Zoeken

Blauwe poefs

Sorteren
1 Producten
Sorteren

Pief, paf blauwe poef

Poefs zijn populair en wij snappen wel waarom. Het zijn multifunctionele kleine meubels die voor een vleugje stijl en comfort kunnen zorgen. Ze komen in heel veel soorten, stijlen en maten voor en je kunt ze voor diverse doeleinden gebruiken. Als voetenbankje, bijzettafel of extra zitplek! Ze zijn beschikbaar in heel veel kleuren en wij leggen je uit waar de blauwe poef zo’n goede keuze is. Ontdek hier waarom wij fan zijn van de blauwe poef!

Blauwe poef of pouf?

De naam poef komt van het Franse woord “pouf”, wat een klanknabootsing is. “Poef” is het geluid dat je hoort als je de poef op de grond laat vallen of wanneer je zelf op de poef neerploft. Oorspronkelijk komt de poef uit het Midden-Oosten. De Engelse benaming voor de poef is dan ook “ottoman”. De poef werd tegen het einde van de achttiende eeuw naar Europa gebracht en was gemaakt van leer en gedecoreerd met oosterse patronen. Later kwamen er kleinere versies, die in een hoek van een kamer pasten.

Blauwe poefs voor zachtheid en sfeer

Blauw is een kleur die rust uitstraalt. Een poef is meestal zacht en comfortabel. Mooie combinatie, toch? Kies in je zithoek bijvoorbeeld voor een blauwe poef in cilindervorm, een exemplaar van fluweel met een gouden onderzijde, een vierkant model met print of een handgemaakte gebreide blauwe poef voor een extra cosy look.

De blauwe poef voor comfort

Zit jij na een werkdag lekker op de bank of fauteuil? Maak het jezelf nog gemakkelijker door je voeten op een voetenbankje of poef te leggen. Op die manier kun je nóg beter ontspannen. Je kunt natuurlijk ook een krukje gebruiken om je voeten op te leggen.

Combineer je blauwe poef

Je blauwe poef combineren met andere kleuren en patronen is een goed idee. De kleur blauw laat zich sowieso makkelijk mixen. Bijvoorbeeld met wit, beige of bruin. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgrijze bank. Een fluwelen cilindervormige poef staat hier prachtig bij. Je kunt de blauwe poef op verschillende manieren gebruiken:

 • Om op zitten
 • Als voetenbankje: na een lange dag staan heerlijk achterover leunen op je sofa, met je voeten op de poef.
 • Met een mooi dienblad erop als bijzettafel.
 • Als bergruimte, wanneer je een blauwe poef hebt die van binnen hol is. Er bestaan verschillende poefen met opbergruimte aan de binnenkant.

 • De blauwe poef in elke stijl

  De blauwe poef laat zich eenvoudig passen in elke stijl. Kies voor een exemplaar met print in een boho-interieur. Een fel blauwe poef past meer bij de retro look. Terwijl een fluwelen exemplaar met gouden onderzijde perfect staat binnen de glamour stijl.

  Shop jouw nieuwe blauwe poef bij Westwing!

  Bij Westwing hebben we een collectie blauwe poefs waarin voor elke stijl iets te vinden is. Neem een kijkje en ontdek welke blauwe poef het beste past bij jouw interieur. Zoek je een poef om op te zitten of om je voeten op te leggen? Welke blauwe poef krijgt een plekje in jouw zithoek? Voetjes omhoog en ontspannen maar! Ontdek de collectie en shop jouw blauwe poef bij Westwing.