deel uitmaakt van de sfeerverlichting in het huis. Daarbij, brengen deze metgezellen een optische diepte en breedte in de ruimte.

Grote staande spiegel

Je kent het wel; je hebt net een mooie, nieuwe outfit gekocht voor dat ene feestje en voor je de deur uitgaat wil je het totaalplaatje nog een keer bekijken. Een grote staande spiegel zorgt ervoor dat je jezelf volledig en vanuit alle hoeken kunt bekijken, zodat je er 100% tiptop uitziet, waar je ook heengaat!

It’s showtime!
In een staande spiegel met verlichting aan de zijkant zie je jezelf in het juiste licht. Ga voor de typische glamour spiegel, zoals je die kent uit het tijdperk van Marilyn Monroe. Een staande spiegel met grote gloeilampen aan alle zijden. Met deze spiegel voel je je een échte diva. Tegenwoordig heb je deze showspiegel ook in een moderne variant, die gebruikmaakt van LED lampen. Stel zelf de lichtintensiteit en in sommige gevallen ook zelfs de kleur in!

Make-up spiegels

De naam zegt het al: in deze spiegel kun je gemakkelijk jouw make-up opdoen. De spiegel is vaak rond of vierkant en heeft een lichte bolling. Deze bolling werkt als een soort loep, waardoor je een goede close-up krijgt. Erg handig om make-up aan te brengen dus! Daarnaast heb je ook bij de make-up spiegels de variant met belichting, net zoals je die altijd ziet in de kleedkamers van acteurs!

Een spiegel aan je kaptafel
Er bestaan kaptafels waar de spiegel in geïntegreerd zit. Dit geheel is ook weer speciaal gericht op je make-up aan te kunnen brengen op je gezicht.

Bureauspiegels

Deze spiegels zijn vergelijkbaar met de make-up spiegels. Ze zijn allebei klein, rond of vierkant. Maar de bureauspiegel niet bedoeld voor het aanbrengen van make-up, maar deze spiegel gebruik je om gewoon even snel een blik in te werpen. De standaard waarop deze spiegel rust, is vaak gemaakt van kunststof of metaal. Met de kunststof variant heb je een rijke keuze uit kleuren, waar de metalen variant ruime keuze biedt uit figuurontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een spiraalgevormde standaard als alternatief op de klassieke poten.

Wandspiegels

SpiegelsWat meer gericht op interieurontwerp is er de wandspiegel. Deze kun je overal in huis aan de muur ophangen of opplakken. Denk bijvoorbeeld aan de spiegels die je in je badkamer hebt, of in de hal van je huis. Had je die nog niet? Bij deze, handige tips!

De wandspiegel is er ook in allerlei maten. De ‘lifesize’ staande spiegels kun je met sterk, dubbelzijdig tape opplakken aan de muur of aan de zijkant van jouw grote klerenkast! Je doet je kleding aan en kijkt dus direct hoe de outfit er uitziet!

Plafondspiegels

Heb je een klein huis en wil je meer ruimte suggereren? Met de plafondspiegel bereik je dit effect. Wel raden we je aan dit toe te passen in de hallen van je huis, waar er niet teveel accessoires staan. De reflectie van al deze voorwerpen zorgt juist weer voor een te drukke en overvolle sfeer!

Spiegels kopen – Woonaccessoires in een brede selectie

Wanneer je een spiegels wil kopen zal je een brede selectie aan verscheidene vormen, ontwerpen, stijlen en materialen vinden. De beslissende factoren hiervoor zijn vooral afhankelijk van de inrichting van de kamer, waar je spiegel moet komen te hangen en je eigen persoonlijke smaak.

 • Materiaal
  Wees er op bedacht dat het materiaal van een spiegel kan verschillen. Sommige materialen zijn gevoeliger dan de andere. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn voor een spiegel in de badkamer, aangezien het materiaal hier wel tegen vocht moet kunnen.
 • Onderhoud
  Ook het onderhoud verschilt evenzeer. Een spiegel van roestvrij staal heeft over het algemeen een veel intensievere onderhoud nodig dan eentje met een houten- of MDF frame, omdat op staal het vuil en vingerafdrukken sneller te zien is.
 • Het model
  De vorm en grootte van de spiegel is afhankelijk van de gewenste voordelen en het doel. Voor het controleren van de outfit is namelijk een grotere nodig dan wanneer we ons moeten scheren of make-up aanbrengen. In het geval voor de make-up, kan het zelfs nuttig zijn om een verlichte versie te hebben.

In het kort, het maakt niet uit in welke kamer u de spiegel hangt en voor welk doel u het gebruikt, de juiste spiegel is in elk geval te verkrijgen in een meubelzaak, speciale spiegelwinkel, op een woonboulevard of online!

Ontdek Westwing

Een online bestelling is via Westwing gemakkelijk gemaakt. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!