Zoeken

Houten wandlampen

Een houten wandlamp voor een natuurlijke touch

Met houten wandlampen geef je de juiste finishing touch aan elke ruimte. Een lamp van hout aan de muur is duidelijk aanwezig, springt in het oog en geeft toch rust. Precies de wandverlichting die je zoekt!

Ook zo gecharmeerd van de rustige uitstraling van hout in huis? Als natuurliefhebber en huismus pur sang maak je graag gebruik van houten woonaccessoires en mooie combinaties met dit materiaal. Terwijl je nu op zoek bent naar nieuwe verlichting in huis, vraag je je af of je hout ook terug kunt laten komen in een nieuwe lamp. Daar zeggen wij volmondig ja tegen, want van zo’n wandlampje knapt jouw interieur ontzettend op.

Got wood?

Een stukje natuur in huis halen is eigenlijk altijd een goed idee. Met houten wandlampen als lichtbron krijg je dit op een subtiele manier voor elkaar. Het leuke aan een wandlamp van hout is dat er zoveel verschillende stijlen en exemplaren zijn. Hierdoor is het eigenlijk voor elke woonstijl een makkie om zo’n beauty van een lamp te scoren!

Een houten wandlamp doet het goed in elke ruimte. Of je nu een exemplaar in de woonkamer hangt als eyecatcher of boven je bed: het is altijd een stralend middelpunt. Het hout van de lamp komt vooral mooi uit in een huis waar meerdere houten meubels en woonaccessoires te vinden zijn. Denk aan dressoirs, bijzetters of andere kleine prullaria.

Een tafel van hout die tegen de muur staat combineert geweldig met één grote houten wandlamp erboven, of een combinatie van meerdere lampen naast elkaar aan de wand. Maak het speels door er verschillende soorten wanddecoratie omheen te hangen: van coole prints tot mooie hangplanten.

Welke houten wandlampen?

Dat hout voor een bepaalde uitstraling zorgt, is duidelijk, maar er bestaan genoeg variaties waar je jouw eigen stempel op kunt drukken:

 • Maak het rustiek en stoer door een houten wandlamp te kiezen die gemaakt is van een robuust gelaten dikke tak of stuk boomstronk. Van zo’n lamp lees je de nerven en lijnen duidelijk af. Prachtig met een kap van stof.
 • Minder grof zijn houten wandlampen gemaakt van glad geschuurd steigerhout. Een simpele, vierkante houten lampenkap geeft een groots effect wanneer licht zowel naar boven als beneden straalt. Stijlvol, trendy en een waar kleurspektakel in combinatie met hanglampen van hetzelfde materiaal.
 • Houd je van de sereniteit die de Japanse huisstijl met zich draagt? Een houten wandlamp volgens de Japanse architectuur is gemaakt van een subtiel gevormd houten frame en een wit licht doorlatend papier. Van wandlampen in deze stijl krijg je elke dag een lach op jouw gezicht.
 • Klassiek en elegant? Ga voor een wandlamp met een sierlijk gevormd houten armatuur en een ronde, stoffen lampenkap.

 • DIY houten wandlampen

  Op zoek naar iets leuks voor in de kinderkamer? Of iets simpels, maar sfeervols voor in de woonkamer? Houten wandlampen zijn heel eenvoudig zelf te maken!

  Maak een industriële wandlamp met houten kralen! Een eenvoudig lichtsnoer in je favoriete kleur kun je als een ketting rijgen. Zo hangen de kralen net boven de fitting. Varieer met groottes!

  Voor de echte ‘do it yourselvers’ onder ons: zaag met een figuurzaag een lief of favoriet figuur uit hout voor in de kinderkamer. Een eenvoudig contour van een houten wolk geeft prachtige stralen wanneer geplaatst tegen een eenvoudig wandlampje. Draai er een energiebesparend LED-peertje in…et voilà!

  Houten wandlampen maken huis en haard extra warm en sfeervol!