Zoeken

Groene banken

Sorteren
86 Producten
Sorteren

De groene bank: originele pronkstukken voor jouw interieur

Heb je wel eens aan iets als groene banken gedacht? Nee, we hebben het hier niet over de bank van jouw betaalrekening, maar over een fancy groengekleurde zitbank in de huiskamer. Het is een gewaagde stap die je moet durven nemen. Alhoewel… waar zou je bang voor zijn? Met een stoffen, leren of fluwelen bank in deze kleur heb je een origineel pronkstuk voor jouw interieur. Dus…waar wacht je nog op? Go green!

Waarom een groene bank?

Ben je aan het twijfelen welke kleur jouw nieuwe bank moet hebben? Stop met draaikonten: de kleur green it is! Deze eerlijke tint staat voor duurzaamheid en liefde voor de natuur. Daarbij zorgt het voor kalmte, wat een positief effect heeft op je humeur. Wist je trouwens ook dat groentinten ontzettend hip zijn? In 2017 is ‘Greenery’ verkozen tot trendkleur van het jaar door het Pantone Color Instituut. In 2018 zet deze trend zich voort en wij voorspellen dat dit de komende jaren nog wel even zo blijft. Met zo’n groengetinte 2- of 3-zitsbank is jouw interieur dus helemaal on-trend!

Keuzes, keuzes…

In welke groentint moet de bank dan zijn? Dat maakt niet uit. Gaat jouw hart sneller kloppen van een appelgroene hoekbank, van een mintgroene sofa, of van een donkergroen bankstel? Zolang de bank maar een fijne match is met de rest van de meubelen in jouw interieur. Ga voor een kleurclash met een kleurrijk vloerkleed of combineer met een plaid en andere accessoires in dezelfde groentint.

De groene banken bankwijzer

Wat voor een interieur heb jij? Een industrieel, klassiek of bohemien ingericht stulpje? Een bank in het groen past in ieder interieur…let wel, wanneer je het juiste model kiest.

 • Een diepgroene fluwelen Chesterfield bank staat perfect in een klassiek huis met een Scandic touch.
 • Een groengekleurd vintage hoekbank van stof staat juist fraai in een boho-interieur.
 • In een modern interieur daarentegen, is een strakke groengekleurde bank een uitstekende optie!

 • Stylingtips!

  Als je eenmaal een groene bank hebt gekozen, heb je een mooi excuus om bijpassende woonaccessoires aan te schaffen. Dat is toch een fijn idee? Deze banken zijn prima te combineren met natuurlijke materialen en aardse tinten. Door het volgende te doen creëer je die geliefde, tropische sfeer in jouw interieur:

 • Plaats een rotan fauteuil naast jouw nieuwe hoekbank;
 • Maak met kleine bijzetters van hout een functionele en creatieve salontafel;
 • Decoreer de bank met kussens van linnen en katoen;
 • Ook kun je een paar tropische planten in huis halen. Wat dacht je van een palm, bananenplant of een paar kleine cactussen? Deze planten hebben nauwelijks zorg nodig. Ideaal voor wanneer je veel van huis bent, want ze hebben maar eens in de zoveel tijd water nodig.

 • DIY: zelf groene banken maken!

  Zie je het wel zitten om je gasten op een groengekleurde sofa te verwelkomen, maar heb je er helaas nog geen? Dan kun je ook makkelijk zelf een exemplaar maken. Hoe? Plaats twee pallets op elkaar en bevestig nog een pallet als leuning. Je kunt er nu voor kiezen deze pallets groen te schilderen, maar nog leuker is het als je ze bekleedt met zachte kussens in een donker- of lichtgroene stof. Wedden dat jouw bezoek wil weten waar je die bank vandaan hebt?

  Ga voor echte eyecatchers in de huiskamer en kies voor groene banken!