Zoeken

Metalen spiegels

Sorteren
113 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Metalen spiegels, strak en bestendig

Of je nu een kleine of een grote tuin hebt, alleen een douche in je badkamer of een groot bad, een spiegel kleedt altijd leuk aan. Een metalen spiegel is hier uitermate voor geschikt. Omdat deze spiegel niet snel gaat roesten, kun je hem het hele jaar buiten of in de badkamer laten hangen. Hang metalen spiegels tegen de muur als wandspiegel of geef jouw nieuwe spiegel een mooi plekje in de zithoek buiten. De tuin zal ineens een stuk ruimer ogen!

Met een roestvrijstalen spiegel, ook wel rvs in de volksmond, in de tuin geef je een stukje schaduw net wat meer licht of richt je extra aandacht op een mooi kunstwerk of ornament. Bovendien is een rvs spiegel goed te combineren en past hij dus goed bij de meeste meubels. Heb je geen tuin? Ook op het balkon of in de woonkamer geeft deze spiegel extra sfeer!

<

Ideaal: metalen spiegels van roestvast staal

Roestvaststaal is een metaal met veel goede eigenschappen. Om te beginnen heeft het een mooie uitstraling. Daarnaast gedraagt rvs zich als een edel metaal. Dit zijn metalen die niet of nauwelijks worden aangetast door oxidatie. Rvs wordt vaak ook roestvrijstaal genoemd.

Let op: Onder bepaalde omstandigheden kan ook rvs gaan roesten, dus wees mirror-friendly. Regelmatig schoonmaken is belangrijk en staat absoluut op zijn verlanglijstje. Bij goed onderhoud kunnen metalen spiegels dan gemakkelijk tientallen jaren mee gaan!

Hangt ‘ie goed?

Een metalen spiegel is ideaal in de badkamer, zeker als je een klein exemplaar hebt dat je met een verstelbare arm verder of dichterbij kunt zetten. Maar een dergelijke spiegel kan je dus ook heel goed buiten ophangen. En wanneer je dat doet, moet het natuurlijk wel een beetje bij de buitensfeer passen. Je kunt hem passend maken, door hem te versieren met takjes of bloemen, hem door mooie lichtslingers te omringen, of door hem op een bepaalde manier op te hangen:

 • Gebruik dik scheepstouw. Hoe je spiegels van metaal met touw ophangt, is afhankelijk van de vorm van de spiegel. Bij een ronde spiegel is het leuk om het touw om de gehele rand van de spiegel bevestigen, bij een rechthoekige rvs spiegel kun je het touw bijvoorbeeld alleen om de hoeken binden.
 • Hang de spiegel op aan een leren paardenhoofdstel, die riempjes die het paard om het hoofd heeft bij het rijden. Origineel en echt buitenleven-gevoel!
 • Hang de spiegel op met een grove, lange ketting. Bevestig de ketting aan de zijkanten van de metalen spiegel en hang deze aan een grote haak, zodat de ketting goed zichtbaar is.

 • Metalen spiegels weer als nieuw!

  Een oude spiegel tover je gemakkelijk en snel om tot een nieuwe spiegel! Donkere plekken kun je verwijderen door alle verkleurde zilverplekken aan de achterkant van de metalen spiegel af te schrapen. Tape daarover stukjes aluminiumfolie. Om hem helemaal te laten glimmen, boen je met een prop oud krantenpapier over het glas heen. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddel of afwasmiddel, dit maakt de spiegel vet en het laat strepen achter. Ook zilverpoets is een middel om metalen spiegels weer optimaal te laten glanzen!

  Mooie accenten met een spiegel van metaal

  Een spiegel met metaal is veel meer dan alleen een praktisch hulpmiddel bij het aanbrengen van je make-up of het kammen van je haar. Deze prachtige items kunnen ook voor mooie decoratieve accenten zorgen! Dus waarom combineer je niet het nuttige met het mooie en kies je in plaats van eenvoudige spiegels zonder lijst, een exemplaar met een mooi frame of bijzondere versieringen? Spiegels van metaal zijn bijzonder veelzijdig en kunnen er subtiel uitzien, maar ook echte blikvangers zijn. Wij van Westwing willen van elk huis een prachtig huis maken en daarom helpen we je elk item in huis zorgvuldig te kiezen. We zijn gek op spiegels van metaal. Of ze nu rond of vierkant, speels of basic zijn; voor elke decoratieve stijl kan de juiste spiegel van metaal worden gevonden!

  Decoreren met metalen spiegels

  Een metalen spiegel past eigenlijk in elke kamer, zelfs als je in die betreffende kamer geen functioneel gezien niet direct een spiegel nodig hebt. Dankzij de mooie ontwerpen worden metalen spiegels geweldige decoratieve objecten die aan de muur kunnen worden gehangen in plaats van een schilderij, foto of een decoratief ornament. Een zonnespiegel bijvoorbeeld ziet er geweldig uit boven het bed of in de woonkamer boven de bank. Vooral wanneer deze sunmirror of zonnespiegel de kleur goud, metaal of koper heeft, heeft deze een warme uitstraling in de kamer. Ook leuk, is het om een collage van spiegels te maken als prachtige wanddecoratie. Verschillende kleine spiegels van metaal, van verschillende afmetingen, worden mooi gerangschikt, waardoor een elegante en sfeervolle wand wordt gecreëerd.

  Staande spiegel

  Een grote wandspiegel of staande spiegel is ideaal voor in een kleedkamer, slaapkamer of inloopkast. Denk hier bijvoorbeeld aan een grote metalen spiegel in vintage of romantische stijl. Het frame is bijzonder liefdevol bewerkt met veel details, zoals romantische bloemen of bladeren, óf in een barokke stijl. Ga voor een exemplaar met kleine tekenen van slijtage waardoor hij karakter krijgt.

  Als je je spiegel van metaal extra wilt benadrukken, kun je hem met behulp van licht extra in de schijnwerpers zetten.

  Decoratie aan je muren: metalen spiegels

  Elegante metalen spiegels vormen een interessant alternatief voor afbeeldingen, schilderijen en foto’s of wanddecoraties. De spiegel zelf en het stijlvol ontworpen metalen ontwerp zorgen voor fascinerende lichteffecten. Met een slimme positionering en kanteling van je nieuwe spiegel met metalen frame, kun je ook sfeer creëren met de reflecties. Dit werkt in alle kamers en biedt talloze mogelijkheden voor decoratie. In legendarische kastelen zoals Versailles, ontbraken spiegelkamers niet. Dit had niet noodzakelijk te maken met de ijdelheid van de heren, maar eerder met het feit dat helderheid op dat moment de hoogste luxe vertegenwoordigde én de ruimte optisch groter doet lijken. Je kunt deze truc ook thuis toepassen. Plaats een metalen spiegel in de gang zodat deze het daglicht uit de kamers weerkaatst. De gang wordt automatisch lichter. Met de grootte en het aantal spiegeloppervlakken regel je op deze manier de helderheid in de gang (die meestal geen ramen heeft). Spiegels met metalen frames zijn te vinden in vele varianten. Ontdek hieronder enkele voorbeelden:

  • Mozaïekobject met verschillende kleine spiegeldelen
  • Een exemplaar met indrukwekkend frame en kleine spiegel of andersom
  • Een rond exemplaar dat doet denken aan bloemen, maar ook rechthoekig met een dunne rand

  Spiegels met een antieke look kunnen zeer elegant worden gedecoreerd met bijvoorbeeld kandelaars of bijzondere deco. De spiegel van metaal is ook verkrijgbaar in vele kleurvariaties. Lijsten van gekleurd metaal geven een warme touch aan de spiegel, een exemplaar van zilver metaal benadrukt de helderheid en een model met goudkleurige rand laat de spiegel er extra luxe uitzien.

  Welke spiegels van metaal ga jij kiezen voor je interieur? Shop ze bij Westwing!