Meld je aan en ontvang een €50 voucher!
koraal kleur slaapkamer

In 2019 was koraal dé trendkleur. Het kleurinstituur Pantone riep toen Living Coral uit als trendkleur van het jaar. Nog steeds is de koraal kleur een absolute hit. Deze bijzondere, warme en levendige kleur kan veel doen met de sfeer in je interieur. Lees in dit artikel alles over de kleur koraal, hoe je deze combineert én op welke manieren je de tint zou kunnen toevoegen aan jouw interieurstijl. 

Welke kleur is koraal?

De naam koraal verklaart eigenlijk alles. Het is een tint die afkomstig is uit de natuur. Het verwijst naar bloedkoraal, een diersoort die leeft in koraalriffen in oceanen en zeeën over de wereld. Bloedkoraal heeft een roodachtige kleur. Koraalkleur is een kleur samengesteld uit rood, oranje en roze. Zeer zacht en warm, maar ook fris en vrolijk. Koraal als kleur heeft een levendig, energiek en optimistisch effect op een ruimte en de tint kan een interieur een echte oppepper geven. Er bestaan verschillende tinten van deze kleur. Lichter, donkerder, meer roze, meer oranje of juist meer rood. Op die manier kun je prachtig combineren.

5x hoe kun je koraal combineren?

Koraal kleur is een hele vrolijke en energieke tint die opvalt. Je kunt de kleur dus niet zomaar met elke andere kleur combineren. Daarom laten we je hieronder wat mogelijkheden zien voor combinaties met de kleur koraal.

1. Koraal kleur met neutrale kleuren

Om koraal extra mooi te laten uitkomen combineer je het met neutralen tinten als wit, crème, off-white, beige, taupe of lichtbruin. Hierdoor ontstaat een neutrale en rustige basis en kan het zachte koraal de show stelen. Zorg ervoor dat je voor een paar kleine accenten gaat en zet niet meteen de hele ruimte vol met koraalkleurige items.

Shop de look:

2. Koraal kleur met groen

Dit is een supercombinatie. Het koele en rustgevende van groen vult het levendige en energieke van koraal perfect aan. Denk ook een aan combinatie met groene planten en natuurlijke materialen voor een rustgevende en stijlvolle look.

3. Koraal kleur met zwart

Heb je het graag modern, dan is een mix met zwart erg stijlvol. Zwart zorgt voor een flinke dosis contrast waardoor Living Coral een mooie boost kan geven aan de look. Kies voor zwart en wit als basis, gecombineerd met accessoires in de accentkleur.

Shop de look:

4. Koraal kleur met grijstinten

Gecombineerd met koele grijstinten komt het koraal op een voetstuk te staan en behoud je toch een bepaalde rust. Ga voor zeer lichtgrijze wanden, licht hout, een donkergrijs vloerkleed en details in zacht en licht koraal. Zo creëer je een interieur waar je optimaal kunt ontspannen.

5. Koraal kleur met blauwtinten

Net als groentinten hebben blauwtinten een rustgevend effect in een interieur. Ga bijvoorbeeld voor een nachtblauwe wand met een licht koraalkleurige grote bank ervoor. Zorg hierbij ook voor voldoende wit om het geheel niet te donker te maken.

Pas koraal toe in jouw interieur

Omdat koraal een vrij opvallende kleur is, raden we niet aan om meteen groots van start te gaan. Begin eens met het toevoegen van koraal in de vorm van accessoires en decoratieve items. Denk aan leuke sierkussens op de bank (in subtiele kleur). Een porseleinen servies of een mooie vaas op een houten tafel of een aantal fotolijstjes aan een witte muur zijn ook prachtig als accenten. Uiteraard kun je ook een stapje verder gaan. Ga voor een groot vloerkleed in koraal kleur of een comfortabele fauteuil die je combineert met neutrale sierkussens. Ben je toe aan nog meer van deze vrolijke warme trendkleur? Verf een muurtje in Living Coral. In combinatie met een houten vloer, witte muren en een grijze kast behoud je toch de rust.

Koraal in 3 verschillende ruimtes

Koraal mag dan een bijzondere en opvallende kleur zijn, hij kan best in veel ruimtes worden toegepast. 

Slaapkamer

In de slaapkamer kun je kiezen voor koraalkleurig bedlinnen. Lijkt het jou niet heerlijk om zo’n vrolijk en warm bedje in te stappen na een lange werkdag? Zorg er wel voor dat je dit opvallende bedlinnen combineert met rustige kleuren als beige, wit of lichtgrijs. 

Woonkamer

Woonkamers kunnen wel wat meer pit en energie gebruiken. Ga voor een zacht vloerkleed in koraalkleur en maak dit item tot statementpiece van de ruimte. Of kies voor een grote bank in beige die je combineert met sierkussens in groen en een plaid in koraal.

Kantoor

In jouw kantoor-aan-huis kun je best wat extra energie en optimisme gebruiken, toch? Hang een leuke koraalkleurige klok aan de muur, zet een lampje neer in deze bijzondere kleur én ga voor een bureaustoel in koraal!

Ben je er nog niet helemaal uit welke kleuren je zou willen kiezen voor je (nieuwe) interieur? Of is koraal jou toch iets té? Laat je inspireren bij Westwing. Je vindt hier veel informatie, tips en ideeën over kleur in huis. Ook lees je hier alles over het combineren en toepassen van kleuren binnen allerlei stijlen. Meer lezen over saliegroen, abrikoos, roestbruin of zalmroze?

Ben jij klaar voor wat koraal kleur in huis? Shop bij Westwing alles dat je nodig hebt in jouw nieuwe favoriete kleuren. Met een Westwing-account, word je elke dag verrast met nieuwe aanbiedingen en kortingen tot 70%. Shop jouw nieuwe items in elke stijl bij Westwing!