Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
man die vrouw verrast met een romantisch cadeau

Wat geef je de vrouw die alles al heeft? Het is de hamvraag die velen zichzelf stellen in hun zoektocht naar een romantisch cadeau voor haar. Om je te helpen het perfecte presentje te geven, hebben we in dit artikel allerlei tips verzameld. Zo trappen we de zoektocht af met een stappenplan. Hierin bepalen we de aanleiding voor het cadeau, wat voor type de ontvanger is en hoeveel het mag kosten. Daarna vind je onze top 10 romantische cadeaus voor haar. Hoe ga jij haar verrassen?


Hieronder delen we alvast ons lijstje met romantische cadeau-ideeën:

 1. Een kamerplant in een mooie plantenpot
 2. Iets romantisch om vast te houden als jubileumcadeau 
 3. Een geurkaars
 4. Overheerlijke cadeaus voor de foodie
 5. Iets romantisch om te doen als jubileumcadeau
 6. Een vaas met een romantische bos bloemen
 7. Sieradendoos of -houder
 8. Knuffelbaar textiel als romantisch cadeau voor haar
 9. Persoonlijk romantisch cadeau voor haar: van een deco-object tot poster
 10. Een origineel valentijnscadeau voor vrouwen: een Valentine’s box samenstellen

We gaan in dit artikel op elk van deze ideeën in.


In 3 stappen een romantisch cadeau voor haar vinden

Wat is de reden dat je haar wilt verassen met een romantisch cadeau? De aanleiding voor het presentje is namelijk bepalend voor het cadeau zelf.

Daarnaast, wat voor een type is de ontvanger? De foodie zul je bijvoorbeeld he-le-maal verrassen met een mooie blender of een uitstapje naar een restaurant, terwijl de kunstliefhebber vrolijk wordt van een dagje naar een museum.

Is de cadeau ontvangster gek op interieur?! Mooi, wij ook. Zo kun je echte interieur liefhebbers altijd blij maken met een mooie kandelaar, koffietafelboek of vaas. Het enige wat je wel even van tevoren moet uitzoeken is van welke woonstijl jouw geliefde het meest houdt. Zo zal een kandelaar voor een minimalist er anders uitzien dan iemand bij wie more is more het credo is.

Stap 1. Wat is de aanleiding voor het cadeau?

Of je nu zomaar een cadeau voor je vriendin geeft, gewoon omdat het kan, op zoek bent naar een verjaardagscadeau voor een vrouw of iets wil geven voor jullie aankomende jubileum: met een romantisch cadeau maak je haar altijd blij.

De aanleiding speelt wel een bepalende rol in de grootte van het cadeau. Zo zal de ontvanger bij een 5-jarig jubileum wellicht op iets groters hopen dan wanneer je haar tussendoor verrast met een bosje bloemen. 

Stap 2. Wat voor type is de ontvanger van het cadeau?

Romantiek is ook nadenken over een cadeau waarmee de ontvanger écht blij is. Goed om na te denken wat voor type de ontvanger nou echt is.

Waar de een gek is op kookspullen en je om de hals zal vliegen wanneer ze een nieuwe keukenmachine uitpakt, kan de ander nog geen ei bakken en haalt zij haar plezier uit interieurstyling.

Stap 3. Wat is het budget voor het romantische cadeau voor haar?

Als het kon zou je haar de wereld geven, maar er is nou eenmaal iets als een budget. Snappen we helemaal, maar gelukkig hoeft een klein budget niet te betekenen dat je cadeau als minder dierbaar of romantisch wordt ontvangen. Want voor elke portemonnee, groot of klein, zijn er genoeg romantische ideeën te bedenken! In dit artikel delen we verschillende suggesties voor verschillende budgetten.

Stappenplan ingevuld, en nu?

Bovenstaande stappen doorlopen? Dan heb je nu een goed idee van de aanleiding, wat voor type cadeau het beste bij haar past en hoeveel geld dit allemaal mag kosten. Nu is het tijd voor het echte werk: het bedenken en regelen van het cadeau! In de volgende paragrafen lees je meer over onze verschillende romantische cadeautips. Hoe ga jij haar verrassen?

1. Een kamerplant in een mooie plantenpot

Heeft de ontvangster groene vingers? En ben je op zoek naar een meer symbolisch cadeau? Ga dan voor een kamerplant in een mooie plantenpot. Deze staat dan symbool voor de groei in jullie relatie.

Maak je plantencadeau he-le-maal af met een mooie plantenpot:

2. Een romantisch cadeau voor haar om vast te houden (jubileum tip!)

Als je op zoek bent naar een groots cadeau voor weinig, tippen wij een verzameling van jullie meest dierbare foto’s. Niet alleen heel persoonlijk, maar ook romantisch en dierbaar. Als je creatief bent aangelegd kun je zelf aan de slag met knippen en plakken, maar je kunt natuurlijk ook online een fotoboek samenstellen. Geef het boek tijdens een romantische avond thuis waarin je haar favoriete eten voor haar kookt en samen dineert bij kaarslicht. Vergeet ook niet om de kamer romantisch te versieren!

Tip: voor het ultieme romantische jubileumcadeau, combineer je bovenstaande ideeën met elkaar. Zo kun je ook tijdens de speurtocht foto’s maken die je vervolgens weer aan het fotoboek kunt toevoegen.  

3. Een matchende geurkaars

Zoek een geur uit die helemaal bij haar en haar persoonlijkheid past. Of een geur die je aan haar doet denken. Is ze de allerliefste? Ga dan voor een geurkaars met een zoet accent, zoals vanille. Kan ze soms een pittige tante zijn? Ga dan voor een geurkaars met een kruidige geur. Extra tip! Schrijf er een persoonlijke boodschap bij waarom je voor deze geur bent gegaan. Zo maak je het extra persoonlijk.

Onze selectie geurkaarsen:

Idee 4. Overheerlijke cadeaus voor de foodie

Liefde gaat door de maag–dus voor fanatieke thuischefs is een cadeau voor in de keuken een no-brainer. Zo maak je de thuiskokkin blij met goede messen of een overheerlijk kookboek.

Wil je het iets persoonlijker aanpakken? Laat de messen dan graveren en/of stel een kookboek samen met alle gerechten waarin zij uitblinkt. 

Verras de foodie met deze romantische cadeaus:

5. Iets romantisch om te doen als jubileumcadeau

Denk je dat zij het gelukkigst wordt van een ervaring? Geef dan in plaats van een fysiek cadeau iets om samen doen! Stippel bijvoorbeeld een speurtocht uit die langs alle plekken komt waar jullie bijzondere herinneringen delen, zoals jullie ontmoetingsplek, eerste date, eerste kus en de plaats waar jullie je relatie officieel maakten.

6. Een vaas met een romantische bos (kunst)bloemen

Een stijlvolle vaas (met een boeket verse bloemen of droogbloemen). Iedereen wordt blij van een mooie bos bloemen. Maar met een design vaas maak je het net iets specialer.

Inspiratie nodig voor een mooie vaas? Onze interieurexperts hebben een selectie voor je gemaakt.

Shop een van deze favorieten:

7. Een sieradendoos of -houder

Wil je haar dit keer met iets anders verrassen dan een mooi sieraad? Ga dan eens voor een mooie sieradendoos. Deze kun je ook laten personaliseren of er een mooie boodschap in laten graveren.

Deze sieradendozen zijn echte decoratieve highlights op een dressoir:

8. Knuffelbaar textiel als romantisch cadeau voor haar

Verras haar met een cadeau met een hoge gezelligheidsfactor! Denk bijvoorbeeld aan plaids, bijpassende kussens en een schapenvachtje – wie wordt daar nou niet warm van?

Met deze aaibare items zit je altijd goed:

9. Persoonlijk romantisch cadeau voor haar: van een deco-object tot poster

Deze items fleuren haar werkkamer op. Pas het decoratieve item aan op iets dat bij jullie past. Ga je voor het fotolijstje? Schrijf dan ook een lieve boodschap op de achterkant van het lijstje. Houdt ze van lezen? Geef haar dan bijvoorbeeld een boekensteun of mooi koffietafelboek cadeau.

Onze selectie interieurcadeaus voor elk type:

10. Uitgelicht: een origineel valentijnscadeau voor vrouwen 

Het ultieme valentijnscadeau, is wat ons betreft een Valentine’s Box. Concreet houdt dit in, dat je allerlei romantische cadeautjes verzamelt en deze bundelt in een mooie cadeaudoos. Onmisbaar in de Valentine’s box zijn:

 • Een handgeschreven valentijnsbrief;
 • Chocolade (of een andere lekkernij waar jouw geliefde dol op is);
 • Een foto van jullie samen (of het fotoboek idee waarover we eerder spraken in dit artikel);
 • Bloemen.

Verder kun je ook nog zelfgemaakte cadeaukaarten toevoegen, bijvoorbeeld voor een romantische massage, een wandeling over het strand of een etentje bij jullie favoriete tentje.

Maak bijvoorbeeld deze chocolade verrassingsdoos voor jouw Valentine’s box:

Tip: voor een perfecte start van 14 februari, geef je de box aan haar tijdens een romantisch Valentijnsontbijt op bed. 

Leestip! Wat gaan jullie dit jaar voor Valentijnsdag doen? We hebben dé 15 leukste ideeën voor Valentijnsdag voor jullie op een rijtje gezet.

Verras je liefde met een romantisch cadeau – ook door het jaar heen