Zoeken

Leren banken

Sorteren
40 Producten
Sorteren

Gevoel van luxe en comfort: leren banken

Leren banken zijn een prachtige basis voor elke zithoek. De leren bank geeft een ruimte karakter en ademt een bijzondere natuurlijke, vintage sfeer. Dit meubel past in alle interieurstijlen – van klassiek tot modern en heeft verschillende fijne eigenschappen die ervoor zorgen dat zo’n bank wel een leven lang mee gaat!

Leren banken zijn uit natuurlijke grondstoffen gemaakt en zijn tijdloos. Deze banken zijn niet zomaar meubelstukken, ze zijn klassiek, elegant, modern en vintage en kunnen de kamer een bijzondere noot geven.

Naast de kwaliteit die een luxe bank van leer of een vintage leren bank uitstraalt, is de aangename sfeer die een leren bank neerzet van bijzondere waarde. Een bankstel op zich is allereerst onmisbaar in elke woonkamer. Dankzij het formaat is dit meubel meestal een eyecatcher in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een eetbank van leer. Top!

De leren bank

Het bijzondere van leren banken of hoekbanken is dat ze een geschiedenis met zich meedragen en laten zien. Wat hiermee bedoeld wordt is dat het uiterlijk en het oppervlak van de leren bankstellen met de tijd verandert. Hoe ouder ze worden, des te meer waardigheid en verhaal ze krijgen. Daarnaast worden ze ook steeds comfortabeler en soepeler. Combineer ze met leuke kussens voor extra knusheid.

Eigenschappen leren banken

Op het eerste gezicht kan je misschien niet zien of een leren bank gemaakt is van echt of synthetisch leer. Daarbij zorgt de kwaliteit van het leer ervoor dat de leren 2-zitsbank een leven lang mee kan.

 • Wanneer een leren bank is gemaakt van echt leer, blijft het niet aan de huid plakken zodra je probeert op te staan.
 • Daarnaast is leer natuurlijk, slijtvast en waterafstotend.
 • Bovendien kan je de kwaliteit van de leren bankstellen of hoekbank controleren door er op te gaan zitten en te zien hoe snel de bank warm wordt. Hoe hoger de kwaliteit van het materiaal, des te sneller wordt het leer warm als je er op gaat zitten.

 • Verzorging leren banken

  Het maakt niet uit hoe robuust en slijtvast een leren bank overkomt, dit type bank heeft een beetje verzorging nodig.

 • Het is aan te raden om in ieder geval eenmaal per week het leer van stof te ontdoen.
 • Zo nu en dan is het verstandig om de leren bank met speciale leer-onderhoudsproducten te reinigen of in te smeren.
 • Gebruik alsjeblieft geen agressieve reinigingsmiddelen zoals terpentine of vlekkenverwijderaars, omdat deze donkere vlekken en schade aan het leer kunnen toe brengen.
 • Bovendien is het aan te raden de bank niet in direct zonlicht of bij de verwarming te plaatsen, aangezien het natuurlijke materiaal dan kan verbleken door het zonlicht. Ook kan de bank door de hitte van de verwarming uitdrogen.

 • Leersoorten

  In het algemeen kun je een onderscheid maken tussen twee verschillende soorten leder, namelijk glad en ruw leer.

 • Leren banken met ruw leer voelen veel fluweliger aan, hebben minder vouwen en zijn minder elastisch. Ruw leer, daarentegen, is veel gevoeliger dan glad leer en heeft net wat extra verzorging nodig. Typische ruwe leer soorten zijn: suède, nubuck en veloursleer.
 • Glad leer is minder gevoelig en kan gemakkelijker worden gereinigd. Het bijzondere van glad leer is dat de nerfzijde aan de buitenkant zit. Aangezien het een zeer duurzaam materiaal is, kan men er hierdoor nauwelijks iets verkeerds mee doen. Het leer is zeer zacht en voelt erg aangenaam. Typische varianten van dit type leer zijn: semi-aniline- en anilineleer.
 • Overweeg ook eens een schapenleren bank.

 • Leren banken in elke tint!

  Wordt het een rode leren bank, een witte leren bank, een zwarte leren bank of een bruine leren bank?

  Welke leren banken haal jij in huis?