Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
grijsblauwe vaas met bloemen en kaarsen op een marmeren koffietafel

Grijs als een muis, grijze wolken, grijs stof… Grijs heeft geen al te best imago en zou saai en nietszeggend zijn. Maar daar zijn wij het zeker niet mee eens! Grijs kan namelijk hartstikke mooi zijn, zeker met de hoeveelheid tinten waarout je kan kiezen. Er bestaan heel veel tinten grijs, van muisgrijs en grafiet tot antraciet en grijsblauw. Die laatste grijstint is erg stijlvol en nét weer even anders dan basic grijs. Zoals de nam misschien al een beetje verraad, is het een mengsel van grijs en blauw. Het mooie aan deze kleur is dat blauwgrijs een vleugje kleur aan de ruimte geeft, zonder dat het direct overheersend is. Misschien is grijsblauw wel de ideale kleur voor elke stijl. Lees hier alles over blauwgrijs en ontdek of het de kleur voor jou is!

Laten we je overtuigen van grijsblauw!

Grijsblauw in huis halen is een goed idee, laten we daar maar mee beginnen! Deze kleur bestaat uit een mix van grijs en blauw waardoor de tint kleur geeft zonder heel opvallend te zijn. Grijsblauw is elegant en kan heel eenvoudig gecombineerd worden met allerlei andere kleuren. Hierover lees je verderop in dit artikel meer. Een ander voordeel van deze tint is dat het een rustgevend effect heeft op de sfeer in een ruimte. Het zorgt namelijk voor balans en harmonie. Verder kan grijsblauw in elke woonstijl toegepast worden, maar uiteraard wordt het wel telkens op een andere manier gecombineerd. 

Combinatie pret met grijsblauw

Grijsblauw combineert de voordelen van grijs én de voordelen van blauw. Misschien wel ideaal als basiskleur voor jouw interieur. Blauw-grijs combineert heel gemakkelijk en kan zowel als achtergrondkleur als als accentkleur ingezet worden. Welke combinaties met blauwgrijs zijn nu echt aan te raden? Wij raden de volgende vier aan:

1. Grijsblauw met oranje

Omdat oranje en blauw tegenover elkaar op de kleurencirkel staan, vullen ze elkaar zeer goed aan. Vergrijsd blauwe wanden met een grote oranje zitbank ervoor klinkt misschien spannend, maar die combinatie werkt geweldig. Voor een subtielere look kun je ook voor een vergrijsd blauwe bank kiezen en oranje kussentjes.

2. Grijsblauw met poederroze

Erg stijlvol is de combinatie van blauw-grijs met poederroze. Dat komt onder andere doordat poederroze net als vergrijsd blauw een matte poederachtige uitstraling heeft. Samen geven ze een ruimte een zachte, vriendelijke sfeer.

3. Grijsblauw met andere blauwtinten

Voor een subtiel geheel dat wel heel mooi in balans is, combineer je verschillende blauwtinten met elkaar. Kies voor grijsblauwe muren, een bank in pastelblauw, een vloerkleed in kobalt en wat kussentjes in donker nachtblauw. Dit noemen we een ton-sur-ton-look.

4. Grijsblauw met wit en hout

Een prachtig en fris plaatje creëer je door een combi van vergrijsd blauw met donker hout en veel wit. Denk aan een warm donkerhouten vloer, een licht en pluizig vloerkleed, een grote fauteuil in grijsblauw, gordijnen in dezelfde kleur en een grote lichtgrijze bank met daarop eveneens vergrijsd blauwe kussens.

Hoe style je deze grijstint?

Blauwgrijs stylen is écht heel eenvoudig. Je kunt zonder zorgen een aantal muren verven in deze tint, maar ook een groot meubelstuk is blauwgrijs is prachtig. Wil je het subtieler aanpakken dan kun je uiteraard ook prima kiezen voor accessoires in grijsblauw en de basis puur en sober houden. In elke kamer kun je blauwgrijs toepassen. Ontdek hieronder hoe je dat doet in drie verschillende kamers!

1. In de slaapkamer

Grijsblauw in de slaapkamer is een geweldig idee. De rustgevende, sobere look van blauwgrijs maakt het perfect geschikt voor toepassing in de slaapkamer. Hier kom je immers graag tot rust. Ga voor bedlinnen in deze mooie kleur en leg er elegante sierkussentjes op in neutrale kleuren als beige en gebroken wit. Om de rustige look kracht bij te zetten kun je kiezen voor natuurlijke materialen. Leg een gevlochten kleed neer en kies voor een kast van hout.

2. In de woonkamer

In de woonkamer is blauwgrijs een mooie optie. Ga je voor een grote hoekbank in blauw of houd je het liever bij de kussentjes en accessoires? Een hele hoek blauwgrijs verven – de muren dan – kan ook prachtig zijn. Zorg daarbij voor voldoende lichte elementen.

3. In de keuken

Wel eens gedacht aan een keuken in blauwgrijs? Kies je voor grijsblauwe keukenkastjes dan combineert dat erg stijlvol met een natuurstenen aanrechtblad en rieten of houten items. Denk aan een grote houten vitrinekast en servies in fris wit met gevlochten mandjes erin!

Grijsblauw in 3 stijlen

Blauwgrijs kan in elke stijl een rol krijgen. Toch lichten we er hieronder dire voor je uit:

  1. Warm Scandi: voor een gezellige Scandinavische look kies je voor veel wit en licht hout. Als accentkleuren combineer je blauwgrijs met mosterdgeel of okergeel. Een prachtige, vrolijke combinatie.
  2. Klassiek: in een klassiek interieur kan blauwgrijs als vervanger voor bruin ingezet worden. Hierdoor wordt het geheel iets moderner en landelijker. Stel je maar eens een grote keuken voor met bruine balken aan het plafond, een wit houten vloer, een grote houten eettafel met grijsblauwe houten stoelen en een grote blauwgrijze vitrinekast vol klassiek servies.
  3. Modern: een strak en modern interieur kan blauwgrijs als accentkleur gebruiken. Ga voor een witte basis, hier en daar een vleugje zwart of RVS en kies enkele accessoires in blauwgrijs zorgvuldig uit. Voor een speelse touch.

Helemaal overtuigd geraakt van deze prachtige kleur? Registreer je dan nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om grijsblauw in huis te halen!