Zoeken

Vloerkleden - Turquoise

Turquoise vloerkleden: fantastisch voor een fris accent

Turquoise vloerkleden zijn fantastisch voor een fris accent in huis. Ze hebben de tint die past bij elke interieurstijl en daarom immer trendy. Een laag- of hoogpolig turquoisegekleurd vloerkleed is de manier om je zithoek van kleur te voorzien en er een totaal nieuwe look aan te geven. Nice!

Ontbreekt het in jouw huis aan warmte en gezelligheid? Dan wordt het hoog tijd daar verandering in te brengen. Hoe pak je het aan en waar begin je? Dat vraag je je misschien af. Decoratie is het toverwoord, kies een verrassend kleurenpalet en breng zo jouw interieur tot leven. Voor een totale verfrissing ga je voor turquoise!

Leg met een turquoise vloerkleed de basis voor een nieuwe start in huis. Een patchwork exemplaar, een vintage tapijt, een hoogpolig karpet, laagpolige karpetten: de keuze in vloerkleden is enorm! Er is dus altijd wel een variant te vinden die bij jou past.

Turquoise vloerkleden: een zee van kleur

Groen en blauw zijn een gouden combinatie als het gaat om kleuren. Denk maar aan tinten als mint, petrol, smaragd en aqua. In dit rijtje mag turquoise ook zeker niet ontbreken. Deze kleur van de oceaan geeft verfrissing aan je interieur en komt in praktisch elke interieurstijl goed tot zijn recht.

Vloerkleden zorgen voor warmte in de ruimte en maken van een bepaalde hoek in huis een centrale plek. Een turquoise vloerkleed maakt het vrolijk en fris en laat je huidige inrichting opnieuw stralen.

Turquoise vloerkleden als extra accentkleur

De kans is groot dat ook jij er goed aan doet om turquoise als extra accentkleur in je huidige interieur te kiezen. Deze kleur laat zich namelijk makkelijk combineren met verschillende bruintinten, van licht beige tot donkerbruin. Dat maakt dat turquoisetinten prachtig staan bij verschillende houtsoorten. Zowel bij donkere koloniale meubels als bij meubels van lichte houtsoorten. Plaats maar eens een turquoisegekleurd vloerkleed onder jouw houten salontafel. Je zult zien dat het fantastisch staat!

Ook met zwart, wit, vergrijsde kleuren, andere blauwtinten en zelfs tinten als neongeel kun je turquoise goed mixen. Door een paar kussens in dezelfde kleur als het vloerkleed op de bank te leggen maak je een echt geheel van de woonkamer.

Waarom turquoise vloerkleden?

Met vloerkleden creëer je kleine eilandjes in huis. In de zithoek, rond de eettafel en zelfs in de slaapkamer. Het is de verbindende factor tussen losse elementen die op en naast het kleed staan. Zo biedt een vloerkleed sfeer en intimiteit. Tegelijk is het net als met gordijnen een goede manier om vervelende akoestiek tegen te gaan en warmte in huis vast te houden.

Door te kiezen voor een turquoise vloerkleed breng je kleur in je zithoek, zonder er jaren aan vast te zitten. Je kunt natuurlijk ook heel gedurfd gaan voor een turquoise bank, maar zoiets is vaak een grotere investering. De meeste mensen durven dat niet aan en kiezen toch voor een veiligere tint. Iets als een turquoise vloerkleed hoeft een niet al te grote besteding te zijn, je kunt ‘m daardoor makkelijker vervangen als je weer toe bent aan een andere kleur.

Hoe kies je het juiste formaat vloerkleed?

Er zijn zoveel regels te vinden over de juiste afmeting van een vloerkleed. (De standaardmaten zijn doorgaans: 80x150, 120x170, 160x230 en 200x290 cm.) De ene regel vertelt dat alle bank- en stoelpoten op het kleed moeten staan, volgens een andere alleen de voorpoten. Ook over de afstand tussen het kleed en de muur verschillen de afstanden van een paar cm tot stijlregels van minimaal 45 cm. Om een lang verhaal kort te maken: lap alle regels aan je laars en volg hierin je eigen smaak en stijl!

Durf jij het aan om je interieur tot leven te brengen met turquoise vloerkleden?