Zoeken

Kroonluchters

Sorteren
37 Producten
Sorteren

Kroonluchters: voor een koninklijk tintje

Kroonluchters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen: speels, romantisch, groots, traditioneel ... De stijl van een kroonluchter verandert de sfeer van een kamer. Kies dus kroonluchters die passen bij jouw huis! Ga je voor opvallend of juist bescheiden? Speel met contrasten in je interieur en hang antieke kroonluchters in een moderne huiskamer of een kitscherige kroonluchter met kap in een industrieel interieur. Zie jij het al voor je? Maar er bestaan ook design kroonluchters of moderne kroonluchters, en wist je dat kroonluchters als de koninginnen onder de lampen worden gezien en symbool staan voor een vorm van luxe – ongeacht of hij van glas of van kristal is.

Schitterende statementlampen

Welke kroonluchter is het meest geschikt en op welke plaats in de kamer komt hij het best tot uiting? Kroonluchters zijn zeer opvallende en imposante lampen – ongeacht hoe groot of klein een kroonluchter is, hij maakt in ieder geval een statement. Er zijn kroonluchters met één lamp en met meerdere lampen. En ook een kaarsen-kroonluchter bestaat! Belangrijk is dat het formaat bij de grootte van de kamer past, aangezien dit type verlichting het middelpunt is en dus alle ogen en aandacht naar boven trekt. Daardoor moet de verhouding kloppen.

Welke maat kroonluchters heb ik nodig?

Het beste en mooiste zijn kroonluchters in kamers met hoge plafonds, zoals bij oude gebouwen vaak het geval is. Een kroonluchter is een hanglamp en de meeste van dit type kan in hoogte aangepast worden: dus let er op dat de lampen hoog genoeg hangen zodat jij en je gasten er nog gemakkelijk onderdoor kunnen lopen. Aan de hand van de grootte van de kamer kun je het formaat van de perfecte kroonluchter bepalen: hoe groter de kamer is, hoe groter de chandelier kan zijn. Vooral in de entree en gang mag zo’n grote kroonluchter rustig volledig in het middelpunt van de inrichting staan, want de meeste mensen houden de inrichting hier nogal eenvoudig en is er weinig concurrentie voor de verlichting. Zo kan de kroonluchter helemaal alleen de hal domineren en alle blikken naar zich toetrekken. In de slaapkamer kan het wat romantischer en speelser: hier is de gehele inrichting vaak romantisch, dus kan ook de verlichting sierlijk zijn!

Kroonluchters in verschillende settings

Een paar tips hoe je je kroonluchters kunt stylen in je interieur:

  • Hang een kroonluchter boven je zithoek en zet daar een vintage fauteuil onder.
  • Hang kroonluchters aan weerszijden van het bed, zo fungeren deze statementspots als nachtlampjes!
  • Waan je in Franse sferen door je huis aan te kleden met brocante meubels en met als stralend middelpunt: een antieke kroonluchter.
  • Hoe onderhoud ik kroonluchters?

    Kroonluchters zien er prachtig uit en laten zich perfect in de schijnwerpers zetten. Om de aandacht die ze krijgen het beste naar voren te laten komen, moeten de kroonluchters stofvrij zijn. Kroonluchters hebben, in tegenstelling tot andere hanglampen, veel meer aandacht nodig aangezien hun opbouw en vormgeving veel complexer zijn en heuse stofmagneten zijn. Je kunt de kroonluchter nat of droog schoonmaken. Als je voor de droge variant gaat, dan worden de lampen met een stofdoek afgeveegd. Deze droge methode is zeer geschikt om een kroonluchter tussendoor schoon te maken. Nat schoonmaken is veel omslachtiger maar ook veel grondiger! Met lauw water en een beetje schoonmaakmiddel kun je een kristallen kroonluchter prachtig laten blinken, maar na afloop dienen ze ook allemaal gepolijst te worden zodat er geen watervlekken achterblijven.

    Bij Westwing vind je een grote selectie aan lampen. Shop op deze pagina jouw favoriete kroonluchters waarmee je een koninklijk statement maakt in je interieur!