Zoeken

Rotan meubels

Sorteren
46 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Rotan meubelen: van alle tijden

Stel: Je bent op zoek naar nieuwe meubels, en je wilt je huis een landelijke en knusse, maar ook moderne uitstraling meegeven. Of je wilt juist voor een retro-inrichting gaan, die rechtstreeks uit de jaren '60 lijkt te komen.

Met rotan meubels creëer je direct een rustige sfeer en uitstraling in huis, of op je terras. Ga voor een neutrale kleur, of schilder de meubelen over in een tint die bij je woonstijl past. Ideaal: meubels van rotan kun je ook heel goed buiten gebruiken. In de tuin zit je tijdens een zomerdag ook heerlijk op je gevlochten stoelen buiten. Leg er een kussentje op voor extra comfort!

Rotan & retro?

Rotan meubelen, ook wel rotan meubelen genoemd, zijn weer helemaal terug van weggeweest. Vooral meubels van rotan in de stijl van de jaren ’50 en ’60 zijn momenteel weer helemaal ‘in’. Er is ontzettend veel keus: van salontafels tot eetkamerstoelen tot fauteuils met een extra voetensteun… Met rotan kan zo’n beetje alles worden gemaakt!

Rotan meubels natuurlijk

Bij het merendeel van rieten meubelen is de natuurlijke kleur van het riet in stand gehouden. De meubels zijn dus niet overgeverfd, al is verven natuurlijk wél een optie als je dat leuk vindt. Sommige meubels van rotan, zoals een bank of een fauteuil, kunnen worden geleverd met kussens. Daarbij kun je kiezen uit verschillende kleuren. Op die manier kun je altijd een tint kiezen die bij jouw interieur past.

Sterk materiaal

Meubels van rotan zijn lekker stevig en kunnen tegen een stootje. Ze gaan ook erg lang mee, dus je kunt er jarenlang plezier van hebben, zowel binnen- als buitenshuis.

Zo kun je de meubels in je huiskamer zetten, maar rotan meubelen kunnen ook prima in de tuin (wél even de kussens eraf halen als het regent). Verder zijn de meubels, doordat ze van riet zijn gemaakt, niet zwaar. Ze kunnen dus makkelijk worden verplaatst, mocht dat nodig zijn.

Meubels van rotan: praktisch

Ook zijn rieten meubelen makkelijk schoon te houden. Ze hoeven alleen maar van tijd tot tijd even te worden afgestoft. Het schoonhouden van rieten meubels kost dus zowat geen enkele moeite. Zo houd je meer tijd over om leuke dingen te doen… Bijvoorbeeld lekker op je rieten bank in de tuin zitten!

Tip: meubels van rotan, goed voor het milieu!

Omdat rieten meubelen van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zijn ze biologisch afbreekbaar en daardoor ontzettend milieuvriendelijk. Als je dus rieten meubelen koopt, dan ben je heel milieubewust bezig.

Meubels van rotan verven

Mocht je eens wat anders willen met je rotan meubelen, dan kun je ze verven.

Geen kleur is te gek: van statig zwart voor je bank tot knalkleuren voor je stoelen, alles mag! Zorg er wél voor dat je je meubels stof- en vetvrij maakt voordat je gaat verven, anders kan het zijn dat de verf niet goed pakt.

Rotan meubels zijn een slimme keuze! Ze kunnen binnen en buiten gebruikt worden, zitten comfortabel én zijn nog milieuvriendelijk ook! Welke rotan meubelen ga jij in huis halen?