Indigo stoel met zwarte poten

Met welke kleuren jij je dagelijks omringt, heeft veel invloed op jouw welzijn én op de sfeer in je huis. Vandaag bespreken we de mogelijkheden van de indigo kleur blauw. Deze diepe blauwtint straalt luxe uit, past bij diverse kleuren en helpt je ontspannen. Hoe je blauw kunt toepassen binnen diverse stijlen, waarmee je indigo blauw kunt combineren en welk effect dat heeft op de ruimte lees je in dit artikel.

Meer over de indigo kleur blauw

Indigo blauw is een tijdloze kleur die in diverse stijlperiodes, binnen verschillende stijlen een rol heeft gespeeld. Blauw straalt over het algemeen rust en ontspanning uit doordat het vaak wordt geassocieerd met de blauwe lucht, stromende riviertjes en de wijde zee. Daarnaast straalt de kleur klasse en luxe uit, zeker wanneer je indigo combineert met tinten als goud, wit of koper.

Indigo blauw in verschillende ruimtes

Indigo blauw kan dankzij zijn rustgevende effect eenvoudig toegepast worden in verschillende ruimtes. Van de woonkamer tot de hal of de slaapkamer; indigo is prachtig. Welk effect je bereikt met de kleur, hangt vooral af van hoe het gecombineerd wordt.

 • Slaapkamer

In de slaapkamer kun je de kleur indigo het beste combineren met warme, natuurlijke materialen. Op die manier zorg je voor een kalme en rustige look. In de slaapkamer kom je op die manier het beste tot rust. Ga voor een wand in indigo kleur, zet verschillende gevlochten manden neer, leg een warm kleedje neer op de vloer en houdt de rest van de ruimte rustig in natuurlijke tinten.

 • Woonkamer

In de woonkamer kun je voor iets meer contrast kiezen. Zo kun je indigo blauw combineren met fris wit of lichte pastelkleuren. Ook accenten in metallic kleuren kunnen de kleur indigo wat contrast geven. Verderop in dit artikel lees je meer over het neerzetten van verschillende stijlen met indigo blauw.

Indigo kleur toepassen in huis

In elk seizoen kan indigo worden toegepast in huis. In de winter geeft het warmte en knusheid aan een ruimte, terwijl het in de zomer – in combinatie met lichte kleuren – veel frisheid kan uitstralen. Je kunt kiezen voor muren, meubels, of accessoires in indigo blauw. Ontdek de mogelijkheden hier!

Muren in indigo blauw

Als je wilt kiezen voor een muur in indigo blauw, realiseer je dan dat de tint vrij donker is. Daarom raden wij je in onze muurverf gids niet aan om al je muren in de indigo kleur te schilderen. Het beste kun je beginnen met het verven van één wand in indigo kleur. Verf je één wand in indigo blauw en houd je de rest wit, dan behoud je rust en zorg je voor genoeg lichtheid. Vervolgens kun je deze basis met een gerust hart aanvullen met accessoires en meubels.

Indigo kleurige accessoires

Indigo kleurige accessoires zijn mooi voor het creëren van accenten in je interieur. Stel je maar eens voor: een ruimte met witte wanden en een klassiek houten visgraat vloer, een moderne bank in beige, gecombineerd met kandelaars, fotolijstjes, vazen en servies in indigo kleur.

Indigo kleurige meubels

Vind je het spannend? Een bank in indigo kleur in de woonkamer? Wanneer je de basis rustig houdt dan kan het prachtig zijn. Houd de wanden wit, kies voor natuurlijke tinten en materialen en gebruik de indigo kleurige bank als statement stuk in de ruimte.

Welke kleuren passen bij de indigo kleur blauw?

Hoe je indigo het beste kunt combineren, hangt af van je wensen en stijl. Welke kleuren passen bij blauw? Dat lees je hier!

Indigo blauw in combinatie met verschillende kleuren

 • Natuurlijke kleuren

Door indigo te combineren met natuurlijke kleuren en aardetinten zoals zandkleur, benadruk je het rustgevende effect van de kleur. Warme natuurlijke kleuren als beige, bruinrood, gebroken wit en houtskleur vormen samen met indigo kleur een prachtig geheel.

 • Pasteltinten

Gecombineerd met pasteltinten zorgt de kleur indigo voor contrast. Een wand in mat indigo, gecombineerd met een hip Scandi vloerkleed in pasteltinten en een bijzettafel in oud roze is een mooie combinatie die rust uitstraalt.

 • Okergeel

Okergeel is een warme kleur en daarmee een stijlvolle tegenhanger voor het koele van indigo blauw. De tint wordt extra benadrukt door een combinatie met goud, oker of accenten in brons.

 • Zwart & wit

De combinatie van indigo blauw met zwart en wit vormt een modern geheel. Het beste kun je hier kiezen voor een basis in zwart en wit en accenten in indigo. Denk hierbij aan witte wanden, een betonnen zwarte vloer en een bank of accessoires in indigo blauw.

Stijl Indigo blauw met verschillende materialen

De combinatie met verschillende materialen, heeft verschillende effecten op de kleur indigo. We noemden het al eerder even, maar indigo in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, jute, rotan en bamboe zijn een goede keuze. Lees hier meer over indigo in combinatie met verschillende materialen.

 • Natuurlijke materialen benadrukken het rustgevende effect van indigo. Daarnaast geeft het de koele ondertoon van de kleur indigo warmte. Een donker houten vloer, een wand in indigo, een stoel van rotan; mooi!
 • RVS en metaal geven indigo kleur contrast. De koele materialen vullen de donkere blauwtint stijlvol aan. Het resultaat? Lekker modern.
 • Voor een trendy resultaat kun je indigo combineren met marmer en natuursteen zoals alabaster. Kies voor lichte varianten van deze materialen om het geheel wat contrast te geven.

Indigo binnen verschillende stijlen

In verschillende stijlen kan indigo een rol spelen.

 1. Industrieel

  Combineer indigo met koel beton, warm grof hout en details in metallic of staal voor een stoere industriële look.

 2. Landelijk

  Een mix van muren in donker indigo, gecombineerd met chique donkerhouten parketvloeren en veel wit ademt een klassiek, landelijke sfeer.

 3. Vintage

  Let’s go vintage met een indigo gekleurde muur gecombineerd met een wollen sprei, een retro houten dressoir en een oosters vloerkleed.

 4. Jungle

  Voor een urban jungle sfeer en tropische stijl is een wand in indigo zeer geschikt. Combineer het met veel groene plantjes, jungle behang, accenten in goud en warme, natuurlijke materialen.

Helemaal enthousiast geworden van de tips van onze interieurexperts? Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis in te richten met de trendkleur indigo.