Zoeken

Hanglampen - Hout

Hanglampen van hout: natuurlijke, stijlvolle lichtpuntjes

Hanglampen van hout zijn fantastische lichtpuntjes die zich thuisvoelen in elk interieur! Hang ze boven de eettafel of wellicht in de keuken boven jouw aanrechtblad en je hebt binnen een handomdraai een geweldige natuurlijk sfeer in huis.

Het fijne van hanglampen van hout: het maakt niet wat voor interieurstijl je hebt, want deze natuurlijke lichtpuntjes voelen zich overal thuis. Of je nu een klassieke, Scandi, landelijke of meer moderne inrichting hebt… er is altijd een match. Combineer jouw hanglamp met tafellampen en andere accessoires van hetzelfde materiaal en jouw natural look is helemaal compleet. Of zoek - als je een beetje durft te spelen - het contrast op met items van glas en metalen elementen. Dit levert een hele toffe stijlmix op!

Hanglampen van hout: waar hang ik ze?

Een houten hanglamp is eigenlijk in vrijwel iedere ruimte te plaatsen. Je kunt een exemplaar in je woonkamer hangen, waar het fungeert als het paradepaardje die de gehele ruimte voorziet van mooie verlichting. Een kroonluchter van hout kan bijvoorbeeld mooi in je hal gehangen worden, terwijl een trendy model, bestaande uit meerdere kleine lampen, weer uitstekend hangt in jouw keuken of eetruimte. Houten hanglampen vinden in iedere woonruimte hun weg. Ideaal toch?

Hanglampen van hout kennen zoveel verschillende stijlen dat het eigenlijk niet uitmaakt wat voor soort interieurstijl je hebt. Deze natuurlijke lampen kunnen antiek zijn, maar ook landelijk, modern, vintage of retro voor een exclusieve look. Een houten hanglamp in een interieur dat overwegend bestaat uit meubels van hetzelfde materiaal zorgt gegarandeerd voor een mooi effect, maar matchend meubilair in huis is geen vereiste. Zo’n lichtpuntje kan juist voor rust en openheid zorgen in een interieur dat weinig houten accenten heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ruimte met daarin een stijlvolle eettafel of salontafel van glas?

Ook mooi: meubels of woonaccessoires gemaakt van zachte materialen gemixt met jouw houten lichtpuntjes. Een grijs hoogpolig vloerkleed en stoffen fauteuil waarop je zo’n hip schapenvacht legt... Mooi! Grijstinten vormen overigens mooie combinaties met items van hout. Eigenlijk zijn de kleurcombinatie eindeloos, het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Hanglampen van hout: welk model kies ik?

Er zijn enorm veel mogelijkheden met houten lichtpuntjes. Je kunt voor een strak design gaan dat wat meer degelijkheid uitstraalt, of juist voor een creatief ontwerp dat meteen in het oog springt. Hieronder vind je enkele voorbeelden die je wellicht wat inspiratie kunnen geven.

  • De "octo" houten hanglamp: wit lichtpuntje bestaande uit acht kleine hanglampen, die wat lager dan een normaal exemplaar hangen. Het is een mooi aanzicht om dit type lampen boven jouw eettafel aan het plafond te bevestigen.
  • Een ander creatief design is een houten hanglamp van een tak. Een aantal flinke takken aan je plafond, waaraan verschillende lampen zijn bevestigd: erg natuurlijk en creatief!
  • Er zijn ook veel moderne, gladgeschuurde lampenkappen van hout te verkrijgen. Deze lamp straalt rust en openheid uit, en bezit vaak een prachtige, bronskleurige houttint. Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een houten vloerlamp.
  • Hangen er binnenkort ook een paar stijlvolle hanglampen van hout boven jouw eettafel?