Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
test
test

Tuin

Ben je in het bezit van een huis mét tuin? Of woon je in een appartement met een dakterras of balkon? Wat een geluk! Wanneer je gezegend bent met jouw eigen buitenruimte, kun je deze zo inrichten dat het precies past bij jouw lifestyle. Van heerlijk tot rust komen in een groene, gezonde omgeving tot gezellig barbecueën met vrienden en familie in de zon. Maar naast het gegeven dat een buitenruimte gezond en praktisch is, is het ook nog eens ontzettend mooi. Al blijft dit laatste niet vanzelf zo. Elke buitenruimte heeft natuurlijk wel een beetje aandacht – en liefde – nodig voordat je er optimaal van kunt genieten.

Zo kun je ten eerste nadenken over hoe je jouw tuin wil inrichten. Ga je bijvoorbeeld voor veel groen? Overweeg je om je eigen groenten, fruit en kruiden te verbouwen? Of ga je voor bestrating, bijvoorbeeld in combinatie met bloemen, planten en bomen? Wanneer de basis staat volgt de inrichting: denk aan strakke, moderne look of een natuurlijke, landelijke stijl. Kortom: niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis zijn er tal van inricht mogelijkheden. Een beetje extra inspiratie is zeker geen overbodige luxe dus. Wij helpen je op weg!

Voor een mooie tuin hoef je trouwens echt geen groene vingers te hebben. Onze artikelen schrijven we voor ervaren- én beginnende tuinders. Zo kan iedereen genieten van een mooie buitenruimte.

Snoeien

Een fijne buitenruimte met planten, bloemen en bomen blijft natuurlijk niet vanzelf mooi. Het gezegde luidt niet voor niks: snoeien doet bloeien. Bij het onderhouden van je tuin is het daarom belangrijk om te weten hoe en wanneer je welke plant, struik, bloem of boom moet snoeien. Met deze kennis in pacht, kun je zo lang mogelijk genieten van jouw fijne buitenruimte.

Moestuin aanleggen

Groenten, fruit en kruiden smaken nóg lekkerder wanneer je deze zelf hebt verbouwd. Zo ben je met je eigen gekweekte gewassen altijd verzekerd van vers en onbespoten eten. Daarnaast is je eigen makkelijke moestuin of zelfgebouwde kas makkelijker te realiseren dan je denkt. Wij vertellen hoe! Ook vertellen we per gewas hoe je deze het beste kunt kweken en verzorgen, en natuurlijk het allerbelangrijkste: wanneer je het mag oogsten!

Bomen, planten en bloemen

Tover je tuin om in een groene, kleurrijke oase met planten, bloemen en bomen. Niet alleen een feestje voor het oog, maar ook nog eens goed voor jou én het milieu. Welk groen je voor jouw tuin kiest heeft ook een effect op de ruimtebeleving. Zo kun je jouw tuin optisch groter maken door te variëren in hoogte en breedte. Met de bloem- en bladkleuren creëer je de sfeer die past bij jouw tuinstijl. Ga bijvoorbeeld voor strak met een afgestemd kleurenpalet, of voor een bonte mix met alle kleuren van de regenboog.

test

Bloemen, planten & bomen

Tuinieren is voor veel mensen een fijne manier om te ontspannen. De een heeft van zichzelf knalgroene vingers, de ander kan nog wel wat hulp gebruiken bij het aanpakken van de tuin. Een van de moeilijkste dingen van tuinieren? Het kiezen van passende, geschikte bloemen, planten en bomen. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van begroeiing? En wat vind je mooi? In onze artikelen over bloemen, planten en bomen lees je alles over de diverse soorten.


Snoeien

Ben jij gezegend met een huis mét tuin? Of woon je in een mooi appartement met een dakterras of balkon? Heerlijk! Al blijft je buitenruimte niet vanzelf mooi. Als je een fijne buitenruimte hebt met planten, bloemen en bomen, dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Bij het onderhouden van de tuin is het heel belangrijk om te weten wanneer én hoe je welke plant, struik, bloem of boom moet snoeien.

 


Tuin inrichten

Wie houdt er niet van: een fijne tuin waar je kunt genieten van het buitenleven. Om alles uit je buitenruimte te halen is de juiste inrichting essentieel. Het bepaalt tenslotte hoeveel plezier je uit jouw tuin gaat halen. Toch zien we nog te vaak dat niet de volle potentie van een buitenruimte wordt benut. Herken jij jouw tuin hierin? En is het hoog tijd om deze te (her)inrichten? Dan kun je vast wel wat tips en inspiratie gebruiken! Met alle ideeën uit dit artikel wordt je tuin inrichten een makkie.