okergeel: grijze hoekbank met een okergele plaid

Geel in huis? Jazeker! Dat kan prachtig zijn. Geel is een frisse, vrolijke, zomerse kleur die voor een positieve sfeer kan zorgen. Bovendien zijn er heel veel soorten geel. Eigeel, fel geel maar ook okergeel. Deze kleur is helemaal on trend en wij snappen dat wel. Okergeel is een warme, sfeervolle en ook stoere kleur die toch ook subtiel in een interieur geïntegreerd kan worden. Hoe je dat doet, hoe je deze kleur op een stijlvolle manier kan combineren in je interieur én in welke stijlen het toegepast kan worden lees je in dit artikel.

Wat is okergeel?

Maar wat ís okergeel nu precies voor kleur? Okergeel is een warme gele kleur en is wat donkerder dan standaard geel. Er zit iets meer bruin in en het heeft een gouden ondertoon. Okergeel wordt ook wel mosterdgeel genoemd omdat het, uiteraard, doet denken aan de kleur van mosterd. Toch is deze kleur net iet bruiner dan mosterdgeel. Het wordt ook wel eens ‘goud zonder de glans van goud’ genoemd. Mosterdgeel is dus weer nét iets geler dan deze kleur. En dan is er ook nog ‘spiced honey.’ De kleur van het jaar 2019. Spiced Honey lijkt ook erg op okergeel maar is ook nét anders. 

Okergeel toepassen in huis

Hoe pas je deze kleur nu toe in je huis? Dat kan op verschillende manieren. Als je twijfelt of je deze kleur in huis wilt toepassen, kun je het beste beginnen met één item, een accessoire, in deze kleur. Op die manier kun je wennen aan de kleur. Bevalt het niet? Dan haal je het item gewoon weer weg. Bevalt het juist wel? Dan kun je overwegen om een wand te verven in okergeel. Begin dan met het bekijken van de kleurencirkel en het halen van verschillende kleurstalen, zodat je kunt kijken of je het echt mooi vindt om een hele wand te schilderen. Ben je erover uit en ben je toe aan okergele muren? Begin dan zeer zeker met één muur of zelfs met een gedeelte van de muur, zodat je niet te hard van stapel loopt. Je zou ook kunnen kiezen voor okergeel behang.

Is een muur jou te veel en enkele okergele accessoires te subtiel? Ga dan voor een riante okergele hoekbank of een zachte fauteuil. De ideale middenweg. Je kunt ook een houten kast okergeel verven!

10x okergele accessoires

 • Kussentjes
 • Kandelaars
 • Vazen
 • Fotolijstjes
 • Vloerkleden
 • Plaids
 • Lampenkappen
 • Klokken
 • Tafelkleed
 • Gordijnen

6x okergele meubels

 • Banken
 • Fauteuils
 • Stoelen
 • Eetkamerstoelen
 • Kasten
 • Keuken 

Tip: Geef deze kleur geen hoofdrol maar een bijrol! Wil je het niet te groots aanpakken met deze kleur? Kies voor een okergeel kussentje op je oude, grijze bank. Wedden dat dit er al meteen heel anders uitziet?

Okergeel combineren interieur: welke kleur past bij okergeel

Misschien zou je het niet verwachten, maar deze kleur is erg eenvoudig te combineren met andere kleuren. Doordat het een warme kleur is, past deze heel goed bij aardetinten en neutrale kleuren. Maar je kunt deze kleur ook op andere manieren combineren in je interieur. Deze kleur is namelijk ook geweldig in combinatie met bruin of hout. Okergeel gaat ook heel goed samen met wit. Dat maakt de look licht en luchtig. Geel staat tegenover blauw in de kleurencirkel waardoor blauw, bijvoorbeeld marineblauw, een koele en rustige kleur is die een mooi contrast vormt met het warme, vrolijke geel. Combineer okergeel met petrol voor een luxe uitstraling. De kleur in combinatie met groen levert ook prachtige resultaten op. Denk aan okergele accessoires met mooie frisse groene planten. Dat zorgt voor een natuurlijke look. Deze kleur in combinatie met goud geeft de kleur een extra rijke, warme en luxe uitstraling.

Okergeel in elke ruimte: 4x inspiratie

Deze kleur kan in elke ruimte toegepast worden, mits je goed nadenkt over de manier van toepassen. 

 • In een kinderkamer kun je bijvoorbeeld heel goed kiezen voor een okergele muur. Combineer dat met veel wit en neutrale tinten om de rust te behouden. 
 • In een slaapkamer kan het prachtig zijn om bijvoorbeeld te kiezen voor okergeel bedlinnen. Hierdoor creëer je een heel sfeervol geheel. Je kunt ook denken aan een gebreide sprei over je witte bedlinnen of okergele gordijnen.
 • Een grote zachte okergele bank in de woonkamer kan dé eyecatcher van de ruimte worden. Kies voor materialen als hout, riet en beton om het geheel rustig en warm te houden. 
 • In de badkamer is okergeel heel verfrissend. Het kan prachtig zijn als je kiest voor okergele tegeltjes tegen de muur of okergele handdoeken. En wat dacht je van een okergele keuken? In combinatie met zwart en wit kun je een modern plekje creëren.

3x stijlen met okergeel

De warme, sfeervolle kleur kan in veel interieurstijlen een rol krijgen. Van moderne looks tot weelderige stijlen. Ontdek hier hoe je deze kleur toepast in diverse woonstijlen.

Okergeel in verschillende woonstijlen:

 1. Scandinavische stijl

  Combineer okergeel met hout en lichte kleuren zoals wit. Ook andere natuurlijke materialen zoals riet of rotan zijn prachtig binnen de Scandi look. Maak het af met een aantal grote groene planten.

 2. Modern

  Okergeel met zwart en grijs of greige. Houd de look strak door niet veel andere felle kleuren te mixen met het okergeel en kies voor strakke vormen en moderne materialen. Denk maar eens aan moderne okergele stoelen rond een strakke eettafel.

 3. Glamour

  Okergeel met goud en luxe materialen voor een glamour interieur. Door goud of metallic tinten toe te voegen aan het okergeel, wordt de look classy en chic.

Ben jij er klaar voor om okergeel een grote of kleine rol te laten spelen in je interieur? En wil je graag meer inspiratie voor het gebruik van kleuren in je huis? Registreer je vandaag nog bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste meubels en accessoires in okergeel!