Zoeken

Glazen vazen

Sorteren
161 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De glazen vaas: onmisbare accessoires

Een glazen vaas - wie heeft hem nou niet? Dankzij hun tijdloze uitstraling en veelzijdigheid komen ze in zo'n beetje elk interieur voor. Natuurlijk kun je glazen vazen gebruiken als bloempot of om planten in te stoppen, maar je kunt er ook ontzettend veel andere dingen mee.

Omdat glazen vazen van nature een neutraal karakter hebben, passen ze binnen ieder interieur. Maar met de vulling maak je het verschil en laat je een bepaalde sfeer door je huis waaien. Glazen vazen: om eindeloos mee te decoreren!


Verschillende soorten glazen vazen

Robuuste vazen of juist elegante, kleine of grote vazen, in allerlei kleurtjes of juist van transparant glas, ronde glazen vazen of vazen in de vorm van een fles of karaf…

De mogelijkheden zijn eindeloos! Wil jij graag je huis vullen met bloemen, maar heb je daar niet genoeg vazen voor? Of wil je gewoon eens afwisselen met verschillende kleuren, formaten en vormen? Dan kun je glazen flessen goed als vervanger voor de gewone vaas gebruiken. Normale bloemenvazen hebben vaak dezelfde vorm en zijn saai en doorzichtig. Glazen flessen zijn er in allerlei soorten en maten, en zelfs in verschillende kleuren. Zo kun je met allerlei gekleurde glazen flessen je huis een leuke en gezellige uitstraling geven. En als de zon op zo’n gekleurde fles schijnt, wordt het nog mooier!


Wist je dat…

…glasblazers een bol van glas verwarmen, die is vastgemaakt aan een holle metalen buis, met een stuk riet? De glasblazer blaast in het riet om het glas te laten uitzetten, zodat er een bolle vorm ontstaat. Mocht de glasblazer juist een plat oppervlak willen maken, dan blaast hij een bolletje glas tot een cilinder. Die cilinder wordt vervolgens doorgesneden en platgedrukt.

Glas wordt geblazen onder zeer hoge temperaturen, tussen de 870 en 1040 graden Celsius. Na het blazen wordt het glas in een oven geplaatst die op 500 graden is ingesteld. Dit wordt zo gedaan om het glas niet te snel te laten afkoelen. Anders kan het glas namelijk springen en dat zou zonde zijn!


DIY met glazen vazen

Glazen flessen kun je verfraaien tot een vaas van glas door er een mooie bloem of kaars in te stoppen. Maar ook met glazen vazen zelf kun je creatief aan de haal:

  • Ga met de seizoenen mee! Stop bijvoorbeeld in de lente wat hooi en kleine gekleurde eitjes in je glazen vazen. In de herfst kunnen er herfstblaadjes, (nep)paddenstoelen of pompoenen in en in de winter kun je een vaas van glas gebruiken om de prachtigste kerststukjes in te maken, met hulstblaadjes en een mooie grote kaars in het midden.
  • Glazen vazen kunnen ook uitstekend worden gebruikt als fotolijstjes. Mocht de vaas die je wilt gebruiken een smalle bovenkant hebben, rol de foto dan een beetje op en schuif hem erin. De foto ontrolt zich dan zodra deze in de vaas zit en past zich aan de welving van de vaas aan. Dit geeft een heel mooi effect!
  • Zet glazen vazen in je badkamer en vul ze met badzout of badparels. Ziet er heel mooi uit, en je kunt er makkelijk bij, mocht je het badzout of de parels in bad willen gebruiken!

Tip: Country chique!

Lieflijk landelijk! Haal de sfeer van een romantisch platteland in huis door decoratieve vazen van glas op een houten dienblad te zetten, kleine vaasjes van wit glas en vul ze met roze rozen en blauwe lavendel. Typische bloemen voor een Country Chique touch. Of ga voor glamourous look! Kies grote ronde vazen van een zwart of grijs transparant glas. Deze kleur tinten passen goed bij een glamstyling en de schittering en reflectie van een vaas van glas helemaal. Zet ze bij elkaar en vul de grote glazen vazen met even aanwezige bloemen: witte lelies. Super op een zwart gelakte vloer naast een bank van wit leer.