Zoeken

Zwarte lampen

Sorteren
450 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Een stoer vleugje met een zwarte lamp

Stel, je bent op zoek naar een mooie lamp om sfeer te creëren in je appartement of huis. Het is namelijk vaak het middelpunt van een ruimte en moet daarom ook in de stijl van je interieur passen. Met een zwarte lamp voeg je een stoer vleugje toe aan de rest van je huis. En met een lamp in deze tint krijgt de kamer een eigen en uitgesproken uitstraling. Kies welk design bij de rest van het interieur past en hang of plaats zwarte plafondlampen, wandlampen of vloerlampen in je woonkamer, hal of keuken. De mogelijkheden zijn oneindig.

Het ontstaan van de zwarte lamp

De voorloper van de zwarte lamp is de olielamp uit het oude Griekenland en Rome. De olielamp werd toen gevuld met olijfolie. En pas in de negentiende eeuw werd de opvolger hiervan, de petroleumlamp, geïntroduceerd. Sindsdien is het snel gegaan met de ontwikkeling van allerlei lichtbronnen voor in huis of buiten.

Een zwarte lamp in je interieur

Zwarte lampen kunnen een eerste grimmige indruk maken in huis. Maar door ze juist te combineren met mooie woonaccessoires en meubels, kan het een fraai geheel worden in de kamer. Een zwarte lamp kan namelijk ook luxe uitstralen, zeker wanneer je deze combineert met witte accessoires en meubels. Want de stoere look van zwart kan een mooie mix vormen met de luchtigheid van wit. Een unieke en contrasterende combinatie die je ruimte groter zal laten ogen.

En of nu je een moderne of juist klassieke woonstijl hebt, een zwarte lamp kan een verrijking zijn voor de kamers in je huis. Laat de tint zwart alleen niet overheersen in je woning en combineer ook juist met zachte kleurrijke accentkleuren.

Mix een zwarte lamp met kleur

De accentkleuren die je naast zwarte lampen kan gaan toepassen, zijn de kleuren rood, geel, of groen. Maar overdrijf er niet mee, dit zal de zwarte lamp anders doen verdwijnen in de kamer. Denk ook na over de tint grijs, om zo iets meer dynamiek toe te voegen aan het geheel.

  • Hou je meer van een klassieke woonstijl? Kies er dan voor om de zwarte lamp, bijvoorbeeld een wandlamp, te combineren met fluwelen en dikke wollen woonaccessoires. En vergeet hierbij ook niet om chique gordijnen op te hangen in een rijke stof. Houd de basis rustig, maar de overige kleuren opvallend.
  • Of woon je toch liever in een eigentijds interieur? Maar wil je het niet te heftig zwart-wit maken? Combineer dan bijvoorbeeld zwarte hanglampen met linnen gordijnen en zijden behang. Hiermee straalt de kamer dan meteen ook warmte uit.
  • Daarnaast kan een zwarte lamp ook een ruw industrieel interieur verrijken. Combineer stoere materialen met onafgewerkte muren in de ruimte. Zwarte wandlampen komen bijvoorbeeld heel goed tot hun recht in combinatie met industriële betonnen vloeren.

  • Welke zwarte lamp kies jij?

    Zwarte lampen kunnen in meerdere designs en formaten voorkomen. Zo kan je voor in elke kamer wel de juiste lamp vinden.

  • Zoek je voor in de woonkamer een extra lamp naast de bank zodat je ook af en toe nog een boekje kan lezen? Ga dan voor een zwarte vloerlamp die over de bank heen hangt. Zo heb je meteen een mooie blikvanger in de ruimte.
  • Of wil je liever boven de eettafel mooie sfeerverlichting? Dan is een passende zwarte hanglamp de toevoeging aan jouw huis. Kies uit een grote zwarte lamp, of juist uit een verzameling hanglampen voor een speels effect.
  • Daarnaast kan je ook in de slaapkamer, op je nachtkastje bijvoorbeeld, een mooie zwarte tafellamp plaatsen. Hiermee voeg je meteen een stoer randje aan de kamer toe.
  • En bref: zwarte lampen vinden altijd hun weg wel in je woning!