Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
beige bank met witte plaid en spelletjes

Tijdens een babyshower zet je de mommy to be in het zonnetje en verras je haar met lieve cadeaus, spelletjes en natuurlijk héél veel gezelligheid! Een babyshower is vaak een grote verrassing want de aanstaande moeder weet van niks! Op een babyshower worden vaak spelletjes gespeeld die in het teken staan van de zwangerschap en de baby. Mag jij de babyshower organiseren en kun jij nog wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek dé 10 leukste babyshower spelletjes op een rij!

10x babyshower spelletjes activiteiten

Daar zijn ze dan! Dé 10 leukste babyshower spelletjes, makkelijk voor te bereiden, gegarandeerd plezier en sommige ook erg persoonlijk! Met deze activiteiten wordt een feestje organiseren, oftewel: een babyshower organiseren echt een feest.

1. Babyquiz: dé klassieker onder de babyshower spelletjes

We beginnen met de babyquiz! Je kan de quiz helemaal zelf vormgeven. Van informatieve vragen tot persoonlijke vragen tot grappige weetjes. Meerkeuze, waar of niet waar of open antwoord: alles is mogelijk!

Test de aanstaande moeder en alle gasten op hun zwangerschaps- en babykennis met de babyshower-quiz! Vragen en weetjes over de zwangerschap, het ouderschap en de baby zelf. Zo kan een vraag zijn: Welke temperatuur is ideaal voor het badwater van de baby? Belangrijk om te weten zodra de baby er is, maar weet de aanstaande mama het antwoord nu ook al?

Tip! Koppel een prijs aan dit spel – zo zul je zien dat iedereen net ietsjes meer zijn of haar best doet!

2. Bingo?! Babyshower bingo

Babyshowerbingo! Het leuke aan deze activiteit? Er zijn meerdere manieren waarop je de bingo kunt spelen. Vergeet niet leuke prijsjes te kopen, want een volle bingokaart is een prijsje waard! En natuurlijk, bij valse bingo zingt de pechvogel natuurlijk een liedje.

2x varianten op de babyshower bingo

Zoals we eerder vertelden, is de bingo in meerdere varianten te spelen. Hieronder vind je twee ideeën voor een babyshower bingo:

  • Allereerst is er de cadeaubingo, dit is ook gelijk de makkelijkste variant. Iedereen krijgt een leeg bingovel en vult daar in wat ze denken dat de mama voor cadeaus krijgt. Tijdens het uitpakken van de cadeaus is het afstrepen maar! Dit is de makkelijkste bingovariant omdat er op een babyshower vaak dezelfde soort cadeaus worden gegeven. Spoiler alert! Dit zijn kleding, een boekje, luiertaart of een speen.
  • En dan nu de tweede variant: een bingo met baby gerelateerde dingen. Vervang bijvoorbeeld de cijfers voor woorden of afbeeldingen die met baby’s en zwangerschap te maken hebben. Maak van de afbeeldingen of woorden ook kaarten die je in een grabbelbak doet. Speel het spel vervolgens zoals je gewend bent, maar dan door steeds een kaartje te trekken. Iedereen maakt evenveel kans!

3. Persoonlijke babyshower spelletjes: who’s the baby?

In het lijstje met de 10 leukste babyshower spelletjes mag het spel ‘who’s the baby’ zeker niet ontbreken! Vraag alle vrienden, vriendinnen en familieleden of ze een babyfoto willen meenemen. Aan de aanstaande mama om de foto aan de juiste persoon te matchen!

Ben je nog op zoek naar een mooi lijstje voor jouw foto? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om fotolijstjes te shoppen met kortingen tot 70%!

4. 30 Seconds babyshower

30 Seconds is een gezelschapsspel waarbij je in teams tegen elkaar strijdt. Binnen 30 seconden moet je proberen om vijf begrippen te omschrijven zodat jouw team ze snel kan raden. Nog leuker in een babyshowerthema!

Hoe pak je dat nou precies aan als babyshower spelletje? Maak een stapel met kaarten waarop kinderliedjes, activiteiten, televisieprogramma’s en belangrijke eerste momenten staan. Activiteiten als wandelen met de kinderwagen, wiegen of met blokken spelen. Ook de belangrijkste eerste momenten mogen niet ontbreken, praten, kruipen, lopen of de eerste keer omrollen. Leg de kaarten op een stapel, pak de stopwatch erbij en spelen maar!

5. Babyshower invulkaarten

Op nummer vijf in de lijst van de 10 leukste babyshower spelletjes staan de babyshower invulkaarten. Invulkaarten zijn niet alleen leuk, ze zijn ook erg mooi als herinnering! Vaak zijn het kaarten waarin je dingen kan raden zoals de exacte geboortedatum, het gewicht, de naam of hoe laat de baby wordt geboren. Dit is gewoon erg grappig om terug te lezen zodra de kleine er is: wie zat er het dichtst in de buurt? Ook wordt beschreven op wie de baby gaat lijken, wiens ogen krijgt hij of zij en wiens neus. Als laatste vul je wensen in voor de baby. Zo wens je de baby veel gezondheid toe of hoop je dat hij of zij net zo muzikaal wordt als één van de ouders. Alles kan en alles mag!

Bewaar ze en haal ze 18 jaar later tevoorschijn, erg leuk om te zien. Koop kant en klare invulkaarten of stel er zelf een samen. Dat is natuurlijk wel zo persoonlijk.

6. Dé creatieve favoriet onder de babyspelletjes: rompertjes versieren

Is de mommy to be een echte crea bea en houdt ze wel van een knutselmiddag op zijn tijd? Koop witte, basic rompertjes en ga ze versieren! Verzamel verf, stiften, stoffen en ander knutselgerei. Leuk als herinnering, en: misschien wordt jouw romper wel zo mooi dat de baby ‘m na de geboorte daadwerkelijk draagt!

7. Masterchef

Ook deze grappige activiteit mag niet ontbreken in de lijst met leukste babyshower spelletjes: babyvoeding proeven. Maak er een wedstrijd van! Plak alle potjes af zodat de smaak van de babyvoeding onzichtbaar is, of blinddoek degene die gaat proeven. Laat ze de antwoorden op een briefje zetten of gewoon terwijl ze het proeven het roepen. En degene met de meeste goede antwoorden heeft natuurlijk gewonnen!

8. Geblinddoekt een baby(pop) verschonen

Vooral als het haar eerste kindje wordt, is dit een geweldig spel voor de mommy to be: geblinddoekt een babypop verschonen. Om het iets moeilijker te maken, stel je een tijd in. Binnen één minuut zo goed mogelijk een luier verschonen. Dit spel zorgt gegarandeerd voor de slappe lach!

9. De muzikale favoriet onder de babyshower spelletjes: maak het kinderliedje af

‘’Ik zag twee beren…’’ Misschien ken je ‘m zelf nog van vroeger. Zodra je moeder bent, ken je ineens alle kinderboekjes, films en liedjes uit je hoofd. Maar hoe zit dat met de aanstaande moeder? Test haar geheugen en maak een kinderliedjesquiz! Laat het lied een paar seconden afspelen, stop het lied en kijk of ze de tekst kan afmaken.

10. Het alfabetspel

Als laatste het alfabetspel: ook dit spel mag niet ontbreken in de lijst met leukste babyshower spelletjes. Iedereen krijgt een papier met daarop alle letters van het alfabet. Op dit vel moet bij elke letter een woord worden ingevuld dat iets te maken heeft met baby’s. Bijvoorbeeld: de A slaat op autozitje, de B slaat op babyfoon, de C slaat op commode en ga zo maar door. Wie het eerst voor alle letters iets heeft ingevuld, heeft gewonnen! Een leuke manier om de babykennis van iedereen te testen!

Nog meer inspiratie

Genoeg ideeën voor babyshower spelletjes in ieder geval! Een babyshower is net zoals een gender reveal party een erg leuk themafeest waarbij het feest helemaal in het teken staat van de baby. Of het nou de eerste, tweede, derde of vierde baby is: het blijft altijd even leuk! En zodra de baby is geboren, houden jullie een lekkere babyborrel! Kun je meteen even kijken of alle voorspellingen van de invulkaarten zijn uitgekomen. Ben je uitgenodigd voor een babyshower en heb je nog inspiratie nodig voor een cadeau? Bekijk dan eens ons artikel over een babyshower cadeau met 12 originele ideeën.

Ga jij binnenkort een babyshower organiseren? Registreer je dan snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een stijlvol babycadeau.