Zoeken

Dressoirs voor de woonkamer

Sorteren
59 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Ben je op zoek naar een dressoir voor jouw woonkamer?

Laten we eerlijk zijn, we komen allemaal net een beetje kastruimte tekort. Een dressoir is dan de perfecte oplossing. Het is niet alleen een stijlvol meubel, maar geeft je ook nog eens de mogelijkheid om spullen netjes op te bergen.

Een kast in jouw woonkamer moet er natuurlijk wel prachtig uitzien en daarnaast ook nog eens goed passen bij de rest van je interieur. Over dat laatste hoef je je geen zorgen te maken, want dressoirs zijn er in allerlei soorten en maten.

Het kiezen van een woonkamerkast begint natuurlijk met de woonstijl: waar hou je van? Ben je helemaal fan van een minimalistische, Scandinavische stijl? Of ben je meer op zoek naar een stoer, industrieel ontwerp?

Omdat mooie dressoirs al jaren worden gemaakt, heb je met dit meubel ook nog eens de optie om voor gave vintage of oude dressoirs te kiezen. Een klassiek dressoir met donker hout en houtsnijwerk bijvoorbeeld. Je kunt ook voor een moderne kast gaan. Deze hebben vaak een strakker ontwerp en lichte kleuren, zoals prachtige dressoirs in het wit. Perfect voor een modern en fris interieur.

Bij deze meubelstukken heb je nog meer keuzes dan alleen de stijl. Dressoirs bestaan in verschillende maten en er zijn zowel als hoge als lage kasten. Wil je een hoge kast in de woonkamer? Als dat past bij je stijl, dan heb je in één klap lekker veel opbergruimte.

Heb je al veel hoge kasten of vind je dat gewoon niet zo mooi? Dan kun je natuurlijk ook voor een laag dressoir kiezen. Je hebt dan misschien wel minder opbergruimte, maar je kunt bovenop de kast leuke accessoires kwijt. Daar komen we straks op terug! Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor een open of dichte kast in de woonkamer.

Kies het materiaal dat bij jouw interieur past

Heb je de knoop doorgehakt over de stijl en grootte van het dressoir voor je woonkamer? Dan sta je nu voor de volgende uitdaging: de materiaalkeuze. Want de stijl van jouw nieuwe meubel wordt niet alleen bepaald door de stijl, maar ook door het materiaal waarvan de kast gemaakt is. We hebben een paar materialen voor je op een rijtje gezet.

  • Donker hout geeft de kast een statig en indrukwekkend uiterlijk. Er wordt vaak gebruikt gemaakt van massief hout van prachtige houtsoorten, zoals mango- of acaciahout. Het leuke aan donker hout is dat het goed te combineren is met andere warme kleuren, maar juist ook heel goed staat in een licht interieur.
  • Licht hout geeft een dressoir een totaal andere uitstraling dan donker hout. Deze kasten passen in een fris interieur. Het lichte hout past goed bij witte meubels of ander licht hout. Zo creëer je heel eenvoudig een strak en modern interieur. Licht hout past ook goed bij een Scandinavische stijl.
  • Of wat denk je van glanzend hout? Moderne dressoirs zijn vaak gemaakt van gelakt hout. Dit glanzende hout past perfect in een modern interieur. Het glanzende hout past goed bij metalen meubels, maar voelt zich ook goed in een minimalistische inrichting.
  • Een metalen kast heeft een totaal andere uitstraling dan een houten kast. Het metaal kan eenvoudig in verschillende kleuren worden gelakt, waardoor je keuze hebt uit allerlei ontwerpen en kleuren. Metalen meubels staan net zoals gelakte meubels heel goed in een modern interieur en geven je woonkamer een stijlvolle uitstraling.
  • Naast hout en metaal heb je natuurlijk nog vele andere materialen. Zo zijn er dressoirs gemaakt van rotan. En natuurlijk zie je ook veel combinaties van materialen, vaak metaal en hout, om elke kast weer een heel eigen stijl te geven.

    Decoreer jouw dressoir

    Het leuke aan een lage kast in de woonkamer is de ruimte die je hebt op de bovenkant. Daarmee kun je de kast én je woonkamer extra sfeer geven! Planten doen het altijd goed. Meer groen in huis zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar is ook nog eens goed voor je. Maar woonkamerkasten lenen zich ook heel goed als een plek om kunst uit te stallen. Ben je daar geen fan van? Met mooie fotolijstjes geef je de dressoir een persoonlijke touch.