Zoeken

Zwarte nachtkastjes

Sorteren
33 Producten
Sorteren

Contrast in de slaapkamer: zwarte nachtkastjes

Je slaapkamer hoort een van de gezelligste plekken in huis te zijn. Je dagt begint en eindigt in deze kamer. Het is echter niet altijd even eenvoudig om je slaapkamer gezellig te maken. Maar denk dan een aan eiken nachtkastjes in zwart, die een speels contrast kunnen vormen met een witte muur. Andersom kan een wit nachtkastje een contrast vormen met een donkere muur in je slaapkamer. Zo creëer je eenvoudig speelsheid zonder dat je elke troef van stal moet halen.

Naast het gebruik van zwarte nachtkastjes in de slaapkamer, kun je deze kasten ook gebruiken in bijvoorbeeld je woonkamer. Zet het nachtkastje naast de bank, waarbij je tijdschriften, boeken of de afstandsbediening van de tv in de laden van deze zwarte nachtkastjes kunt opbergen. Lees snel verder wat zwarte nachtkastjes met de sfeer in huis kunnen doen.

Gezelligheid met zwarte nachtkastjes

Zwarte nachtkastjes worden in verschillende modellen en materialen aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een design nachtkastje in o.a. hout, glas of metaal.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je slaapkamer gezelliger te maken met nachtkastjes van in het zwart. De zwarte kleur kan namelijk een contrast vormen met het wit van je beddengoed of van je muur. Dit geeft een speelse en sfeervolle uitstraling aan je slaapkamer. Door op je nachtkastje verschillende accessoires te zetten, heb je alle ingrediënten voor een romantische nacht in huis.

DIY: een nachtkastje elders in huis gebruiken

Hoewel je wellicht denkt dat een nachtkastje altijd in de slaapkamer gebruikt dient te worden, is het tegendeel waar. Een zwart nachtkastje past bijvoorbeeld ook prima in een woon- of badkamer. Denk bijvoorbeeld aan zo’n classy hotel, waar je vaak een dergelijk kastje in de badkamer hebt staan. Daarbij sluiten nachtkastjes van zwart hout goed aan bij de moderne look die veel badkamers tegenwoordig hebben.

Om de sfeer nog beter te maken, kun je accessoires gebruiken. Voorbeelden van accessoires die goed op zwarte nachtkastjes staan zijn:

  • Zilveren kandelaarsof waxinelichthouders
  • Een leuk tafelklokje
  • Een klein lampje met een gekleurde lampenkap.
  • Het hangt vanzelfsprekend van de kamer af waar je het zwarte nachtkastje wilt gebruiken en welke accessoires het meest geschikt zijn. In een badkamer kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een stapeltje handdoeken op het nachtkastje te leggen.

    Tip!

    Houd jij ook zo van een kleurrijke bohemian sfeer in de slaapkamer, maar zou een zwart nachtkastje als rustige tegenhanger van het overige kakelbonte gezelschap ook niet misstaan? Breng dan met sjablonen een wit of crèmekleurig motief op de zwarte verf aan. Zo behoud je de allure van een zwart nachtkastje, maar past het perfect bij de artistieke sfeer.