Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Woonkamer in de felle-kleuren roze en blauw

Je houdt ervan of niet: felle kleuren. Lang niet iedereen durft het aan om felle kleuren toe te passen in het interieur. En toch zien we ze steeds vaker terug. Leuk! Want of je een hele muur in een felle kleur schildert of slechts wat felgekleurde accenten toepast – felle kleuren brengen je interieur tot leven. In dit artikel laten we zien hoe je felle kleuren op verschillende manieren in je interieur kunt verwerken en inspireren we je met de drie mooiste kleurcombinaties. Wil jij echt een statement maken? Ontdek dan hier hoe je zelf een accentmuur creëert met felle kleuren…

Felle kleuren toepassen: zo doe je dat (subtiel)

Waar de een houdt van een tijdloos interieur met neutrale kleuren, kiest de andere voor een meer gewaagde look. Het kleurenpalet dat je samenstelt, is bepalend in de uitstraling van je interieur. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alleen basic kleuren in je interieur toe te passen, maar om je interieur wat extra spanning te geven is het mooi om er één of meerdere accentkleuren aan toe te voegen. Ook hierin heb je een ruime keuze: van subtiele zachte pasteltinten tot opvallende felle kleuren. 

Denk je bij felle kleuren gelijk aan een kermis en durf je het daarom niet aan? Zonde! Je kunt felroze, felgeel, felgroen en andere felle tinten namelijk ook subtiel toepassen waardoor je voorkomt dat je interieur te druk wordt. Tip: ga niet gelijk all the way, maar voeg eerst een paar accessoires in een felle kleur toe aan je interieur. Kies in eerste instantie voor één felle kleur om het effect te ‘voelen’. Later kan je er eventueel nog andere felle accenten aan toevoegen, maar beperk je tot maximaal drie felle kleuren om het kermis-effect te vermijden. Heb je de smaak te pakken? Creëer dan een accentmuur in een felle kleur, daarover vertellen we je meer verderop in dit artikel.

3x felle kleuren combineren in je interieur

Wil jij de woon- of slaapkamer een nieuwe look geven? Begin dan met het maken van een kleurenpalet. Zo’n kleurenpalet geeft je alle ruimte om verschillende kleurcombinaties te proberen om te zien wat het mooiste staat. Zeker bij het toepassen van felle kleuren is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een mooie balans zodat je interieur niet onrustig wordt. Om jou te inspireren hebben we drie mooie kleurcombinaties voor je op een rij gezet:

Kleurcombinatie met felgeel

Felgeel is een fantastische accentkleur voor in je interieur. Schilder bijvoorbeeld de deur naar je woonkamer felgeel of leg een felgeel plaid over je bank. Zo’n zonnig accent brengt elk saai interieur tot leven. Met wit als basiskleur vallen de felgele accenten nog meer op. Tip: voeg olijfgroen toe aan dit kleurenpalet als warme tegenhanger van het ‘harde’ wit en felgeel.

Kleurcombinatie met feloranje

Tijdens Koningsdag en het EK-voetbal kleuren onze huizen tijdelijk (fel)oranje. Maar wist je dat deze kleur het hele jaar door voor sfeer kan zorgen in huis? Feloranje laat zich makkelijk combineren met andere kleuren, vooral met natuurlijke tinten zoals koffiekleuren, cognac, champagnekleur, terracotta en brons, maar ook met marineblauw en oudroze. Door feloranje te combineren met warme kleuren, oogt de kleur vanzelf een stuk minder hard.

Kleurcombinatie met felroze

Felroze in je interieur?! Ja, echt. En nee, het wordt niet gelijk een barbiehuis wanneer je er felroze accenten aan toevoegt. Met een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet, kan felroze een prachtige toevoeging zijn aan je huis. De kleur is van zichzelf vrij hard en prikkelend. Het heeft dus een zachte, rustige tegenhanger nodig om het palet in balans te brengen. Wit en zwart maken het felroze nog harder, kies in plaats daarvan voor off-white of antraciet als basis. Ook mooi: een zachte pastelkleur op de muren, bijvoorbeeld pastelgeel, pastelgroen of pastelroze. Deze kleuren geven de felroze accenten een zachte, vriendelijke achtergrond.

In welke stijlen voelen felle kleuren zich thuis? 

Toegegeven, felle kleuren voelen zich niet in elke stijl thuis. Zo zal je niet zo snel felroze in een klassiek interieur tegenkomen. En neongeel in een landelijk interieur is ook wat ongebruikelijk. Maar zoals elke kleur heb je felle kleuren in vele nuances waardoor er voor elke stijl wel een matchende ‘felle’ kleur te vinden is. Zo is een krachtige fuchsia-tint heel stijlvol in een klassiek interieur en krijgt een landelijk interieur meer karakter wanneer je daar een paar felgroene accenten aan toevoegt. In een industrieel interieur maak je met een felle wandkleur of felgekleurde accenten een écht statement. Ook in een Scandi interieur zijn felle kleuren een mooie toevoeging, bijvoorbeeld in combinatie met zachte pastellen.

Tip: wil je het niet te bont maken thuis? Ga dan voor een ton-sur-ton look waarbij je lichte, donkere en felle varianten uit dezelfde kleurenfamilie met elkaar combineert.

DIY-tip: creëer een statementmuur met felle kleuren in 6 stappen

Felle kleuren kan je subtiel toepassen in de vorm van accessoires zoals kaarsen, kussens, kleden etcetera. Maar je kunt er ook voor kiezen om een (deel van de) muur een of meer knalkleuren te geven. Lees hier hoe je van een saaie muur dé eyecatcher van de ruimte maakt door een lambrisering te schilderen in een felle kleur. 

Benodigdheden:

 • Felle kleur muurverf (bijv. felgeel)
 • Neutrale kleur (bijv. wit)
 • Afplaktape
 • Meetlint
 • Kwasten en andere verfbenodigdheden
 1. Stap 1

  Bepaal eerst hoe hoog de lambrisering moet zijn. Heb je een laag plafond? Dan kan het mooi zijn om een wat lagere lambrisering te schilderen. Zo lijkt de ruimte hoger. En andersom: heb je hoge plafonds? Creëer dan meer huiselijkheid door een hoge lambrisering te schilderen.
 2. Stap 2

  Gebruik afplaktape om de lambrisering af te plakken. Met een waterpas ben je er zeker van dat de lambrisering straks recht loopt.
 3. Stap 3

  Schilder het gedeelte onder de afplaktape in een felle kleur naar keuze. Zorg ervoor dat je genoeg lagen aanbrengt zodat er geen witte plekjes meer zichtbaar zijn.
 4. Stap 4

  Laat de lambrisering drogen.
 5. Stap 5

  Plak de grens van de lambrisering af en schilder daarna de bovenkant in een meer neutrale kleur.
 6. Stap 6

  Hang tot slot leuke wanddeco boven de lambrisering waarin eventueel de kleuren van de lambrisering terugkomen.