Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
kleurenpalet grijs

Grijs is een van de meest populaire kleuren. Ook als het om het inrichten van je huis gaat. Je kunt deze prachtige, tijdloze kleur combineren met natuurlijke houttinten, maar ook met sterke kleuren. Zo creëer je interessante accenten op de klassieke kleurtint in je interieur. Met een grijze wandkleur, decoratie of meubels zet je in een handomdraai een neutrale look neer. Grijs kun je bijna met alle kleuren combineren en is daardoor ook geschikt voor vrijwel elke woonstijl. Maar welke kleur past het beste bij grijs? Lees snel verder en ontdek dé 5 mooiste kleurencombinaties (én kleurenpaletten) met grijs!

Grijs combineren in je interieur: onze 5 favoriete kleurencombinaties

De kleur grijs wordt in veel verschillende woonstijlen toegepast. Er zijn namelijk verschillende kleurencombinaties mogelijk met grijs. Denk bijvoorbeeld in een modern interieur aan een kleurencombinatie met mosterdgeel en voor een landelijk interieur aan een kleurenpalet met beigetinten. In dit artikel bespreken we onze 5 favoriete kleurencombinaties met grijs, namelijk:

  • Wit;
  • Mosterdgeel;
  • Smaragdgroen;
  • Oud roze;
  • Blauw.

Het maakt niet uit of het gaat over minimalistisch of klassiek, deze tijdloze kleur is altijd een goede basis voor jouw inrichting!

Leestip! Ben je benieuwd of grijs ook een van de interieur kleuren voor 2023 is? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport!

1. Grijs en wit combineren in je interieur

Dé klassieker bij uitstek! De combinatie van grijs en wit ziet er tijdloos en zeer elegant uit. Maar ook vrij monochroom, waardoor zeker de harten van Scandi fans sneller gaan kloppen. Als je een van de gelukkige eigenaars van echt stucwerk of ornamenten bent, kan je de tussenliggende oppervlakken in een lichtgrijze kleur schilderen. Dit accentueert namelijk de structuur van de muur en maakt ‘m in het geheel net iets zachter ogen. Maar ook zonder stucwerk past een witte wand perfect in een grijs interieur. Zo voeg je namelijk een flinke dosis rust aan de ruimte toe.

Deze kleurencombinatie is perfect voor de slaapkamer. Style een witte lamp, bijvoorbeeld de kleine retro tafellamp Walter van de Westwing Collection, en plaats deze op een grijs nachtkastje voor een rustgevende touch. Maak het geheel af met beige textiel en gouden accenten.

Kleurenpalet:

2. Grijs met mosterdgeel combineren

De kleurencombinatie met mosterdgeel is ongelooflijk mooi en tegelijkertijd contrasterend. Style bijvoorbeeld een grijze bank – wij tippen de modulaire hoekbank Lennon van de Westwing Collection – met een geel kussen. Zo creëer je een zeer indrukwekkende look. De kleur mosterdgeel zorgt namelijk met zijn intense helderheid voor warmte.

Shop de look:

Stylingtip! Deze kleurencombinatie kan al snel overheersend worden. Voeg daarom bijvoorbeeld beukenhout of een vachtje in een zachte beige tint toe om zo het geheel te verzachten en sereniteit in de look te brengen.

Kleurenpalet:

3. De kleurencombinatie groen en grijs

Met groen creëer je een aantrekkelijk accent in een grijze ruimte. Een prachtige combinatie voor de keuken is bijvoorbeeld smaragdgroen en lichtgrijs. Maar ook in de woonkamer combineren deze kleuren perfect. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgrijze sofa en style accessoires in een smaragdgroene kleur voor een chique look.

Deze kussens combineren bijvoorbeeld mooi bij een lichtgrijze bank:

In de slaapkamer hierboven zie je een prachtige kleurencombinatie van grijs met donkergroen voor een luxe touch. Terwijl je met een lichtere tint groen een frisse look creëert.

Kleurenpalet:

4. De combinatie van roze en grijs

Roze is een romantische kleur die een rustgevend effect heeft in jouw interieur. De kleurencombinatie oud roze en grijs style je perfect in een romantisch stijl. Ga bijvoorbeeld voor een roze fluwelen poef – wij tippen de poef Orchid van Westwing Collection, een grijs hoogpolig vloerkleed – bijvoorbeeld de Leighton van Westwing Collection – en een fluwelen armstoel in een lichte kleur – zoals de armstoel Rachel – in modern design. Met deze materialen- en kleurencombinatie creëer je een elegante look.

Shop deze look:

Stylingtip: combineer verschillende grijstinten met sterke roze tinten in jouw woon- of slaapkamer. Met glanzende en matte oppervlakken creëer je een spannend contrast.

Kleurenpalet:

5. De combinatie met blauw

Grijs en blauw zijn altijd een geweldig team! De twee kleuren vormen een harmonieus totaalbeeld in je woning – zeker in combinatie met de kleur wit. Wil je een frisse, uitnodigende look neerzetten? Ga dan voor blauw op de muur, een grijze stoffen zitbank – zoals de bank Moby van Westwing Collection – en voeg beige accenten toe – bijvoorbeeld in de kussens of andere accessoires.

Ontdek deze combinatie:

Kleurenpalet:

Accessoires & meubels voor een grijs accent in je interieur

En, ben je ook helemaal weg van grijs in je interieur? Hieronder delen we 10 populaire grijze items van de Westwing Collection. Zo voeg je eenvoudig een touch of grey aan je interieur toe. Welke is jouw favoriet?

Meer inspiratie voor jouw eigen grijze oase:

Zoals je eerder al kon lezen – grijs is ook een prachtige kleur voor op je muur! Samen met Flexa schreven we eerder al een artikel over verschillende grijstinten en stylingtips voor een grijze muur.

Leestip! Ben je benieuwd hoe je de kleur grijs kunt verwerken in de woontrends van 2023? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport en geef je interieur een trendy-update!