Zoeken

Witte tafellampen

Sorteren
135 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De witte tafellamp: classy & stijlvol

Licht nodig op je tafel? De tafellamp biedt uitkomst! Deze lampen zijn speciaal ontwikkeld om je tot in de late uurtjes aan je tafel te voorzien van voldoende licht. Werk jij vaak nog thuis door? Lees jij graag een boek aan je tafel? Misschien speel je wel graag spelletjes aan tafel met de hele familie? De ultieme oplossing is de tafellamp. Wit, zwart, rond, strak, in iedere denkbare kleur en vorm is hij te vinden! Maar een witte tafellamp kan altijd.

Zelfs binnen deze categorie bestaat er nog enig verschil. Zo is de tafellamp, wit of in iedere andere kleur, ook te vinden als exemplaar dat werkt op batterijen. Zo neem je jouw lamp voortaan overal mee naartoe en geniet je overal van voldoende licht. Toch werken de meeste tafellampen gewoon met een draad en ook dat werkt prima, naast je tafel schuilt immers vaak een stopcontact.

Waar passen witte tafellampen bij?

Dat de tafellamp wit als populairste kleur kent, is relatief gemakkelijk te verklaren. Deze verlichting past namelijk overal bij. Wat dacht je van de volgende combinaties?

 • Wit past bij alle lichte kleuren. Daardoor past een tafellamp met wit design in praktisch ieder modern interieur dat veel lichte kleuren in zich heeft. Dat kunnen lichte rode, gele of blauwe tinten zijn, maar het kan natuurlijk ook om lichte grijstinten gaan.
 • Wit contrasteert mooi met donkere kleuren. Zwart of donkere grijstinten zijn vrij heftig en een witte tafellamp kan dan wat rust brengen. Voor een donkere muur of op een donker bureau staan tafellampen in het wit dan ook erg mooi.
 • Wit valt mooi weg in een kamer vol kleuren. Kinderkamers staan vaak bol van de kleuren en patronen. Een tafellamp met een wit tintje creëert rust in die wirwar van kleuren en voorkomt een overvloed aan tinten.

 • Waarom is de tafellamp wit?

  Niet iedere tafellamp is wit, maar deze lichte kleur komt wel het vaakst voor. Naast het feit dat deze kleur gemakkelijk te combineren is, zijn er ook verschillende soorten wit. Wat dacht je van gebroken wit of warm wit? Dat geeft je binnen de categorie ‘tafellamp wit’ dus toch nog wat keuze.

  Ook op het gebied van patronen is er aan keus geen gebrek. Naast de vele standaardpatronen, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het patroon van je gordijnen in je tafellamp te laten terugkomen. Dat creëert een eenheid en zorgt ervoor dat de tafellamp absoluut niet uit de toon valt. Ook verschillen veel modellen in hoogte en diameter. Het hangt er dus maar net vanaf hoeveel plaats je hebt.

  Witte tafellampen in elk interieur

  Witte tafellampen passen eenvoudig in elk interieur: van strak modern tot chic Scandi. Door hem te combineren met kleurrijke bobo-elementen kan hij zelfs in oosterse of bonte interieurs shinen. Vervolgens heb je nog de keuze uit tafellampen op LED, met batterijen, draadloos én kijk je natuurlijk goed naar de stijl, hoogte en vorm voordat je een keuze maakt. Bij Westwing vind je witte tafellampen in overvloed. Welke witte tafellamp komt er in jouw huis te staan?