Zoeken

Opbergdozen & opbergboxen

Sorteren
154 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

3 tips voor orde in je huis met opbergdozen

Een drukke werkkamer, een rommelige speelhoek of een keukenblad met duizend-en-één dingen: het zorgt voor een chaotisch uiterlijk en drukte in je hoofd. Met opbergdozen maak je elke ruimte in je huis in een handomdraai netjes en geordend! Hoe je dat doet? Wij geven drie tips!

 • Kies een opbergdoos die past bij jouw wensen

  Deze tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is altijd goed om na te denken over je wat je nou precies wil met je opbergbox of mand. Hoe ga je de opbergdoos gebruiken? Is de doos voor het opbergen van spullen die in de weg liggen en ergens op zolder een plekje krijgen? Of zoek je naar een sieradendoos om sieraden op te bergen en tegelijkertijd je slaapkamer op te fleuren?

  Dat verschil lijkt niet meteen belangrijk, maar dat kan het wel zijn. Als je op zoek bent naar plastic bakken om al je spullen in te stoppen en in de schuur op te bergen, dan is uiterlijk minder belangrijk. Maar ben je op zoek naar een mand voor kwetsbare spullen, zodat je (klein)kinderen die niet per ongeluk omstoten, dan zal het uiterlijk er meer toe doen.

  En niet alleen uiterlijk, maar ook formaat kan het verschil maken. Als je zo efficiënt mogelijk gebruik wilt maken van een kleine kast waar je je spullen in opbergt, dan is het bijvoorbeeld handig om niet allemaal ronde opbergdozen uit te kiezen. Met vierkante of rechthoekige boxen maak je een stuk beter gebruik van de beperkte ruimte!

 • Kijk naar opbergdozen die niet al te groot zijn

  Ben je enkel op zoek naar opbergboxen voor al je losse spulletjes? Maar wil je die niet in kartonnen dozen op zolder wegstoppen? Kies dan voor opbergdozen die je makkelijk kunt optillen en kunt uitpakken.

  Het voordeel van kleinere dozen is natuurlijk dat je geen zware doos de trap af hoeft te tillen. Je kunt een kleinere doos makkelijker opbergen in de woonkamer. Het ziet er een stuk leuker uit! En dat is zeker handig als je vaak iets uit de doos wilt halen! Een kleinere doos is lichter en omdat je er minder in kwijt kan, kun je alles ook nog eens beter ordenen. Een echte win-win situatie!

 • Ga voor een multifunctionele opbergdoos

  Soms koop je een papieren of kartonnen doos om allemaal kleren in op te bergen, maar besluit je al snel de kleren die je niet meer draagt te verkopen of weg te geven aan het goede doel. Dan kan het zijn dat zo’n opbergdoos al snel overbodig wordt. Het is daarom altijd handig om opbergdozen uit te kiezen die multifunctioneel zijn en die je dus ook voor andere spullen kunt gebruiken.

  Nou zul je misschien denken: je kunt een opbergdoos toch voor van alles gebruiken? En dat klopt ook. Maar de ene doos is geschikter voor iets dan een andere doos. Zo zijn plastic bakken lekker licht en niet te duur, maar soms laten ze wat weinig lucht door. Andere dozen zijn juist weer zo ontworpen dat je ze goed kunt stapelen. Bedenk dus goed waar je je opbergdozen allemaal voor wil en kunt gebruiken en hou daar rekening mee!

 • Waar moet je op letten als je opbergdozen wilt?

  Er zijn allerlei criteria waar je op kunt letten als je de perfecte opbergmand, -box of -doos gaat uitzoeken. Past de kleur bij de rest van je interieur? Is het de juiste maat? De juiste vorm? En niet te vergeten: vind je ze mooi?

  Denk ook aan hoe je de opbergmanden wilt gaan gebruiken. Ben je op zoek naar een opbergdoos die je eventueel ook kunt gebruiken voor de vuile was? Kies dan voor bijvoorbeeld een rieten mand met deksel. Een rieten mand ventileert goed en dat is dan wel zo fijn.

  De handige opbergbox

  Het ideaal is ook voor jou waarschijnlijk die ene handige opbergbox die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken en die lekker lang meegaat. Dan kun je het beste gaan voor een kunststof opbergbox met deksel. Kunststof blijft lang mooi. En omdat er een deksel op zit, kun je alle rommel uit het zicht halen. Als kers op de taart zijn de meeste kunststof opbergboxen met deksel ook nog eens goed stapelbaar. Vergeet ook niet dat een opbergdoos of opbergbox heel handig kan zijn voor het verhuizen!