Zoeken

Wandlampen

Sorteren
227 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Wandlamp kopen: zo kies je de juiste lamp

Een goede lamp is veel meer dan alleen een bron van licht, het geeft ook sfeer aan je kamer. Het is daarom superbelangrijk om te kijken welke lampen precies passen in jouw interieur.

Een wandlamp staat bijvoorbeeld bekend om de mooie lichtbundels en patronen die ze op de muur maken. Zo maak je van een functioneel item ook meteen een eyecatcher voor jouw ruimte!

Wandlampen komen in allerlei soorten en maten. Zo heb je vaste lampen, maar ook verstelbare wandlampen. Bijvoorbeeld als je ‘m gebruikt in een hoekje waar je ook graag gaat zitten lezen of werken. Het kan dan fijn zijn dat je je lamp even kunt verplaatsen: van sfeerverlichting tot praktisch licht.

Soms is een wandlamp dimbaar. Dat is natuurlijk ideaal: daarmee creëer je met dezelfde lamp de perfecte sfeer voor elk moment. Je ene lamp kan verschillende lichtsterktes hebben. Wat zachter voor een knus avondje op de bank of juist wat feller voor tijdens het klussen of opruimen van je ruimte.

Let er wel op dat je peertje zelf ook dimbaar is. Is je wandlamp LED of halogeen? Dan kun je ‘m vaak dimmen. Maar dat is bijvoorbeeld voor spaarlampen niet altijd het geval.

Welke sfeer wil jij creëren met de wandlamp?

Bijzondere wandlampen dienen verschillende doelen: soms zijn ze vooral praktisch, maar vaak brengen ze juist sfeer. Welke sfeer jouw wandlamp aan je interieur toevoegt, dat is helemaal aan jou! Hang je je wandlamp binnen, dan heb je vaak te maken met sfeerverlichting. Welke sfeer wil jij creëren met je verlichting?

 • Spannende lichteffecten: Wil je een echte eyecatcher? Kies dan een lamp die gave lichteffecten op je muur tovert. Door te spelen met licht en schaduw creëren lampen soms de meest magische lichtstralen. Zo krijg je hele bijzondere effecten of gave geometrische vormen op je muur. Zo’n wandlamp is modern en zijn vaak echte blikvangers in strakke interieurs.
 • Rustiek en warm: Het hoeft natuurlijk niet altijd ultrahip te zijn. Sommige wandlampen kunnen ook juist een warme, rustige gloed uitstralen die je ruimte een warm gevoel geeft. Deze versies zijn vaak wat subtieler, maar daarom niet minder mooi! Ze passen bijvoorbeeld goed in een rustieke of rustige stijl.
 • Functioneel en mooi ineen: Soms is een wandlamp juist ook vooral praktisch. Als je een klein of krap plekje in je woning wilt verlichten, bijvoorbeeld. Dan neemt een lamp die je aan de muur kunt hangen minder ruimte in dan een staande lamp, bijvoorbeeld.
 • Hang je een wandlamp buiten? Ook dan kunnen gave patronen van lichtbundels je tuin een hele andere look geven! Heerlijk voor die lange zomeravonden in de schemering buiten. Let er wel op dat je een wandlamp hebt van een materiaal dat tegen weer en wind kan. En omdat je lampen buiten waarschijnlijk vaak lang branden – meestal zelfs de hele nacht – is het het overwegen waard om spaarlampen te gebruiken. Als je goed zoekt, vind je zelfs van spaarlampen dimbare varianten.
 • Combineer de wandlamp met jouw interieur

  Je lampen branden natuurlijk niet altijd. Wandlampen hangen dan vaak toch best prominent in beeld in je ruimte. Kies daarom ook altijd voor materialen die passen bij de rest van je interieur.

  Kies je voor je wandlamp van hout of brons? Dan krijg je vaak een mooie rustige uitstraling. Een mooie keuze als wandlamp voor je slaapkamer, bijvoorbeeld.

  Met materialen als metaal of glas is je wandlamp al snel industrieel. Zo’n industriële wandlamp past dan weer heel goed in een modern interieur. Of geef met zo’n wandlamp je badkamer een stoere uitstraling!

  Maar ook in een interieur met veel hout is een lamp van een ander materiaal juist een heel mooi accent. Dat maakt je kamer pas écht af! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte wandlamp?

  En een wandlamp voor de kinderkamer? Dan kun je twee kanten op gaan. Voor een babykamer is het goed om een plekje te hebben om tot rust te komen. Dan zijn subtiele aardetinten en een dimbaar licht een goede keuze. Is je kindje al wat ouder? Dan zijn juist knalkleuren als gaaf accent misschien juist de perfecte match. Je kunt er alle kanten mee op.