Zoeken

Blauwe accessoires

Een mooi en zacht gezicht: blauwe accessoires

Ben je op zoek naar een wow-factor voor in huis? Maar weet je niet goed hoe die te creëren? Kies een kleur die in elke ruimte is toe te passen en ga voor een oppepper in huis. Zo maak je met een kleurrijke blikvanger of verschillende accenten een intrigerend en spannend geheel.

Blauwe woonaccessoires zullen krachtig overkomen in jouw interieur. En met maar een paar items in deze kleur, kan je al een warme sfeer in de ruimte creëren. Want de tint blauw heeft niet alleen maar die koele en stoere look, het kan juist ook heel mooi en zacht overkomen in huis.

Warme accessoires in het blauw

Blauwe woonaccessoires, in verschillende nuances, zijn een goede match in een woning. Combineer het blauwe kleurenpalet met natuurlijke materialen en zachte texturen, voor een gemoedelijke en frisse setting. Een contrast dat met blauwe woonaccessoires rust geeft en tegelijkertijd in evenwicht is met de stijl van jouw huis.

Creëer bijvoorbeeld een mediterrane sfeer thuis. Doe dit door zachte blauwe woonaccessoires te combineren met witte muren, white wash vloeren en warme verlichting. Een zwoel interieur in een rustig en mooi geheel. Maar ook kan je ervoor kiezen om juist de blauwe woonaccessoires in verschillende items met afwijkende materialen te combineren. Op die manier creëer je een mooi speels effect in huis, wat tegelijk een harmonieus geheel is.

Kleed het feestelijk aan met blauwe accessoires

Staat er een etentje op de planning? En weet je nog niet hoe je de tafel en de setting wilt gaan aankleden? Misschien moet je het blauw aanpakken. Want blauwe accessoires in combinatie met heldere kleuren maken een mooi feestelijk geheel.

  • Kies voor nuances in blauwe woonaccessoires en mix dit met pasteltinten, voor een funky en frisse sfeer tijdens het etentje.
  • En denk aan verschillend servies in een mix van materialen. Zoals porselein, bamboe, maar ook onbewerkt aardewerk.
  • Maak de setting af met een rustige basis van houten meubels en jouw gasten kunnen aanschuiven.

Jouw thuis is een plek waar je plezier wil maken, vrienden wil uitnodigen, maar ook waar je tot rust kan komen. Het is daarom prettig als je met slechts een aantal blauwe woonaccessoires een bepaalde sfeer kan creëren die bij jouw stijl past. Want juist met de kleur blauw kan je elke ruimte invullen in huis. Weinig moeite en een mooi en groots effect.

Tip!

Ben jij een hopeloze romantische ziel? Maar vind je roze en rood als kleurelementen in je slaapkamer veel te zoet? Blauw kan dan voor jou een perfecte oplossing zijn! Combineer een dekbedovertrek met een bloemetjesmotief met een lichtblauwe plaid, zet wat blauwe accessoires, zoals een klokje en een nachtlampje, op je witte brocante nachtkastje en zet een aantal kandelaars in verschillende tinten blauw op je vensterbank. Zo houd je het licht en romantisch, zonder op het schattige zoete af te stevenen. Houd je meer van stoer? Vervang dan al het lichtblauwe door blauwe accessoires van een donkerdere tint!