Zoeken

Gouden lampen

Sorteren
317 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De geest in huis met goudkleurige lampen

Houd je wel van een beetje glans in huis? Een vleugje Oosterse sferen? En maak je van jouw lampen thuis graag het stralende middelpunt? Dan is een goudkleurige lamp precies wat jouw woning nodig heeft.

Zelfs als je niet zo van de gouden sieraden bent, kunnen gouden hanglampen, tafellampen of wandlampen wel een sieraad zijn in jouw interieur! Het staat prachtig in een serene slaapkamer met een wit bed, maar brengt ook de geest in huis op een opiumtafel…

Stijlvolle goudkleurige lamp

Lampen zijn, letterlijk, de lichtpuntjes in je woning. Je kunt kiezen voor een lamp die subtiel in het interieur opgaat, of je kunt voor iets bijzonders gaan. Een gouden lamp past in die laatste categorie.

Het mooie aan een goudkleurige lamp is dat ‘ie niet alleen een bepaalde look heeft, maar ook sfeer en warmte brengt. En je maakt er echt een stijlstatement mee. Je zal uit je goudkleurige lamp misschien niet zoveel weten te halen als Aladdin, maar in huis is zo’n beauty echt niet te missen! En je zult verbaasd staan hoe warm ledverlichting eigenlijk kan zijn!

Van Arabisch tot design

Goudkleurige lampen zijn er in duizend-en-één stijlen. Van een Oosterse look met hang naar Duizend-en-één-Nacht tot een strakke gouden design hanglamp die je aan de muur kunt bevestigen en die de hoogtijdagen van het Art Deco oproept.

Een ronde Arabische gouden hanglamp met honderden gaatjes waar het prachtigste gefilterde licht doorheen komt, hangt beeldschoon boven je eettafel. Maar het hangt ook op zijn plaats in je slaapkamer waar je met zo’n lamp hele dromerige sferen creëert.

In je woonkamer kan een strakke, staande gouden lamp naast de bank niet alleen voor een handige leeslamp zorgen, maar ook spannende vormen aan de ruimte toevoegen. Je zult merken dat het gouden uiterlijk subtieler is binnen dan je op voorhand verwacht!

Goudkleurige lampen van messing

Reken je trouwens niet rijk als je een goudkleurige lamp op de kop tikt, want bijna al zulke lampen zijn gemaakt van messing. Heel iets anders dan edelmetaal dus! En de lampen bij Westwing worden over het algemeen zonder peertje geleverd, dus kijk even goed welke fitting de lamp heeft; vaak is het een E27 fitting, waar ook ledverlichting in past.

Goudzoekers

Heb je een woonkamer met veel warme tinten? Ook daar staat een lamp in goud prachtig bij. Gouden elementen gaan heel goed samen met de kleuren oranje, paars en geel.

Door een tafellamp of hanglamp van goud met deze kleuren en een aantal planten te combineren, krijg je inrichting een etnische sfeer. Ga voor kussens en woonaccessoires met prints om deze stijl te benadrukken. Of een frivole spiegel, waarmee je de sfeer letterlijk en figuurlijk verdubbelt.

Met goudkleurige accessoires in huis kun je ook een veel chiquere look aan je woning geven. Zeker als je kiest voor de wat strakkere woonaccessoires. Denk hierbij aan een gouden tafellamp, of een wandlamp in een vierkante of rechthoekige vorm.

Combineer de goudkleurige lamp met wit, grijs en zwart als basis. Leg een schapenvachtje op je bank en wat kussens met gouden details. De goudkleurige lamp geeft in dit geval een heel luxe gevoel.