Zoeken

Groene eetkamerstoelen

Positieve vibe met groene eetkamerstoelen

Vergeet de standaard zwarte, grijze of donkerblauwe stoelen. Go green! Groene stoelen staan voor duurzaamheid, ecologisch en voor de natuur. Een groenkleurige stoel in de huiskamer zorgt voor een rustige uitstraling die een positief effect heeft op je humeur.

Ben je gek op mintgroene eetkamerstoelen? Of gaat je hart sneller kloppen van een appelgroene stoel? Kies de tint die een match is met je leuke meubelen in je interieur!

Soorten groene stoelen

Stoelen zijn in ieder huis onmisbare meubelstukken. Tijdens het eten, televisie kijken of opmaken maak je telkens gebruik van een comfy onderstel, of het nu een armstoel is of een eetkamerstoel.

Maar…wat voor interieur heb jij? Een modern, klassiek of boho ingericht stulpje? Een groene stoel past in elk interieur, mits je het juiste model kiest. Een groene acapulco stoel past perfect in een boho of industrieel interieur. Is het huis ingericht met moderne meubelen? Dan zijn de bekende groene Eames stoelen een fantastisch idee voor aan de eettafel. Voor een klassiek ingerichte woning zijn groene houten stoelen met brocante bogen een goede optie.

Groene eetkamerstoelen

Groene eetkamerstoelen zie je zowel in woon- als eetkamers terug. Deze kamers zijn meestal niet voorzien van felle kleuren en het groen springt dan ook direct in het oog. Toch zijn groene eetkamerstoelen niet alleen in de eet- of woonkamer in te zetten, ook in de tuin komen ze helemaal tot hun recht. Wat is er immers lekkerder dan in het zonnetje een maaltijd nuttigen? Ga voordat je een groene eetkamerstoel aanschaft dus eerst na waar en hoe je deze stoelen gaat gebruiken. Een tuinstoel vraagt immers om een hele andere benadering.

Groen achter het bureau

Een goede bureaustoel is essentieel voor een comfortabele zithouding en het vermijden van pijnklachten. Hierbij is de combinatie belangrijk, want het kan voor een bepaalde sfeer en rust in een ruimte zorgen. Het is natuurlijk fijn als je lekker kunt werken achter je laptop of computer, en je niet teveel afgeleid wordt door onnodige prikkels. Hieronder vind je enkele tips waarmee jij een groene bureaustoel kunt combineren:

 • Heb je meerdere stoelen in een ruimte staan? Zorg er dan voor dat deze stoelen dezelfde toets groen hebben.
 • Combineer je groene bureaustoel bijvoorbeeld met je boekenkasten en banken. Het geeft een consistente sfeer wanneer je kasten ook groen van kleur zijn. Ook een witte kast kleurt mooi bij een groene bureaustoel.
 • Wil jij voor ouderwetse klasse gaan? Een stijlvolle bureaustoel die zelfs de koning te rijk is? Dan is een groene Chesterfield bureaustoel en zwarte accenten iets voor jou.
 • Laat je kantoormeubelen matchen bij je groene bureaustoel. Niet alles hoeft groen te zijn, maar zorg ervoor dat het niet met elkaar gaat vloeken. Een neutrale kleur als wit kan een prima basis vormen voor je werkplek. Op deze manier kun je enkele kantoormeubelen accentueren door ze een zelfde kleur te geven.

 • Stijltips

  Met één of meerdere nieuwe groene eetkamerstoelen in huis heb je een fijn excuus om op zoek te gaan naar bijpassende woonaccessoires. Een stoel in het groen is prima te combineren met natuurlijke materialen en aardse tinten. Denk aan beige kussens ter decoratie, een wollen plaid voor over de armleuning, taupe vazen voor op de salontafel of een rotan lampenkap.

  Wil je een lege hoek in de huiskamer met een groene fauteuil opvullen? Zet er niet alleen een meubelstuk neer, maar maak er iets leuks van! Een inspirerend hoekje in de kamer geeft de ruimte een flinke boost! Plaats een ronde witte bijzettafel (of een barkruk die als tafeltje dient!) naast de stoel, leg een linnen kleed voor de stoel en decoreer de muur met inspirerende quotes en foto’s. Kijk, binnen een handomdraai heb je een perfect gestylde hoek!

  En, staat er binnenkort een prachtig groene stoel in de huiskamer?