Zoeken

Grijze stoelen

Sorteren
45 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Eenheid creëren met grijze stoelen

Eenheid creëren in je interieur is niet altijd even makkelijk. Je hebt allerlei mooie meubels in je woonkamer staan. Je hebt mooie stoelen, mooie kasten, een mooi bankstel en prachtige tafels en een vloerkleed. Waarom lijkt het dan alsof je inrichting toch aan vernieuwing toe is? Met een simpele wijziging, zoals je eetkamerstoelen vervangen voor grijze eetkamerstoelen, kun je een heel ander beeld in je woonkamer krijgen.

Grijze stoelen in je huis

Grijs is een kleur die zich werkelijk met alle andere kleuren laat combineren. Zo passen grijze stoelen in ieder interieur. Doordat de kleur overal bij past, springen grijze stoelen er niet altijd heel opvallend uit in je woonkamer. Dat is niet erg! Als ze niet zozeer opvallen, vallen ze dus weg in je complete woonkamer. En dat is nu precies wat je nodig hebt om eenheid te creëren in je interieur!

Aankleedtips voor de rest van je kamer

Soms lukt het nog niet helemaal om een totale eenheid in je woonkamer te creëren als je alleen zomaar grijze stoelen kiest. Is dit het geval? Check dan even of je de volgende drie zaken al hebt toegepast in je interieur.

 • Leg grijze kussens, met een vergelijkbaar stofje als die van de grijskleurige stoelen op de bank.
 • Heb je metalen elementen in huis? Bijvoorbeeld op je salontafel of andere meubels? Laat dit dan terugkomen in je stoelen. Bijvoorbeeld door een metalen handvat aan de achterzijde van je grijze stoelen te maken. Je kunt natuurlijk ook je grijze stoelen hierop uitkiezen.
 • Houd gewoon je eigen tafel, juist als deze niet helemaal lijkt te passen bij je eetkamerstoelen. Doordat je op dezelfde plek twee verschillende stijlen of materialen combineert, is er sneller eenheid met de rest van je interieur. Dit komt doordat elementen uit je woonkamer sneller passen bij één van die twee verschillende ‘stijlen’ dan wanneer er maar één ‘stijl’ in je eethoekje met grijze eettafelstoelen zou zijn.
 • Waarom grijze stoelen?

  Wat maakt een grijze stoel zo speciaal? Dat is heel simpel. Grijs is een goede basiskleur die je perfect met andere kleuren kunt combineren. Mix een stoel in het grijs met een felgekleurde tafel of ga voor rustig en combineer grijze stoelen met een houten of witte eettafel. Grijs maakt de ruimte iets zachter. De perfecte balans voor als je de woonkamer met kleurrijke woonaccessoires hebt gedecoreerd. Dit heeft een positief effect op je humeur. Ideaal toch? Ga voor donkergrijze stoelen, taupe stoelen of bijvoorbeeld lichtgrijze stoelen met een groen accent.

  Soorten grijze stoelen

  Bepalen eetkamerstoelen de sfeer in de kamer? Ja, deels. Een grijze brocante stoel geeft de ruimte een landelijke tintje. Een grijze stoel van metaal daarentegen creëert een Scandic flair in je interieur. Welke stoelen zijn jouw favoriet?

 • Metalen eetkamerstoel
  Heb je een industrieel interieur? Met metalen eetkamerstoelen creëer je een fijne, moderne look met een stoer randje. Qua modellen heb je de keuze uit stoelen die geheel van metaal zijn gemaakt of een combinatie zijn met een houten zit- en rugleuning.
 • Zitten metalen stoelen volgens jou niet zo comfortabel? Een houten of metalen zit voelt niet bepaald zacht aan. Dit probleem los je op door de grijze stoel met kussens te decoreren. Neem kussens in een neutrale kleur of juist met een kleurrijke bloemenprint.
 • Brocante eetkamerstoel
  Staat het huis vol met landelijke meubels? Vind je dan ook niet dat daar brocante stoelen horen te staan? Een paar prachtige grijze exemplaren met brocante bogen geven de eethoek een landelijk tintje.
 • Moderne kunststof eetkamerstoel
  Ben jij gek op moderne, strakke meubels? Heb je wel eens aan moderne kunststof stoelen gedacht? Denk aan grijze Eames stoelen met houten of metalen stoelpoten. Een grijze Eames stoel is in een echte blikvanger in de eethoek.

 • Waar wacht je nog op, ga voor die grijze stoelen!