Zoeken

Houten bureaus

Sorteren
51 Producten
Sorteren

Houten bureau: stijl op de werkplek

Werk je vanuit huis? Heb je een eigen bedrijfje of ga je thuis aan de slag voor je werkgever? Doe je dat aan de keukentafel? Misschien is het dan tijd voor een kleine upgrade. Vaarwel keukentafel, hallo home office! En het leuke daaraan is natuurlijk het inrichten van die nieuwe werkruimte. Voor je je helemaal laat gaan kan je het beste eerst de essentials op orde brengen; denk aan een mooi houten bureau of schrijftafel om aan te werken.

Houten bureau: de voordelen

 • Het voelt warm aan. Het geeft een aangenaam gevoel om eraan te werken.
 • Het materiaal draagt bij aan het reguleren van de luchtvochtigheid in de kamer. Want werk je veel met de computer? Die droogt de lucht uit.
 • Hout is als materiaal tijdloos en heeft stijl. Je kunt het eenvoudig met diverse materialen en looks combineren.
 • Het is natuurlijk en legt een rustgevende basis.

 • Houten bureau: strak of klassiek?

  Ben je fan van een bureau in een strakke stijl? Drie planken in rechte hoeken tegen elkaar aan zijn misschien wat te basic. Het andere uiterste is een bureau met diverse lades en versieringen. Houten bureaus zijn er in de uitersten van modern tot klassiek, maar er zijn ook genoeg Scandinavische of landelijke varianten te vinden.

  Je houten bureau mag tegenwoordig wel een luchtige look hebben. En er mag zelfs een ladekastje, bijzettafel of dressoir bij en eventueel de mogelijkheid om het blad in hoogte en breedte te verstellen.

  Retro houten bureaus

  Wie beweert er dat deze look niet hip is? Sixties-design heeft hele mooie moderne lijnen, vaak iets ronder dan die van de nieuwste bureaus. Deze look is bovendien goed te combineren met Scandinavische looks of moderne interieurs. Misschien toch eerst nog even dromen over hoe de rest van je thuiskantoor er moet uitzien voor je een beslissing neemt?

  Into the woods

  Het soort materiaal is ook van belang bij de keuze voor een bureau, secretaire of tafel. Kies je voor eiken, grenen, noten, of MDF? Ga na of je een warmere of juist lichtere kleur wilt hebben. Of je gebruik wilt maken van hardhout of het bureau juist wat lichter wilt hebben. Een grenen bureau is een voorbeeld van een harde stevige variant. Een steigerhouten bureau heeft een ruwe look. Een teak bureau heeft een chique en klassieke uitstraling en past daarmee prima bij landelijke en moderne meubelen. Zo geef je in een handomdraai een sfeervolle uitstraling aan jouw werkkamer!

  Bureaus van hout met opbergruimte

  Extra praktisch: een bureau met opbergruimte erin voor al je bureauspullen, waarmee je je bureaublad lekker opgeruimd kunt houden. Natuurlijk kun je lekker gemakkelijk kiezen voor een bureau met lades dat daar helemaal bij past, met dezelfde look en afwerkingen. Leuk voor op een kinderkamer, maar in een werkkamer voor volwassenen mag de werkhoek wel wat meer elegantie krijgen. Stijl creëer je door zelf je meubels met elkaar en met kantooraccessoires te combineren.

  Combineer je houten bureau ook altijd met mooie en comfortabele bureaustoelen.