kleurenpalet grijs

Naast zwart, wit en beige is grijs een van de meest populaire kleuren. Ook als het om het inrichten van je huis gaat. Je kunt deze prachtige, tijdloze kleur combineren met natuurlijke houttinten, maar ook met sterke kleuren. Zo creëer je een geschikte nuance in je interieur. Met een grijze wandkleur, decoratie of meubels zet je in een handomdraai een discrete en neutrale look neer. Grijs kun je bijna met alle kleuren combineren en is daardoor ook geschikt voor bijna elke woonstijl. Maar welke kleur past het beste bij grijs? Lees snel verder en ontdek dé 5 mooiste kleurencombinaties (én kleurenpaletten) met grijs!

Grijs combineren in je interieur: onze 5 favoriete kleurencombinaties

De kleur grijs wordt in veel verschillende woonstijlen toegepast. Het maakt niet uit of het gaat over minimalistisch of klassiek, de kleur grijs is altijd een goede basis voor jouw inrichting. De kleuren wit, mosterdgeel, smaragdgroen, oud roze en blauw zijn kleuren die perfect passen bij grijs. Hieronder lees je hoe je met deze kleuren interessante accenten op de klassieke kleurtint in de kamer kan leggen. Ook hebben we 5 kleurenpaletten voor je samengesteld om je inspiratie te geven voor jouw interieur.

1. Grijs en wit combineren in je interieur

Dé klassieker bij uitstek! De combinatie van grijs en wit ziet er tijdloos en zeer elegant uit. Maar ook vrij monochroom, waardoor zeker de harten van Scandi fans sneller gaan kloppen. Als je een van de gelukkige eigenaars van echt stucwerk of ornamenten bent, kan je de tussenliggende oppervlakken in een lichtgrijze kleur schilderen. Dit accentueert de structuur van de muur en maakt hem zacht en onopvallend. Maar ook zonder stucwerk kan een grijs interieur door een witte wand elegant geaccentueerd worden. Deze combinatie flatteert namelijk het oog en maakt de witte look een stuk comfortabeler. Bovendien voegt de witte kleur een flinke dosis rust toe. Deze kleurencombinatie is perfect voor de slaapkamer. Style een witte lamp, bijvoorbeeld de kleine retro tafellamp Walter van de Westwing Collection, en plaats deze op een grijs nachtkastje voor een rustgevende touch. Maak het geheel af met beige textiel en gouden accenten.

Kleurenpalet:

2. Grijs met mosterdgeel combineren

De kleurencombinatie met mosterdgeel is ongelooflijk mooi en tegelijkertijd contrasterend. Style bijvoorbeeld een grijze bank – wij tippen de modulaire hoekbank Lennon van de Westwing Collection – met een geel kussen. Zo creëer je een zeer indrukwekkende look. De kleur mosterdgeel zorgt namelijk met zijn intense helderheid voor warmte.

Stylingtip! Deze kleurencombinatie kan al snel overheersend worden. Voeg daarom bijvoorbeeld beukenhout of een vachtje in een zachte beige tint toe om zo het geheel te verzachten en sereniteit in de look te brengen.

Kleurenpalet:

3. De kleurencombinatie groen en grijs

Met groen creëer je een aantrekkelijk accent in een grijze ruimte. Een prachtige combinatie voor de keuken is bijvoorbeeld smaragdgroen en lichtgrijs. Maar ook in de woonkamer combineren deze kleuren perfect. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgrijze sofa en style accessoires in een smaragdgroene kleur voor een chique look.

Kleurenpalet:

4. De combinatie van roze en grijs

Roze is een romantische kleur die een rustgevend effect heeft in jouw interieur. De kleurencombinatie roze en grijs style je perfect in een romantisch stijl. Ga bijvoorbeeld voor een roze fluwelen poef – wij tippen de poef Orchid van Westwing Collection, een grijs hoogpolig vloerkleed – bijvoorbeeld de Leighton van Westwing Collection – en een fluwelen armstoel in een lichte kleur – zoals de armstoel Celia – in modern design. Met deze materialen- en kleurencombinatie creëer je een elegante look.

Stylingtip: combineer verschillende grijstinten met sterke roze tinten in jouw woon- of slaapkamer. Met glanzende en matte oppervlakken creëer je een spannend contrast.

Kleurenpalet:

5. De combinatie met blauw

Grijs en blauw zijn altijd een geweldig team! De twee kleuren vormen een harmonieus totaalbeeld in je woning – zeker in combinatie met de kleur wit. Wil je een frisse, uitnodigende look neerzetten? Ga dan voor blauw op de muur, een grijze stoffen zitbank – zoals de bank Moby van Westwing Collection – en voeg beige accenten toe – bijvoorbeeld in de kussens of andere accessoires.

Kleurenpalet:

En, ben je ook helemaal weg van grijs in je interieur? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om een flinke dosis grijs aan je interieur toe te voegen.