Zoeken

Tafelkleden - Katoen

Katoenen tafelkleden: dek je tafel in stijl

Met katoenen tafelkleden wordt eten een feestje. Door het onbegrensde aantal kleuren, maten en motieven, is er zit er altijd wel een tafelkleed van katoen te vinden dat past bij jouw stijl. En waarom zou je het bij één katoenen tafellaken houden? Voor iedere dag een ander katoenen tafelkleed is een prima idee. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden met katoenen tafelkleden!

Sfeervol tafelen met katoenen tafelkleden

Heb jij een mooie houten eettafel? Het blad is vaak een van de blikvangers van zo’n tafel, maar is ook heel kwetsbaar. Tijdens het eten is het daarom verstandig om de tafel te bedekken.

Landelijk of minimalistisch, licht of donker, voor iedere keuken en eettafel zijn er bijpassende katoenen tafelkleden te vinden. Daarnaast bieden de vele verkrijgbare motieven en kleuren een mogelijkheid tot variatie.

Kies in een moderne en veelal witte eethoek juist voor kleurrijke katoenen tafellakens. Tijdens het eten zorgt dit voor een leuk contrast in een verder strakke en lichte keuken. Je kunt het kleed natuurlijk ook na het eten laten liggen, voor wat kleur.

Het voordeel van katoen

Katoen is een natuurproduct dat als geen ander geschikt is voor tafeltextiel. Katoen is namelijk een sterk en duurzaam materiaalsoort dat ook nog eens op 60 graden gewassen kan worden. Wel zo handig wanneer je een rode wijn hebt gemorst op je tafelkleed van katoen. Katoenen tafelkleden kunnen bovendien strak gestreken worden zodat je tafel er tiptop uitziet.

Behalve tafellakens van katoen, bestaat er ook tafellinnen gemaakt van – jawel – linnen. Dit is een iets fijnere textielsoort. Ook linnen kan je strijken, maar om je etentje een nonchalante look te geven, is het juist mooi om linnen niet te strijken. Zet een paar vaasjes met wilde bloemen op de tuintafel en jouw dinertje krijgt een Ibizastijl twist!

Stylingtips voor katoenen tafelkleden

Wil je weten wat je allemaal met een katoenen tafelkleed kunt doen? Let dan even op:

  • Picknick: Wat is er nu leuker dan picknicken met de kinderen of kleinkinderen? Voor deze gelegenheid is een tafelkleed van katoen ideaal. Het is makkelijk mee te nemen en als er geen picknicktafel in de buurt is, kun je het kleed ook makkelijk op de grond leggen. Je zit lekker en het is nog makkelijk uit te wassen ook!
  • Kinderfeestje: Een kinderfeestje is altijd gezellig. Het kan echter ook een hoop rotzooi en vlekken geven op je tafels. Kies voor katoenen tafelzeil dat gecoat is. Door de coating zijn deze tafellakens afwasbaar en zo spaar je je luxe damast tafeltextiel.
  • Een chic diner: Een mooi wit tafelkleed van katoen nodigt uit voor een lekker chic diner. Zorg voor mooi bestek, een luxe tafelloper en houd je niet in met kaarsen en kandelaars. Maak het af met fraai servies en deftige servetten en de avond kan al bijna niet meer stuk.
  • Tuinfeestje: Doordat katoen op 60 graden gewassen kan worden, kunnen katoenen tafelkleden ook ingezet worden bij een zomerse BBQ. Dek de tuintafel met een kleurrijk katoenen tafelkleed en leg er leuke servetten op. Maak de tafel extra gezellig met tuinlantaarns en lichtslingers.

  • Welke maten zijn er verkrijgbaar?

    Heb jij zo’n family size keukentafel? Dan heb je zeker een katoenen tafelkleed van 150x250 cm of misschien zelfs wel 150x300 cm nodig! Houd er rekening mee dat het tafelkleed aan alle kanten een overlap nodig heeft om hem helemaal te bedekken. Ook leuk: je kunt ook meerdere tafelkleden gebruiken om je grote tafel te dekken door te kiezen voor 2 of 3 kleinere exemplaren die je gedeeltelijk over elkaar heen legt. Is je tafel rond? Bij Westwing vind je ook ronde katoenen tafelkleden!