Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
schilderijen in hobbykamer

Wil je een kamer omtoveren tot hobby ruimte? Een plek waarin je naar hartenlust je creativiteit te loop kunt laten gaan? Dan zijn er een aantal items die niet mogen ontbreken. In dit artikel vertellen we je de 5 must-haves voor het inrichten van een fijne hobbykamer.

Dit zijn dé 5-musthaves:

 1. Bureau of werkbank
 2. Bureaustoel
 3. Goede verlichting
 4. Opbergers: dozen, wandrekken en wandplanken
 5. Decoratie

In dit artikel gaan op elk van deze in en vertellen we je ook alles over het inrichten van een kleine hobbykamer.

1. Creëer een werkplek met een werkbank of bureau

In een hobbykamer mag een grote tafel of groot (verstelbaar) bureau niet ontbreken. Zo heb je namelijk genoeg werkruimte. Onder het bureau of de tafel kun je ook nog extra opbergruimte creëren door middel van ladekasten of trolleys. Tip! Gebruik een bureau onderlegger om te voorkomen dat je op je bureau knoeit of het beschadigt.

Ga je een werkplek creëren? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over het inrichten van een thuiskantoor.

Shop een bureau voor je hobbykamer:

2. Bureaustoel

Moet je veel zitten voor je hobby? Dan is een goede houding erg belangrijk. Ga voor een bureaustoel die je helemaal kunt verstellen naar hoe jij het prettigst werkt.

3. Lichtplan maken voor de hobbykamer

Voor een optimale concentratie is verlichting heel belangrijk. Denk aan plafondlampen, tafellampen en wandlampen die je kunt dimmen om het licht te reguleren. Tips voor het maken van een goed lichtplan vind je in ons artikel.

Shop bijvoorbeeld deze verlichting:

4. Opbergruimte creëren in je hobbykamer

Heb je veel spullen nodig voor je hobby? Dan mogen een plankenkast, wandplanken en ladekastjes zeker niet ontbreken. Ook zijn meubels met opbergruimte, denk aan een gezellige poef met opbergruimte, een stijlvolle toevoeging aan je hobbykamer.

 • Een wandrek – hier kun je verschillende dozen, kratten en manden in opbergen. Creëer ruimte en sorteer de dozen op hobby, persoon of gebruiksvoorwerp.
 • Een wandplank met houten kratten ziet er bijzonder stijlvol uit. Hier kun je snel orde brengen in je creatieve chaos met kunststof opbergdozen. Dankzij de kunststof kisten behoud je overzicht en houd je alles netjes en schoon.
 • Bar cart of ladekastje – Om te voorkomen dat je spullen steeds aan het verplaatsen bent, is een barcart of een klassieke trolley een praktisch idee. Zo hoef je niet altijd de materialen die je nodig hebt voor je creatieve project van A naar B te slepen. De kunststof kratten zijn ook ideaal om je creativiteit op verschillende manieren te vervoeren. Zo heb je alles bij de hand en hoef je niet meerdere malen heen en weer te lopen. Het kan niet comfortabeler!

Shop handige opbergers op Westwing:

Heb je een hobby die zich beperkt tot het verzamelen van spullen? Ga dan voor lichtgevende glazen vitrines waarin je je items kunt tentoonstellen. Nog een voordeel: je collectie is beschermd tegen stof.

Zet je collectie in de spotlight met een van deze kasten:

5. Decoratie voor een flinke dosis creativiteit

Een knutselruimte is bedoeld om het creatieve proces te bevorderen en je artistieke impulsen te inspireren. Alleen al om deze reden is mooie decoratie toevoegen in je hobbykamer een must. Voor een aantrekkelijke look kun je de muren in de kleur van je keuze schilderen en mooie prints of foto’s aan de wand hangen. Mooie lampen en zacht textiel zorgen voor een gezellige sfeer waarin je kunt genieten. Style bijvoorbeeld een fauteuil met een aaibaar kussentje in de hoek van de kamer, mooie kamerplanten in een catchy plantenpot, wandplanken met fotolijstjes aan de muur, en een groot vloerkleed voor een flinke dosis gezelligheid.

Als je hobby meer een ambachtelijk karakter heeft of als je vaak met je kinderen knutselt, kun je beter niet kiezen voor lichte vloerkleden en stoffen. Als je knutselruimte echter meer bedoeld is als naaikamer, dan geeft een zachte vloerbedekking een knusse flair aan de kamer. Verse bloemen in je favoriete vaas op de vensterbank maken de kamer meteen gezellig.

Fleur je hobbykamer op met deze accessoires:

Kleine hobbykamer inrichten: 4x tips

Heb je een kleine ruimte tot je beschikking? Of komt de hobby ofwel werkplek in de woonkamer? Dan is het extra belangrijk om de ruimte efficiënt in te richten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende tips:

 • Ga voor lichte kleuren – deze doen de ruimte optisch groter lijken.
 • Denk multifunctioneel – ga voor meubels met extra opbergruimte (denk aan een bureau of poef met extra opbergruimte)
 • Ga voor slimme verlichting – een bureaulamp kun je makkelijk verplaatsen
 • Ga de hoogte in – werk met wandplanken en hoge wandrekken om je spulletjes in op te bergen.

Meer inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte vind je in ons artikel over kleine huisjes.

Heb jij je al ingeschreven als member van Westwing? Je krijgt dan toegang tot alle sales van exclusieve merken! Daarnaast krijg je toegang tot alle artikelen op onze inspiratieblog! Zo lees je ook alles over het inrichten van alle kamers in huis! Waar wacht je nog op? Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je hobbykamer helemaal in jouw stijl in te richten. Veel shopplezier!