Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!

Het vinden van een huis is vaak niet eenvoudig. De woning moet vaak aan allerlei wensen voldoen: een tuin op het zuiden, genoeg slaapkamers, voldoende oppervlakte én het moet natuurlijk ook in je favoriete buurt liggen. Genoeg reden dus, om als je dan eindelijk jouw nieuwe woning gevonden hebt, een feestje te organiseren! Maar wat geef je iemand nou tijdens een housewarming party? Veel cadeaus zijn niet zo origineel en om echt iets moois te kopen, moet je precies weten wat iemand al heeft én wat zijn of haar stijl is. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van housewarming cadeau(s) die origineel zijn en waar iemand echt iets aan heeft. Laat je inspireren!

De housewarming party

Als je een nieuw huis hebt en net bent verhuisd, wil je het waarschijnlijk aan iedereen laten zien. Een tip van ons, wacht even met het organiseren van je housewarming feestje. Je kunt beter eerst rustig wennen aan het huis, zorgen dat de dozen zijn uitgepakt, dat alles een plekje heeft én ontdekken wat je nog niet hebt. Wacht in elk geval minimaal 3 weken voordat je een housewarming feestje geeft.

Hoe pak je die housewarming party nu aan? Het is heerlijk om in jouw nieuwe huis iedereen bij elkaar te hebben. Je laat iedereen het huis zien en voorziet al je gasten van een lekker hapje en drankje tijdens een gezellig borrel. Uiteraard zijn er meer opties. Je kunt ook een uitgebreid diner organiseren, een tuinfeest of een winterbarbecue.

De standaard housewarming cadeaus

Meestal nemen mensen tijdens een housewarming feestje een aantal standaard cadeautjes mee. Een wijn cadeau is in principe altijd goed, maar niet zo origineel. Ook een geurkaars, vaas, bos bloemen of iets anders voor het huis wordt vaak meegenomen als housewarming gift. Hieronder vind je originele cadeau-ideeën voor de housewarming.

Onze favoriete kaarsen zijn een altijd-goed cadeau:

11 originele ideeën voor een housewarming cadeau

Hieronder vind je onze 11 favoriete cadeau-ideeën voor een housewarming.

1. Mooie (wijn)glazen

Van mooi glaswerk kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Er sneuvelt altijd wel een glas tijdens het afwassen of opruimen en tijdens een feestje zijn wat extra waterglazen, wijnglazen of champagneglazen zeer gewenst.

2. Persoonlijke kalender als housewarming cadeau

Je kunt ook zelf een mooie kalender maken! Selecteer een heleboel foto’s die je verdeelt over het hele jaar en knutsel zo zelf, of met behulp van een printshop, een leuke kalender in elkaar. Dit is een persoonlijk DIY-cadeau dat gegarandeerd in de smaak zal vallen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie kant-en-klare kalender kopen.

3. Pakketje met luxe ingrediënten

Ook heel leuk om iemand te geven die net een nieuw huis heeft, is een pakket vol luxe etenswaren. Denk hierbij aan lekkere verse noten, goede olijfolie, een mooie wijn en een peper. Onze favoriet? Een mand vol ingrediënten om heerlijke cocktails te maken. 

Shop alles voor een cocktailpakket op Westwing:

4. Een chique houten snijplank

Een mooie snijplank van luxe hout is ideaal voor het serveren van (borrel)hapjes, kazen of snacks. Een stijlvol cadeau voor bourgondiërs. Om het cadeau extra persoonlijk te maken, kun je er voor kiezen de snijplank te laten graveren. Denk aan bijvoorbeeld een wens voor de toekomst, een datum die veel voor de ontvanger betekent of juist een grappige spreuk.

Een voorproefje van ons assortiment aan luxe snijplanken:

5. Een barbecue als housewarming cadeau

Wellicht een wat prijzig cadeau, maar dit zou je ook samen met andere familieleden of vrienden kunnen geven. De grillmaster zal versteld staan! Zijn jullie met een grote groep? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om nog accessoires bij het BBQ-cadeau te doen.

Shop BBQ accessoires voor jullie BBQ-cadeau op Westwing:

6. Een fruitboom

Heel leuk om te geven aan mensen met een tuin is een boompje. Geef hen bijvoorbeeld een perenboompje als tuincadeau – deze kan dan ook nog eens zelf geplant worden. Hebben ze geen tuin maar een balkon? Shop dan een gezellige potplant (inclusief leuke plantenpot, natuurlijk!). Inspiratie nodig voor makkelijke planten voor buiten? In ons artikel delen we onze favorieten met je: van grote tot onderhoudsvriendelijke potplanten.

Shop plantenpotten in verschillende stijlen:

7. Een dienblad vol kandelaars als housewarming cadeau

Een gezellig cadeau! Koop een mooi dienblad en zet dat vol met kaarshouders, kandelaars en windlichtjes. Ook mooi! Shop een decoratieve schaal voor op het dressoir! Onze cadeautip? Decoratieve schaal Santorini: deze eyecatcher steelt de show in elk interieur.

Shop bijvoorbeeld deze stijlvolle schalen en dienbladen:

Leestip! Inspiratie nodig voor wat je precies allemaal kunt stylen op een dienblad? Neem dan een kijkje in ons artikel en shop alles voor je perfecte housewarming cadeau!

8. Een grote fotolijst

Een grote fotolijst gevuld met mooie herinneringen aan leuke momenten is een echt waardevol geschenk. Iemand kan vervolgens zelf bepalen waar hij of zij de lijst zal ophangen.

Van kleurrijk tot strak:

9. Een mooi kookboek of koffietafelboek als housewarming cadeau

Er zijn heel veel prachtige kookboeken op de markt. Een housewarming is een leuk moment om iemand een kookboek te geven vol inspiratie en mooie foto’s – zeker als de onvanger een echte kookfan of foodie is. Maar ook koffietafelboeken zijn een geschikt housewarming cadeau! Maak het cadeau he-le-maal compleet door er een set boekensteunen bij te geven!

Onze favoriete koffietafelboeken om cadeau te doen:

10. Een koektrommel met koekjes

Maak een koektrommel met een foto erop en vul deze met zelfgebakken koekjes!

11. Voucher van Westwing

Dit cadeau kon niet ontbreken in deze lijst: een giftcard voor Westwing. Hiermee zit je altijd goed, want iemand kan zelf een cadeau uitzoeken op onze website. Van meubels tot kandelaars en van servies tot lichtslingers; bij Westwing vind je alles voor een stijlvol interieur! Zijn ze nog niet helemaal klaar met het inrichten van het huis? Wat dacht je dan van een voucher voor onze Interieur Westwing Design Service? Zo krijgen ze persoonlijk interieuradvies van onze stylisten.

Je kunt kiezen tussen een voucher die je zelf kunt printen (handig last-minute cadeau) of een voucher die per post verstuurd wordt:

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een housewarming cadeau? Neem dan ook even een kijkje op de blog van ‘Wonen in de Regio‘. Zo vind je gegarandeerd hét perfecte geschenk!