Zoeken

Staande lampen & vloerlampen

Sorteren
151 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Staande lampen & vloerlampen: voor licht in huis!

De optimale verlichting in de woning bestaat uit een verscheidenheid van verschillende lampen en armaturen, zoals staande lampen, plafondlampen, hanglampen, wandlampen en tafellampen. Elk van deze soorten heeft zijn specifieke rol, maar alleen in combinatie met andere soorten wordt er een harmonieuze verlichting bereikt in een kamer. Belangrijk is hier dus de juiste combinatie van verlichting, want hoewel schemerlicht comfort bevordert is het niet echt geschikt voor lezen of koken. We bespreken hier de voordelen van de staande lamp.

Staande lampen, optimale verlichting

Het is niet altijd nodig om de hele kamer te verlichten, als je bijvoorbeeld tv wilt kijken of gewoon comfortabel in de zithoek wil zitten. Juist om deze redenen wordt een optimale verlichting bereikt door verschillende soorten van verlichting, waar ook staande lampen of vloerlampen een belangrijke rol spelen.

Staande lampen naar het plafond gericht

Staande lampen zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn exemplaren die niet alleen verschillende stijlen en designs hebben, maar ook door hun verlichting afwijken.

Er zijn bijvoorbeeld exemplaren die naar het plafond gericht zijn en een aangenaam indirect licht geven door een speciaal gevormde kap, die alleen van de bovenkant geopend is. Het stralende licht van de grote staande lamp wordt tegen het plafond en de muur geworpen en straalt van daaruit terug in de kamer. Zo’n staande lamp of vloerlamp zorgt voor een aangenaam, indirect licht dat niet de gehele kamer verlicht, maar slechts een hoek effectief verlicht.

Staande lamp met leeslamp

Wat is de ideale plek voor een staande plek? Plaats de lamp naast het bed, de bank of de fauteuil en het plekje is knus verlicht om je heerlijk comfortabel te maken tijdens een fijne avond voor de televisie. Maar geeft het licht van de staande lamp ook genoeg licht voor het lezen? Dit is zeker niet altijd het geval, maar ook hiervoor is er een oplossing. Neem bijvoorbeeld een staande lamp met een aparte arm die uitgerust is met een leeslamp. Deze staande lamp met leeslamp kan meestal aan en uitgeschakeld worden met een afzonderlijke schakelaar en de constructie maakt deze kleine lamp beweegbaar zodat deze in de juist positie gebracht kan worden om comfortabel uw boek te kunnen lezen. Booglampen zijn ook zeer geschikt om bij te lezen. Ook heel handig is een staande lamp met dimmer!

Staande lampen als design objecten

Er zijn twee basistypes:

  • Een staande lamp met een hoes van papier of stof waar de verlichting in zit.
  • De klassieke staande lamp bestaat een lampvoet met een lampenkap. De schemerlamp.
  • Tegenwoordig is een staande lamp veel meer dan alleen verlichting. Een staande design lamp is een echt stijl en design object geworden en zijn dus ook beschikbaar in alle kleuren, zwart of wit en maten verkrijgbaar. De verlichting van een staande lamp zorgt voor een gezellig sfeer in de ruimte. Een staande lamp moet ook een echte eyecatcher in de kamer zijn. Een stijlvolle en moderne staande lamp is een echte toevoeging aan elk interieur, zorg dus dat je lamp goed past bij je meubels. Komt je lamp in de slaapkamer, woonkamer of hal te staan?

    Staande lampen in diverse stijlen

    Populaire soorten vloerlampen zijn: de industriële staande lamp, een driepoot lamp of statief lamp, de booglamp, de brocante vloerlamp, de vintage vloerlamp, design vloerlampen, de led vloerlamp, de landelijke vloerlamp, de retro vloerlamp. Ze zijn er bovendien van verschillende materialen! We lichten er enkelen uit: de vloerlamp van brons, de vloerlamp van chroom en de booglamp van chroom. Tot slot heb je ook nog exemplaren met dimfunctie zoals de staande lampen met dimmer.