Zoeken

Glazen spiegels

Mooie spiegel van glas

Zonder twijfel een elegante blikvanger aan je muur? De spiegel van glas! Glazen spiegels zijn decoratieve objecten met verschillende eigenschappen. Aan de ene kant zijn spiegels met elegante frames of in verrassende subtiele kleuren zeer smaakvol. Ten tweede creëer je er fascinerende visuele effecten mee. Een kleine ruimte lijkt groter met een glazen spiegel aan de muur. Afhankelijk van de grootte van de spiegel, wordt het vergrotingseffect groter of kleiner. In een kleine ruimte mag een spiegel van glas best een derde van de muur beslaan waarop hij hangt. Het effect mag er zijn!

Tip: let bij het monteren van je glazen spiegels op het licht in de kamer. Afhankelijk van de hoeveelheid licht, kunt je geweldige lichteffecten creëren. Je kunt dus spelen met het licht, bijvoorbeeld door het plaatsen van kaarsen, zodat de spiegel het licht van de kaarsen reflecteert. Als je een tweede spiegel tegenover de spiegel hangt, is het effect compleet. Nog een geweldige variant: hang drie spiegels aan een kant van de kamer bij elkaar aan de muur, aan de muur daar tegenover hang je ter hoogte van de middelste spiegel een enkel groot exemplaar.

Glazen spiegels: lichteffecten in vele variaties

Spiegels in verschillende vormen creëren verschillende optische effecten. Afhankelijk van je kijkrichting, ziet je spiegel van glas er lichter of donkerder uit. Een ronde spiegel harmonieert de ruimte, een vierkante spiegel geeft afbakening en duidelijkheid. Combinaties van ronde spiegels met hoekige frames of andersom vormen fascinerende blikvangers. Een frame van glas of spiegeldelen geeft je glazen wandspiegel een geweldige glans en zorgt voor verrassende visuele effecten.

Kleed je kamer aan met glazen spiegels

Glazen spiegels, zelfs zeer decoratieve exemplaren, kunnen helpen bij het aankleden en decoreren van je kamers. Als je bijvoorbeeld een prachtige foto hebt die, vanwege ruimtebeperkingen, alleen in de woonkamer past maar ook in de eetkamer aanwezig zou moeten zijn, hang je een glazen spiegel zodat deze het beeld weerkaatst. Glazen spiegels zijn verkrijgbaar in vele varianten. Ontdek deze bijzondere opties:

  • een klassieke zilveren spiegel
  • een spiegel met frame van spiegelelementen en metaal
  • een spiegel omringd door zorgvuldig ontworpen gekleurde, gepolijste of heldere glazen elementen

  • Decoratie met veel gezichten

    Een spiegel gemaakt van glas biedt veel decoratieve opties. Drapeer doorschijnende gekleurde stoffen rond de spiegel en geniet van het betoverende effect. Zet er een decoratief figuur voor en laat een 3D-weergave van je favoriete stuk zien. Je spiegel kan ook onderdeel uitmaken van een galerie-wand vol mooie prints, foto’s en kunst!

    Elegantie en stijl vinden uitdrukking in fijn glas. Een glazen spiegel maakt je stijlvolle interieur compleet. Shop jouw nieuwe spiegel van glas bij Westwing!