Zoeken

Blauwe vazen

Sorteren
24 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Blauwe vazen voor een frisse, elegante look

Met blauwe vazen heb je mooie items te pakken voor een frisse, elegante look in huis. Vul ze met mooie, verse bloemen en jouw interieur straalt een en al klasse en frisheid uit! Lees snel verder en ontdek meer over deze fantastische woonaccessoires.

Blauw glaswerk, zoals vazen, glazen en stopflessen zijn erg populair. Kobaltblauw, turquoise en groenblauw zijn de meest favoriete en bekende blauwtinten. Deze prachtige kleuren zijn aantrekkelijk en lokken het verzamelen van blauwgekleurd glaswerk uit. Helaas kan een mooie collectie al snel op de vensterbank of in een hoek van de kamer gaan verstoffen en gebeurt er niets meer mee. Hartstikke zonde! Want je kunt er allerlei leuke dingen mee doen. Met een blauwe vaas en andere woonaccessoires op de salontafel geef je bijvoorbeeld een hele frisse uitstraling aan de woonkamer. Helemaal gevuld met een mooie bos bloemen!

Tips: decoreren met blauwe vazen

Tip 1

Versier de tafel met een grote blauwkleurige vaas. Zet het item midden op een mooi blad en zoek er nog twee andere, kleinere blauwe glazen of vazen bij, in een lichtere kleur glas.

Tip 2

Doe in de blauwe vaas bloemen of siertakken en zet in de kleinere exemplaren waxinelichten of stompkaarsen. Leg er andere frutsels omheen, of bind met een wit of lichtroze sierlint een mooie strik om een van de vaasjes.

Tip 3

Zijn de kindjes klaar met knikkeren? Vul jouw blauwe vazen dan met de knikkers en geniet van het verrassende effect.

Blauwe vazen & bloemen

Je kunt je blauwkleurige vaas uiteraard gebruiken om bloemen in te zetten. Maar let op: niet alle bloemensoorten staan mooi bij blauwe vazen. Denk dus goed na over de kleur die je erin stopt. Bij een wat donkere vaas in blauwtint staat helder oranje erg mooi, of het geel van zonnebloemen en madeliefjes.

Heb je een meer groen met blauwe vaas of een Delftsblauwe vazenset, ga dan voor lichtroze rozen of hortensia’s. Prachtige combi’s! Bij turquoise exemplaren staan voornamelijk witte bloemen zoals lelies of witte rozen. Aquablauwe modellen vormen een fantastische combinatie met rode gerbera’s.

Organiseer je een groot feest? Plaats dan op elke tafel - jouw eettafel en bijzettafels - kleine, antieke blauwe vazen met een boeketje wilde bloemen. Dat springt meteen in het oog. Fris en charmant!

In Griekse sferen met blauwe vazen

Met blauwkleurige vazen in een witte omgeving heb je in één keer een zomerse, Griekse sfeer te pakken. Leuk voor in huis, maar zeker ook in de tuin. Combineer op het terras blauwgekleurd glaswerk met houten tuinmeubels, in het wit of van mooi wrakhout. Kleed alles aan met witte en blauwe accessoires: kaarsen, een karaf, een mooi tafelkleed en kussens voor op de tuinstoelen. Steek er in de avond wat tuinfakkels bij aan en je Griekse buitenverblijf is helemaal compleet.

Binnen kun je hetzelfde kleurenpalet gebruiken, eventueel aangevuld met meubels en woonaccessoires in crème, taupe of lichtbruin. Maar onthoud: blue it is!

Bij Westwing shop je de meest waanzinnige blauwe vazen!