Zoeken

Grijze slaapbanken

Sorteren
25 Producten
Sorteren

Een grijze slaapbank voor elk

Vriendinnen op bezoek voor een gezellig diner of spelletjesavond en wordt het een beetje laat? Geen probleem als je een slaapbank in huis hebt! En een grijze slaapbank past in ieder interieur. Welke kleur de rest van de meubels ook hebben en welke stijl je inrichting verder heeft, maakt niet uit: de slaapbank in het grijs past erbij.

Een grijze slaapbank hoef je overigens niet in je woonkamer te zetten. Daar heb je misschien een hele andere look gecreëerd met banken en stoelen, waar je liever niets aan verandert. Een bedbank kun je ook altijd kwijt in een extra slaapkamer. Zo kunnen er altijd één of meerdere personen blijven overnachten als het laat en erg gezellig wordt. Lees de leukste stijltips voor je grijze bedbank hieronder!

Grijze slaapbanken: praktisch & stijlvol

Zeker als je nog geen kinderen hebt, is een grijze slaapbank op je hobby- of studiekamer erg handig. Ook als je kinderen hebt kun je een slaapbank goed gebruiken. Voor de vriendjes en vriendinnetjes van je zoon of dochter bijvoorbeeld. Het fijne van een slaapbank is uiteraard dat het naast bed ook als bank gebruikt kan worden. Overdag een stijlvol meubelstuk en als er iemand blijft slapen, tover je het in enkele simpele stappen om tot volledig bed. Daarvoor hoef je geen los matras van zolder te halen.


Kies je voor een slaapbank? Dan maak je een keuze voor een bank die jarenlang mooi zal staan, in welke kamer je de slaapbank ook zet. Als je hem gebruikt in kleinere kamers, let er dan op dat hij in de diepte en lengte gemakkelijk past. Heb je genoeg ruimte? Kies dan niet voor een tweezitsbank, maar voor een hoekslaapbank met een chaise longue. Dan heb je altijd genoeg plek en als je de bank uitklapt heb je een fijn tweepersoonsbed.


Koud en grauw?

De kleur grijs wordt vaak geassocieerd met kou, kilheid en grauwheid. Maar in een juiste context kan de kleur juist heel veel warmte scheppen. Bijvoorbeeld als je de bank combineert met een okergele muur als achtergrond en groene planten in aardekleurige potten, waardoor de naturel look versterkt wordt. Ook mooie, grote kussens met sierlijke prints of veelkleurige motieven kunnen al een groot verschil maken. Of juist met een bijzondere textuur om het geheel wat speelser te maken.

Houd je meer van een strakker interieur, dan is grijs natuurlijk een hele goede basiskleur, maar pas hierbij wel op met een overload aan witte en zwarte attributen; een kamer kan dan al snel heel klinisch gaan ogen. Gelukkig zijn er verschillende tinten grijs, van lichtgrijs tot antraciet en kan ook de stof veel verschil maken. Zo doet polyester heel iets anders dan kunstleer.

Nog wat tips bij een grijze slaapbank

Wil je een mooie look in de kamer waar je deze slaapbank in het grijs plaatst? Kijk dan eens naar deze accessoires:

  • Leuk de bank op met mooie verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende, aparte leeslamp. Die kan bij de uitgeklapte slaapbank ook handig als nachtlamp gebruikt worden.
  • Op de bank leg je een dikke plaid en allerlei verschillende sierkussens. Zeker op een grote hoekbank is hier genoeg ruimte voor.
  • Bij de slaapbank leg je ook altijd een mooi tapijt. Als er iemand op slaapt, voelt dit wel zo lekker aan de voeten.
  • Zet een bijzettafeltje op wielen erbij. ’s Nachts fungeert deze ideaal als nachtkastje als je het tafeltje handig naar de juiste plaats hebt gerold.
  • En, heb je al besloten of je voor een mooie grijze slaapbank gaat?