Bureau voor tienerkamer jongen in lichte beige en hout tinten

Kleine jongens worden groot. Jouw kleine jongen is ineens geen peuter of kleuter meer. Hij is een tiener! Tijd om de kinderkamer om te toveren tot een echte tienerkamer voor een jongen. In de tienerkamer krijgen puberjongens ruimte voor hun eigen ontwikkeling. Wanneer ze langzaam maar zeker jongvolwassenen worden, wordt hun eigen kamer steeds belangrijker. Voor tieners is het een zeer persoonlijke retraite waar ze zich kunnen wijden aan hun interesses, waar ze kunnen leren en werken. Maar ook ontspanning en gezelligheid met vrienden moet hier mogelijk zijn.

De inrichting en het design van een complete tienerkamer moet de individuele interesses weerspiegelen en een functionele inrichting met veel persoonlijkheid combineren. Zo kun je geen eenduidig antwoord geven op de vraag hoe een tienerkamer voor een jongen eruit zou moeten zien. Smaken verschillen en elk kind is anders! Hier lees je alles over de tienerkamer voor jongens!

Het verschil tussen een kinderkamer en een tienerkamer

Jongens en meiden hebben andere eisen als het aankomt op de inrichting van hun kamer. Wel is één ding zeker. Wanneer ze een zekere leeftijd hebben bereikt, is dat poppenhuis en zijn die dinosaurussen en brandweren niet cool meer. Bovendien doet een tiener andere dingen in zijn kamer dan een baby, peuter of kleuter. Hij moet hier kunnen slapen en chillen, maar ook huiswerk kunnen maken. Het is verstandig om je tiener actief te betrekken bij de inrichting van zijn of haar kamer. Op die manier zorg je ervoor dat het een ruimte wordt die echt bij je kind past.

Tienerkamer voor jongens: van tiener tot jongvolwassene

Net als kinderen groeien jongvolwassenen snel en naderen ze ineens de volwassenheid. Als je van een jongenskamer naar een tienerkamer gaat, verdwijnen eerst het oude speelgoed en de kinderkleding. Ook bestaande posters of andere oude wandversieringen worden verwijderd. Heb je in de kinderkamer voor je zoon al meubels in discrete en ingetogen kleuren gebruikt, zoals wit of beige? Dat is verstandig! Dan kun je dit meubilair ook voor de tienerkamer gebruiken.

Het bed dient wel vervangen te worden, meestal is een tiener daar wel aan toe. Met nieuwe, passende accessoires en decoratieve items kun je de basis van de kinderkamer hergebruiken en toch een frisse nieuwe look geven die past bij de nieuwe wensen en behoeftes van je zoon.

Kleuren in de tienerkamer voor jongens

Wie kent de typische kleurverdeling niet? Blauw voor jongens slaapkamers, roze voor meisjes slaapkamers. Tegenwoordig zijn die kleuren echter een beetje achterhaald. Er is namelijk veel meer mogelijk! Vraag je zoon naar zijn favoriete kleuren. Zorg er wel voor dat je niet allerlei kleuren in het wilde weg gaan combineren, maar houd de basis rustig en gebruik één accentkleur.

Als basis kan de voormalige kidsroom wit geschilderd worden. Ga samen in de kamer staan en laat je zoon fantaseren over welke kleur hij leuk zou vinden in zijn nieuwe kamer. Je kunt een muur schilderen in die kleur óf je kunt kiezen voor een eenvoudige basis die je aanvult met decoratieve items in de accentkleur.

Geel

Geel is een vrolijke kleur die voor optimisme zorgt. Wel is het een échte accentkleur die je met mate moet gebruiken. Bovendien kan deze stralende kleur een stimulerende en concentratie-bevorderende werking hebben. Kies voor een witte basis en ga voor een okergeel vloerkleed, een gele lamp en geel bedlinnen op het bed. Je kunt ook een (gedeelte van een) muur geel schilderen.

Groen

Ook met groen zet je een fijne sfeer neer. Groen zorgt voor een natuurlijke sfeer. Deze kleur staat voor hoop, natuur en leven. Groen zou een kalmerende werking hebben en is daarom ook zeer goed te gebruiken voor de slaapkamer. Wat dacht je van een combinatie van geel en groen? Deze combinatie zorgt voor de ideale balans tussen rust en concentratie. Groen bestaat in veel verschillende tinten. Zo is legergroen perfect in stoere jongenskamers en donkergroen kan perfect in moderne jongenskamers worden toegepast.

Grijs

Heb je moeite met felle kleuren of houdt jouw kind er zelf niet van? Kies dan voor een subtiele tint als grijs of beige. Als je alles wit houdt, wordt het geheel wel heel eentonig. Grijs is een elegante kleur en een goed, subtiel alternatief voor wit. Tegen grijs worden elegante woonaccessoires en vrolijke decoratie mooi geaccentueerd, of ze nu wit, houtkleurig of vrolijk gekleurd zijn!

Ideeën voor de tienerkamer voor jongens

Wat vindt jouw zoon het leukst om te doen? Is hij gek van sport? Of op breakdance? Gaat hij graag skateboarden of is hij gefascineerd door het heelal? Het kan leuk zijn om deze interesses op een bepaalde manier te verwerken in de tienerkamer.

Ontdek de volgende thema’s, die ook leuk zijn als inspiratie voor de kinderkamer van kleinere jongens.

 1. Skateboarden

  Gebruik dit thema als uitgangspunt door met graffiti elementen, kleuren en skateboard accessoires de kamer te decoreren.

 2. Sport

  Sporttoestellen of -accessoires zoals honkbalknuppels, ballen of verzamelde trofeeën zijn erg leuk als decoratieve elementen in de tienerkamer met sport als thema.

 3. Muziek

  Muziekliefhebbers gebruiken hun muziekinstrumenten, zoals drums, een bas of gitaar, als persoonlijke kamerdecoratie.

 4. Technologie

  Combineer gadgets, technologische snufjes en bijzondere decoratieve items. Geef een computer een prominente plek in de ruimte.

 5. Breakdance

  Is dansen zijn passie? Een urban of streetstyle als thema voor deze tienerkamer is erg leuk. Ga voor voldoende vrije ruimte op de vloer zodat hij zijn hobby kan uitoefenen en zorg voor een goede stereotoren voor muziek.

 6. Kunstzinnig

  Kunstenaars hebben ruimte nodig voor creatieve output. Er is genoeg wandruimte voor (gespoten) kunstwerken, posters, schilderijen of fotocollages, die de kamer een speelse creatieve look geven. Kies hier voor meubels met ongevoelige oppervlakken die bestand zijn tegen verfspatten en artistieke experimenten.

Meubels in de tienerkamer voor een jongen

Naast het bed, de kledingkast en het bureau met bureaustoel zijn er in de meeste tienerkamers ook wandrekken of andere opbergelementen in de basisuitrusting aanwezig. Ook de keuze van het meubilair kan een duidelijke stijl aan de ruimte geven met het ontwerp, of bepaalde kleuren. Een paar tips!

 • Zorg voor een bed dat kan worden uitgeschoven of een slaapbank. Op die manier heeft je zoon altijd een plek voor logees. Een twijfelaar kan ook een goede optie zijn.
 • In een kleine kamer kan een hoogslaper erg handig zijn. Op die manier kun je de ruimte onder het bed ook volledig benutten.
 • Een goede studieplek is onmisbaar. Denk aan een goed bureau, op de juiste hoogte en een fijne bureaustoel. Ook een plek voor zijn boeken en schoolwerk is belangrijk.
 • Om de tienerkamer opgeruimd te houden, kun je het beste zorgen voor voldoende kastruimte én voor diverse opbergmanden, dozen en kisten.
 • Een chillplek is voor tieners heel belangrijk. Dit is voor hen dé plek om te relaxen met vrienden. Hier kun je denken aan een bankje, een zitzak of een aantal vloerkussens bij elkaar op de grond.

Interieurstijlen voor de jongens tienerkamer

Industrieel interieur

Een industriële tienerkamer is stoer. In de stoere jongenskamer draait alles om materialen als hout, metaal en beton. Een stalen lockerkast, ruig houten krukjes en een bed van steigerhout zetten de toon. Je kunt dit combineren met behang met bakstenenprint en kleuren als legergroen, donkergrijs en natuurlijk hout. Ook stoffen als spijkerstof en canvas zijn hier populair!

Modern interieur

Een moderne tienerkamer voor jongens is strak. De basis is eenvoudig met veel zwart, wit en grijs. Je kunt in dit geval heel goed voor een complete tienerkamer gaan waarin de elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Als je zoon wel van kleur houdt, kun je een accentkleur toevoegen. Kies voor decoratieve items in die accentkleur. Deze stijl is ideaal voor jongens die behoefte hebben aan rust en eenvoud.

Scandinavisch interieur

Ook deze stijl is perfect geschikt voor jongens die graag rust om zich heen hebben. Denk aan eenvoudige kleurcombinaties als zwart en wit, een zachte vacht op de vloer, warme stoffen, sfeervol licht en weinig poespas.

Bij Westwing hebben we alles voor babykamers, kinderkamers en tienerkamers. Hier hebben wij veel inspiratie voor je verzameld voor de tienerkamer voor jongens. Veel plezier met inrichten!

Registreer je bij Westwing en mis geen enkele deal voor een ideale tienerkamer voor een jongen!