grijze bank met groene kussens in de kleur olijfgroen

Met kleuren kun je jouw interieur helemaal naar smaak inrichten. Het gebruik van de juiste kleuren in huis kan ervoor zorgen dat jij je op je gemak voelt, kunt ontspannen en zelfs inspiratie en concentratie kunt vinden. Zo is groen een kleur die voor rust en ontspanning kan zorgen. Daarom kiezen veel mensen dan ook voor planten in huis. Hier bespreken wij de bijzondere groentint olijfgroen. Een stoere, warme, donkere kleur groen die past binnen verschillende interieurstijlen en kamers in huis. Ontdek hier alles over de kleur olijfgroen!

Een warme groene kleur

Groen heeft een rustgevend effect en staat tegelijkertijd voor energie, vitaliteit, natuur, hoop en nieuw leven. Olijfgroen is een bijzondere groentint. De naam dankt de kleur natuurlijk aan de groene olijf en de kleur zien we ook terug in de olijfboom en zijn bladeren. Maar wist je dat de kleur eigenlijk is opgebouwd uit twee kleuren? Namelijk groen (een mix van geel en blauw) en geel. Hierdoor is de kleur warmer dan gewoon groen. Deze tint groen is namelijk geliger dan de meer standaardkleur groen. De kleur is niet heel opvallend, maar ook weer niet heel subtiel. Combineer de tint dus goed om een mooie sfeer in huis neer te zetten. 

De kleur bestaat in verschillende tinten. De kleur kan lichter of donkerder zijn, bruiner, of geler. RAL6003 is bijvoorbeeld een vrij groene olijfgroene tint. Soms neigt de kleur meer naar olijfbruin en olijfgroen komt ook voor als kleur die meer lijkt op camouflage.

De kleur in je interieur: een olijfgroene muur

Ben jij een bezig bijtje? Heb je een drukke baan? Ren jij in het dagelijks leven van hot naar her om de kinderen te brengen en halen, boodschappen te doen, te werken en te sporten? Dan kan olijfgroen wel eens een hele goede keus zijn in je interieur. Met deze kleur in huis kun je een ontspannende, rustgevende sfeer creëren. Ideaal in de woon- of slaapkamer. 

Als je graag de kleur olijfgroen wilt toepassen in je interieur, kun je het beste stapsgewijs te werk gaan. Ga niet direct alle muren schilderen en koop niet meteen een olijfgroene bank. Het beste kun je eerst met een klein likje verf uittesten hoe de kleur werkt bij jou in huis. Kies je voor een olijfgroene muur of ga je liever voor enkele accessoires in deze tint? Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt! Hier alvast een paar tips om olijfgroen in je interieur te verwerken:

 • Muren
 • Behang
 • Meubels
 • Accessoires
 • Decoratie
 • Keuken

Welke kleur past bij olijfgroen?

Olijfgroen doet het goed in diverse kleurencombinaties. Van lichte kleuren tot donkere kleuren. Van warme kleuren tot koele kleuren. Ook kan de kleur het geweldig doen in combinatie met verschillende materialen. Denk aan hout, metaal, staal en kunststof.

Verschillende materialen

Je kunt de kleur olijfgroen eenvoudig combineren met allerlei materialen. Deze kleur met hout is bijvoorbeeld prachtig. In de keuken is olijfgroen met bijvoorbeeld een aanrecht van natuursteen of marmer erg mooi. In de slaapkamer kun je denken aan een olijfgroene wand in combinatie met linnen stoffen. Voor een stoer effect combineer je olijfgroen met een betonnen vloer.

Welke kleur past bij olijfgroen? 

Olijfgroen kan heel goed gecombineerd worden. Het is een kleur die zelfs gecombineerd moet worden met andere kleuren. Je zal niet snel een volledig olijfgroen interieur vinden. 

 • Olijfgroen is prachtig in combinatie met andere groentinten. Kies dan voor zowel lichte kleuren groen als donkerder tinten. 
 • Combineer olijfgroen eens met neutrale kleuren als taupe, grijs, champagne, bruin, beige. Hierdoor ontstaat een rustige look.
 • Een luxe effect creëer je door olijfgroen te combineren met goud of koper.
 • Olijfgroen met warme tinten als hout, terracotta of okergeel is prachtig en zorgt voor een knusse look.
 • Lichte kleuren met olijfgroen maakt het geheel fris en luchtig.

5x olijfgroen interieur inspiratie

Olijfgroen is een prachtige tint die in allerlei interieurstijlen kan passen. Een klassiek of chic interieur, een Scandinavische stijl, een modern huis, een woning in bohemian stijl of botanisch chic tintje – het kan allemaal. 

 • Scandinavisch – Combineer de kleur met hout, lichte tinten als wit of lichtgrijs en enkele accenten in mintgroen of okergeel voor een fris Scandi interieur. Moderne lampen, accenten van zachter materialen en natuurlijke details maken deze look prachtig af.
 • Stoer – Voor een stoer interieur combineer je donker olijfgroen met onbewerkt robuust hout en grof beton. Mooi in een keuken!
 • Klassiek – Een klassieker stijltje zet je neer door de kleur te mixen met details in zilver, beige en gebroken wit. Hang een sierlijke kroonluchter op en kies voor meubels met een klassieke, landelijke look.
 • Modern – Moderne interieurs kunnen ook gebaat zijn bij een vleugje olijfgroen. Mix het hier met gladde oppervlakken, een gietvloer en moderne materialen als RVS. Meubels met strakke vormgeving maken deze look compleet.
 • Botanisch – Voor een botanische look kies je voor een combinatie van deze kleur met veel planten, grof hout, bijzondere prints en warme kleuren als okergeel, terracotta en bordeauxrood.

Het effect van olijfgroen in je interieur

De kleur kan verschillende effecten hebben op je interieur. Het kan een interieur opfrissen, rust geven, maar ook verjongen. Door het te combineren met fellere kleuren zoals rood wordt het energieke effect van deze kleur benadrukt. Wil je juist een rustige, natuurlijke look in huis creëren, dan kun je de kleur combineren met wit of beige en zwart.

Heb je zin om jouw interieur een frisse nieuwe look te geven? Overweeg dan eens het gebruik van olijfgroen in je huis. Zoek je inspiratie? Registreer je op Westwing en vind veel meubels en decoratie voor het toepassen van deze kleur in jouw interieur!