Woonkamer met grijze en natuurkleurige elementen

Naast zwart, wit en beige is grijs een van de meest populaire kleuren. Ook als het om het inrichten van je huis gaat. De tijdloze kleur kan prachtig gecombineerd worden met natuurlijke houttinten, maar ook met sterke kleuren en zorgt hierbij voor een geschikte nuance in je interieur. Met een grijze wandkleur, decoratie of meubels wordt er in een handomdraai een discrete en neutrale look gecreëerd. Deze kleur kun je ook toepassen voor een wandontwerp in de slaapkamer! Vanwege het feit dat je grijs met bijna alle mogelijke kleuren kan worden gecombineerd zorgt er voor dat de kleur in de meest uiteenlopende inrichtingsstijlen gebruikt kan worden. Maar welke kleur past het beste bij grijs? Onze interieurspecialisten vertellen je er alles over in dit artikel!

Combineer grijs – Onze 5 populairste stijlen

De kleur grijs wordt in veel verschillende inrichtingsstijlen gebruikt. Het maakt niet uit of het gaat over minimalistisch of klassiek, de kleur grijs is altijd een goede basis voor jouw inrichting. Wit, mosterdgeel, smaragdgroen, oud roze en blauw zijn betrouwbare combinatiepartners waarmee je mooie kleuraccenten op de klassieke kleurtint in de kamer kan leggen.

1. De combinatie van wit en grijs

De klassieker bij uitstek! De combinatie van grijs en wit zien er tijdloos en zeer elegant uit. Maar ook vrij monochroom, waardoor de harten van minimalisten en scandi fans sneller kloppen. Als je een van de gelukkige eigenaars van echt stucwerk of ornamenten bent, kan je de tussenliggende oppervlakken in een lichtgrijze kleur schilderen. Dit accentueert de structuur van de muur en maakt hem zacht en onopvallend. Maar ook zonder stucwerk kan een grijs interieur door een witte wand elegant geaccentueerd worden. Deze combinatie flatteert het oog en maakt de witte look comfortabeler. Bovendien brengt de witte kleur rust in jouw kamer.

2. De combinatie met mosterdgeel

Grijs en mosterdgeel is een ongelooflijk mooie en tegelijkertijd contrasterende combinatie. Bijvoorbeeld een grijze bank met een kussen in de kleur geel contrasteert, hierdoor creëer je in jouw kamer een indrukwekkende combinatie. De kleur mosterdgeel met zijn intense helderheid zorgt voor warmte. Toch moet je ervoor zorgen dat deze combinatie niet te opvallend is. Introduceer beukenhout en pas het tweekleureneffect niet te streng toe. Een vacht in een zachte beige tint brengt rust en sereniteit in de look.

3. De combinatie met groen

Met groen creëer je een aantrekkelijk accent in een grijze ruimte. Een lichtgrijs, dat veel blauwe en groene ondertonen heeft kan goed gecombineerd worden met een frisse smaragdgroene kleur. Deze kleurencombinatie past uitstekend in de keuken of woonkamer. Combineer een zitbank in een aangename leisteengrijs met textiel in een heldere smaragdgroen. Je zal zeker zien dat deze combinatie er chique en elegant uitziet.

4. De combinatie van roze en grijs

Roze is een romantische kleur die een rustgevend effect binnen jouw vier muren creëert. Met roze combineer je een zitbank in grijs zonder dat de kamer er te meisjesachtig uitziet. Een combinatie met roze verzacht de koele, sobere uitstraling van grijs. Het zorgt er voor dat het in een elegante look resulteert, die ideaal door fluweelachtige materialen afgerond wordt.

Tip: Combineer verschillende grijstinten met sterke roze tinten in jouw woon- of slaapkamer. Met glanzende en matte oppervlakken creëer je meer spanning tussen je vier muren.

5. De combinatie met blauw

Grijs en blauw zijn altijd een geweldig team! De twee kleuren vormen een harmonieus totaalbeeld in je woning en kunnen goed gebruikt worden als verbinding met witte oppervlakken. Een blauwe wandkleur gemengd met een grijze stoffen zitbank ziet er open, licht en helder uit. Met beige accenten creëer je een gezellige en uitnodigende sfeer. Blauw brengt frisheid in jouw interieur en laat het grijs er niet dof uitzien.

Helemaal weg van grijs? Misschien is de kleur greige dan ook wat voor jou!

Wil je na het zien direct aan de slag om de kleur grijs ook een belangrijke rol te geven in je huis vergeet dan niet om je in te schrijven voor Westwing. Op deze manier mis je geen enkele exclusieve deal om je huis te voorzien van de mooiste accessoires en meubels.