Zoeken

Hoekbanken in het grijs

Sorteren
96 Producten
Sorteren

Grijze hoekbanken: cool & cosy

Grijze hoekbanken zijn stoer, stijlvol en bieden royaal comfort. Is het bij jou thuis altijd vechten om de beste zitplekken voor de tv? Een hoekbank is dan het ideale meubelstuk bij jou in huis. En twijfel je over een kleur die makkelijk in je huis past? Kies dan voor grijs! Style de bank af met een vloerkleed, een salontafel en een paar bijzettafeltjes.

Niet iedere grijze hoekbank is hetzelfde en dus zal je een goede overweging moeten maken met betrekking tot wat het beste past in jouw interieur. Het voordeel van hoekbanken die grijs zijn, is dat ze in vrijwel ieder interieur passen. Daarnaast wil je ook dat hij lekker zit. Om ervoor te zorgen dat je de juiste soort bank voor bij jou thuis uitkiest, is het handig om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Lees snel verder en ontdek welke dit zijn.

Welke van deze grijze hoekbanken kies jij?

Grijze hoekbanken herken je, zoals de naam al verklapt, aan de hoek. Het is net als een normale 2-zitsbank of 3-zitsbank maar dan met een verlenging die de hoek omloopt. Deze verlenging kan in dezelfde vorm zijn als de rest van de bank, met een zitting, armleuning en rugleuning, maar kan ook de vorm van een chaise longue hebben. Dit is een verlenging die is bedoeld om languit op te liggen wanneer je in de hoek zit. Een hoekbank zou je ook met twee hoeken kunnen kopen. Je spreekt dan van een hoekbank met u-vorm.

Wanneer je een hoekbank gaat shoppen, zijn er ontzettend veel verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Dit kunnen kant-en-klare modellen zijn, maar ook modellen die je helemaal naar wens kunt laten maken. Je hebt zelfs grijze hoekbanken met geïmplementeerde verlichting. Waar houd je verder rekening mee wanneer je naar een hoekbank grijs stof gaat kijken?

 • Grootte: Wil je een compacte 3-zits of riante 8-zits hoekbank? En past de grijze hoekbank in de ruimte die je voor ogen hebt? Hou er ook rekening mee dat een (kast)deur nog geopend moet kunnen worden als de bank er straks staat.
 • Indeling: Wil je de hoek links of rechts of ga je liever voor een u-vorm? En met of zonder armleuningen? En met vaste chaise longue of verplaatsbare voetenbank?
 • Stof: Heb je liever een gladde of een grove stof, en wat is het verschil in kwaliteit? En welke kleur grijs moet de stof van de hoekbank zijn? Met een lichtgrijze hoekbank creëer je weer een andere sfeer dan met een hoekbank in donkergrijs.
 • Diepte: Hoe diep wil je zitten? Hoe dieper de bank hoe lekkerder je onderuit kunt zakken.
 • Materiaal: Zak je graag een beetje weg in de bank of zit je liever rechtop? De hardheid van de vulling bepaalt hoe ver je in de bank kunt wegzakken.
 • Extra functie: Last but not least, wil je een hoekbank die je in een bed kunt veranderen? Kies dan voor een hoekbank met slaapfunctie.

 • Bankendans: modulaire hoekbanken

  Houd je ervan om je kamer zo nu en dan opnieuw in te richten en daarbij de meubels een andere plek in de kamer te geven? Met een grijze hoekbank is dit vaak wat lastiger. Je koopt hem met een rechter- of linkerhoek waardoor je al snel vastzit aan één bepaalde inrichting. Wel zou je kunnen kiezen voor een modulaire grijze hoekbank. In dit geval bestaat de bank uit verschillende onderdelen die je naar wens naast elkaar kan zetten. Dit geeft vaak net wat meer mogelijkheden. Ook kun je de bank eenvoudig naar wens stylen.

  Grijze hoekbanken stylen

  Combineer je grijze hoekbank met een gerust hart met krukjes, een hocker en accessoires in andere kleuren. Kies je voor tinten als wit, zwart en antraciet? Dan ga je voor een rustige look. Combineer je grijze hoekbanken met vrolijke kussens in diverse tinten dan geef je je basic bankstel een creatieve of Bohemian look.