Zoeken

Plafondlampen

Sorteren
199 Producten
Sorteren

Kies in 3 stappen jouw plafondlampen

De verschillende soorten lampen vliegen je om de oren: vloerlampen, staande lampen, tafellampen, hanglampen, plafondlampen… Deze laatste is samen met een plafonnière vooral geschikt om op te hangen op plekken waar geen ruimte is voor een gigantische lamp. Of in ruimtes waar een lamp niet in de spotlight hoeft te staan, maar juist je oog op andere items moet vallen.

De plafondlamp kenmerkt zich door de minimale ruimte die het inneemt. Hoewel de lamp redelijk onopvallend is, kan je ze in allerlei soorten designs vinden: je plafondlamp is dus een verborgen parel in je interieur!

Plafondlamp voor elk interieur

Juist door z’n onopvallendheid, is de plafondlamp geschikt voor elk interieur. Het dient vaak als basisverlichting voor de rest van de ruimte. Plafondlampen zijn vaak niet zo groot, maar vergis je niet: ze verlichten meestal de volledige ruimte. En daarmee laten ze andere pronkstukken in je interieur stralen!

Denk bij het lampen kopen na over hoeveel je er daadwerkelijk nodig hebt. Daar is namelijk keuze in! Je kunt plafondverlichting kiezen met een enkele lamp, maar ook met meerdere lampen bij elkaar. Het is maar net wat je mooi vindt en hoeveel licht je wilt dat de lamp afgeeft. Daarnaast bestaan er ook bijzondere plafondlampen in allerlei vormen die je ruimte net wat meer flair geven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende lampen in cirkelvorm? Of een plafondlamp van glas? Hierdoor verlicht de lamp de ruimte op unieke wijze en doet het recht aan je interieur. Daar word je extra blij van, als je de kamer binnenloopt!

Goed voor milieu en portemonnee

Wil je mooie verlichting en een steentje bijdragen aan het milieu? Kies dan voor een LED-plafondlamp in plaats van een variant met gloeilampen! Deze zijn namelijk milieuvriendelijker, omdat ze meer licht geven terwijl ze veel minder stroom verbruiken. En dat is dus ook meteen voordeliger voor je portemonnee. Kan je het geld dat je overhoudt mooi in een ander gaaf designstuk steken…

Nog een voordeel van LED-verlichting is dat het heel mooi het gehele vlak van de plafondlamp oplicht. Je krijgt daardoor een gelijke verdeling van het licht. Ook heel modern zijn LED-plafondlampen met grotere lampen en kleine lichtpuntjes. Een unieke lichtbeleving en alleen mogelijk met LED-designlampen!

Welke sfeer wil je creëren?

Als je inspiratie gaat opdoen voor plafondlampen, dan zijn een aantal dingen belangrijk. Behalve de grootte en stand- of hangplaats, is ook het design en de gewenste sfeer van belang. Door een mooi design met de juiste hoeveelheid licht te combineren, creëer je in een mum van tijd een fijne sfeer in je huis. (Kies daarom voor een plafondlamp die dimbaar is zodat je altijd de sfeer naar wens kunt aanpassen!)

Wees vooral niet te huiverig om een plafondlamp in een opvallendere kleur te kiezen. De lamp zit vaak tegen je plafond en valt daardoor niet al te veel op. Je kan daarom makkelijk een printje of kleur toevoegen zonder dat het te veel wordt. Een plafondlamp in het goud doet het bijvoorbeeld altijd goed! Want hoe leuk is het, dat je een mooie, trendy lamp ziet hangen als je toevallig omhoog kijkt?

Wil je dat de lamp vooral zoveel mogelijk uit het zicht blijft? Kies dan voor een neutrale kleur. Plafonnières van glas, een plafondlamp in het zwart of juist in het wit zijn dan goede opties. De lamp valt op die manier niet zoveel op, maar brengt wel sfeervol licht in huis!

De allerbeste tip die we je kunnen geven, is om de lamp aan te laten sluiten bij de rest van je interieur. Vooral bij een plafondlamp in de woonkamer. Want hoe meer hij aansluit bij je huidige stijl, hoe minder hij opvalt. Bestaat je interieur bijvoorbeeld uit meubels met metalen details of veel zwart en aardetinten? Dan past een industriële plafondlamp helemaal in het plaatje!

Welk exemplaar je ook kiest, bij Westwing vind je een groot assortiment aan design plafondlampen. Waar wacht je nog op? Shop nu je favoriete plafondlamp!