Zoeken
Handige en gemakkelijke bezorging
Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Retro tafellampen

14 Producten

Retro tafellampen: coole eyecatchers

De tijden van rode lippen, pastelkleuren en mantelpakjes spreken tot jou. Je baalt er dagelijks van dat je niet in de jaren ’50, ’60 of ‘70 bent geboren. Niet getreurd: tover jouw interieur om in een retro walhalla met accessoires waar Audrey Hepburn jaloers op zou zijn! Een retro tafellamp is bijvoorbeeld een kleine verandering met een grootse impact.

Decoratieve elementen zijn het hart van je inrichting. Door een simpele aanpassing verandert de sfeer in huis. Voeg retro tafellampen toe aan het decor van je woonkamer en sta versteld van het verschil die deze stijlvolle lichtpuntjes kunnen maken. Voor een interieur in retrostijl kun je het beste spelen met verschillende patronen in combinatie met neutrale kleuren als wit en zwart.

Een mengelmoes van oud en nieuw met retro tafellampen

Een bijzondere vormgeving en drukke patronen zijn kenmerkend voor de jaren ’60 en ’70. Je hebt vast je eigen voorstelling van behang met retroprint. Zo heb je de welbekende grote bloemen in allerlei bruintinten en we kunnen de overlappende blauwe en grijze cirkels zeker niet vergeten. Om de rust te bewaren, zet je retro tafellampen in een neutrale kleur op het dressoir voor de muur.

Verlichting speelt een grote rol bij een interieur in retrolook. Kies lichtpuntjes met zacht licht die de drukke print op de muur in toom kunnen houden. De kamer wordt een stuk gezelliger door te gaan voor een spaarlamp met een geel omhulsel. Deze lichtbron met gloeidraad draagt bij aan het vintage gevoel. De retro tafellamp geeft op die manier sfeervol, warm licht.

Retro tafellampen: sfeervol en uniek

Het design van retro tafellampen is herkenbaar aan de rondgevormde kap. Ronde vormen waren populair in Fifties, Sixties en Seventies. Heb je een hele strakke inrichting met veel rechte lijnen, dan is het een optie voor jou om een paar rondgevormde voorwerpen aan te schaffen. Mix en match de tafellamp in retrostijl met klassieke accessoires of zet een hippe gouden ananas naast de lichtbron.

Welke andere soorten retro tafellampen er verkrijgbaar zijn? We geven je hieronder een kort overzicht.

  • De ronde tafellamp: Retro is dit pareltje zeker! De tafellampen van het merk Leitmotiv zijn geïnspireerd op de bolvormige lichtbronnen van de jaren ’60.
  • Bonte tafellampen: Ideaal voor een kinderkamer, maar ook in combinatie met Scandinavische invloeden. Dit doorgaans witte interieur kan wel een tikkeltje kleur van de metalen lichtpuntjes gebruiken. Deze retro modellen lijkt wel van plastic en komen in alle denkbare uitvoeringen.
  • Vintage retro tafellampen: De grote driepoten zijn bekend in de interieurwereld, maar heb je de kleine varianten al gezien? De verlichting op drie poten is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Waar plaats ik mijn retro tafellampen

De meest voor de hand liggende plek voor een tafellampje is op jouw dressoir in de woonkamer. Maar je kunt dit lichtpuntje ook prima kwijt op een bijzettafel in de hal. Of wat dacht je op jouw nachtkastje in de slaapkamer? Zo heb je een fijn nachtlampje als je nog even wilt lezen voor het slapengaan.

Waar je jouw retro tafellampen ook plaatst, ze vormen fantastische eyecatcher op elke plek!

Handige en gemakkelijke bezorging

Gratis retourneren tot 31.1.’23

Klantenservice +31(85)8889079